به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر محمدتقی آشوبی روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به مشکل کاهش نرخ باروری در استان اظهار کرد: بیشتر استانهای کشور و همچنین ۳۰ تا ۴۰ کشور دنیا با این مشکل مواجه هستند.
وی با بیان اینکه نرخ باروری در گیلان زیر یک و از میانگین کشوری پایینتر است اضافه کرد: برای رشد منفی جمعیت استان باید کار اساسی انجام شود؛ نرخ جانشین جمعیت استان به ازای هر مادر باید حداقل ۲.۱ فرزند باشد.
آشوبی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۱۹ هزار نفر در گیلان فوت کردند و افزون بر ۱۷ هزار نفر به دنیا آمدند اضافه کرد: روند زاد و ولد در استان نزولی است و برای توقف این روند باید ضمن فرهنگسازی همه دستگاهها به اجرای دقیق قانون خانواده و جوانی جمعیت توجه جدی داشته باشند.
بیشتر بخوانید:
استاندار گیلان: کاهش قدرمطلق جمعیت خطری جدی برای استان است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان بیان کرد: برای خروج از چاه جمعیتی باید راهکارهای جدید و اساسی اندیشیده شود؛ کارهایی که تاکنون انجام شده راهگشای این مشکل نبودهاست.
وی توسعه خدمات درمان ناباروی را یکی از برنامههای جدی و مهم دانشگاه علوم پزشکی گیلان در راستای جوانی جمعیت خواند و افزود: هماینک در بیمارستان الزهرا (س) رشت، مرکز درمان ناباروری فعال است که خدماتی مانند IVF، IUI، ICSI و سایر خدمات تخصصی ارائه میشود.
وی با بیان اینکه در بیمارستانهای دارای بخش زایمان خدمات مورد نیاز درمان ناباروری ارائه میشود اظهار کرد: در مراکزی همچون مرکز آموزشی درمانی الزهرا رشت، بیمارستان پارس و مرکز درمان ناباروی مهر در رشت به زوجهای نابارور خدمات ارائه میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار کرد: در کنار خدمات درمانی، کلینیک ناباروری طب ایرانی نیز راهاندازی شده که هماینک با ۲ متخصص طب ایرانی به زوجهای نابارور خدمات ارائه می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه امید به زندگی در گیلان به ۷۸ سال رسیدهاست اضافه کرد: اینکه امید به زندگی افزایش یافته و سالمندترین استان کشور هستیم، بد نیست؛ اما اگر با همین کاهش نرخ باروری پیش برویم تا سال ۱۴۲۰ بیش از ۴۰ درصد جمعیت گیلان را سالمندان تشکیل میدهند.
برنامههای هفته ملی جمعیت از ۲۴ اردیبهشت ماه با شعار " همه برای ایران جوان " در حال برگزاری است.