به گزارش ایرنا، «دیوید لمی» روز سهشنبه طی سخنانی در مجلس عوام انگلیس گفت: «در پی آغاز عملیات زمینی گسترده نیروهای دفاعی اسرائیل در سراسر غزه موسوم به «ارابه گدعون»، ما وارد مرحلهای تاریکتر از این درگیری شدهایم. نتانیاهو اعلام کرده تنها به اندازهای اندک اجازه ورود غذا را خواهد داد که گرسنگی بهطور کامل محقق نشود؛ این اقدام، نفرتانگیز است.»
وی افزود: «دیروز کمتر از ۱۰ کامیون وارد غزه شد. سازمان ملل و سازمان جهانی بهداشت هشدار دادهاند که خطر قحطی، صدها هزار غیرنظامی را تهدید میکند. غیرنظامیان در غزه با گرسنگی، بیخانمانی و بمباران دوباره روبهرو هستند. این وضعیت، غیرقابل تحمل است.»
وزیر امور خارجه انگلیس با اشاره به فروپاشی آتشبس دو ماه پیش تأکید کرد که وضعیت انسانی در غزه بهسرعت وخیمتر شده است. بهگفته او، طی ۱۱ هفته گذشته، نیروهای رژیم صهیونیستی غزه را در محاصره کامل قرار دادهاند و سازمان جهانی غذا هیچ ذخیرهای در منطقه باقی ندارد.
لمی ادامه داد: «اسرائیل بارها بیمارستانها را هدف قرار داده است؛ سه بیمارستان دیگر در شمال غزه در آخر هفته تعطیل شدند. کارمندان امدادی و پزشکی همچنان کشته میشوند. در شرایطی که سال گذشته مرگبارترین سال برای نیروهای امدادی بود، این روند تکاندهنده است.»
او در ادامه گفت: «با وجود تلاشهای ایالات متحده، قطر و مصر، هیچ آتشبسی حاصل نشده است. ما بار دیگر خواستار آزادی فوری و بیقیدوشرط گروگانها (اسرای اسرائیلی) هستیم. اما دولت نتانیاهو اکنون برنامه دارد فلسطینیها را از خانههایشان به جنوب غزه منتقل کند و تنها بخشی از کمکهای مورد نیاز را به آنان برساند. این طرح، بیتناسب، غیرقابل توجیه اخلاقی و کاملاً ضدسازنده است.»
وی به اظهارات اخیر «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی اشاره کرد که از «پاکسازی» غزه سخن گفته بود و تأکید کرد: «ما باید این را همانطور که هست، بنامیم؛ این افراطگرایی است، خطرناک است، چندشآور است و من با شدیدترین لحن آن را محکوم میکنم.»
لمی با بیان اینکه خانوادههای گروگانها نیز با این طرح نظامی مخالفند، خاطرنشان کرد: «تقریباً تمام گروگانهایی (اسرای اسرائیلی) که آزاد شدند از طریق مذاکره بود، نه نیروی نظامی. ادامه جنگ، فقط نسل جدیدی از کودکان یتیم و آسیبدیده پرورش میدهد. ما در ماجرای ایرلند شمالی آموختیم که با تروریسم نمیتوان تنها با زور مقابله کرد؛ باید جایگزین سیاسی قابل قبولی ارائه شود.»
وزیر خارجه انگلیس افزود: «ما همواره بهطور علنی و خصوصی به اسرائیل هشدار دادهایم که مسیر فعلی غیرقابل قبول است. نخستوزیر انگلیس نیز همراه با رهبران فرانسه و کانادا، بهروشنی با گسترش عملیات نظامی مخالف است. ما بیانیهای با ۲۷ شریک بینالمللی منتشر کردیم که از اسرائیل خواستار پایان دادن به محاصره و پذیرش طرح سازمان ملل برای ارسال گسترده کمکها شده است.»
او با لحنی هشدارآمیز خطاب به نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: «در مرز ۹ هزار کامیون در انتظار ورود به غزه هستند. نتانیاهو، این محاصره را همین حالا پایان دهید.»
لمی همچنین اعلام کرد که با وجود تلاشهای دیپلماتیک، اقدامات و لحن افراطی اسرائیل ادامه یافته است و این مساله به روابط دوجانبه آسیب زده است. وی ادامه داد: «بنابراین، امروز اعلام میکنم که مذاکرات برای توافق تجارت آزاد جدید با دولت کنونی اسرائیل را متوقف کردهایم و همکاریهای تعریفشده در نقشهراه ۲۰۳۰ را مورد بازنگری قرار میدهیم.»
به گفته او، این تصمیم در پی رفتارهای «غیرقابل توجیه و نگرانکننده» اسرائیل اتخاذ شده و امروز سفیر این رژیم به وزارت خارجه احضار شده است. لمی هشدار داد: «دنیا در حال قضاوت است، تاریخ در حال ثبت است؛ این مسیر باید متوقف شود.»
به گزارش ایرنا، جنگ غزه که از مهرماه ۱۴۰۲ آغاز شده، با بمباران گسترده مناطق مسکونی و محاصره کامل این منطقه از سوی رژیم صهیونیستی، جان دهها هزار فلسطینی، عمدتاً زنان و کودکان را گرفته و یک بحران انسانی بیسابقه رقم زده است.
با وجود تلاشهای دیپلماتیک برای توقف جنگ، رژیم صهیونیستی بارها توافقهای آتشبس را نقض کرده و در تازهترین مورد، طرح سهمرحلهای پیشنهادی با میانجیگری قطر، مصر و آمریکا نیز بهدلیل عدم پایبندی تلآویو، عملاً به نتیجه نرسیده است. این درحالی است که ادامه حملات به رفح، جلوگیری از ورود دارو و غذا، و هدف قرار دادن نیروهای امدادی، بحران انسانی در غزه را به سطحی بیسابقه رسانده است.