به گزارش خبرنگار ایرنا؛ «سیدرسول حسینی» روز دوشنبه در نشست تخصصی انجمنهای میراثفرهنگی ملایر اظهار کرد: گردشگری امروز به عنوان صنعت پیشرو در درآمدزایی جهانی مطرح است و ایران نیز باید از این فرصت بهره ببرد.
وی با بیان اینکه ایران در میان ۱۱۵ کشور گردشگری جهان، رتبه ۷۳ را دارد، افزود: این در حالیست که جزو ۱۰ کشور دارای تمدن غنی هستیم و بیش از یک میلیون اثر تاریخی در کشور وجود دارد، اما تنها ۵۰ هزار مورد از آنها ثبت ملی یا جهانی شدهاند.
فرماندار ویژه ملایر با اشاره به نقش سازمانهای مردمنهاد در حفظ میراث فرهنگی، تصریح کرد: دولت به تنهایی قادر به تامین مالی مرمت و معرفی این آثار نیست و مشارکت انجمنها و نهادهای مردمی ضروری است.
حسینی به ظرفیتهای منحصربهفرد این شهرستان از جمله ۲ برند جهانی مبلمان و منبت، انگور، شهر ملی مروار و مجموعه توریستی مینیوُرلد یا جهان کوچک (تنها مجموعه در خاورمیانه) اشاره کرد و ادامه داد: ضعف در زیرساختهای اقامتی همچون هتل، مُتل و اقامتگاههای بومگردی چالش اصلی است.
وی با اشاره به وجود هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی در استان همدان و ۳۶۰ اثر در شهرستان ملایر، خواستار حمایت هر چه بیشتر شورای اسلامی شهر و شهرداری در توسعه زیرساختهای گردشگری و ایجاد کمپهای مسافرتی شد و تهیه بانک اطلاعاتی جامع از جاذبههای ملایر و برگزاری مستمر این جلسات برای همفکری انجمنهای میراث فرهنگی و فعالان این عرصه را ضروری دانست.
فرماندار ویژه ملایر تهیه کتابچه الکترونیک گردشگری ملایر با هشت زبان زنده دنیا را اقدامی مثبت و ماندگار توسط شهرداری و شورای اسلامی شهر برشمرد و ادامه داد: علاوه بر انجمنها، باید از ظرفیت موسسهها، مراکز آموزش عالی و دانشگاهها برای جذب گردشگری و تالیف کتاب در این زمینه بهره بگیریم.
حسینی همچنین به یخدان میرفتاح به عنوان یکی از جاذبههای تاریخی ملایر اشاره کرد و گفت: پس از تخریب این بنا در سیل ۱۳۹۸ و مرمت آن، باید تمهیدات لازم برای حفظ و رفع مشکلات پیرامونی و رفع معارضات آن اتخاذ شود.
همگرایی برای حفظ میراثفرهنگی و توسعه گردشگری
رییس اداره میراثفرهنگی،گردشگری و صنایعدستی ملایر نیز گفت: این نشست به منظور هماندیشی، برنامهریزی مشترک و ارائه راهکارهای عملی برای حفظ میراثفرهنگی این شهرستان و توسعه پایدار گردشگری برگزار شد و تداوم خواهد یافت.
«ابراهیم جلیلی» ضمن تاکید بر اهمیت حفظ میراثفرهنگی بهعنوان سرمایه ملی، تاکید کرد: حفظ میراثفرهنگی وظیفهای همگانی است و آموزش عمومی، نقش کلیدی در نگهداری از آثار باستانی دارد.
وی، نقش انجمنها را در حفظ میراث فرهنگی اثرگذار دانست و از جمله اهداف تشکیل انجمنهای میراثفرهنگی به آشنایی با قوانین، ارائه مشاورههای تخصصی، جلوگیری از حفاریهای غیرمجاز و جلب مشارکت عمومی اشاره کرد و افزود: انجمنهای میراثفرهنگی نهادی ملی، فرهنگی و غیر انتفاعی است که بر حسب ضرورت در مراکز استانها و شهرستانها تشکیل میشود.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر هدف از تشکیل این نشست را آشنایی با قوانین و مقررات میراثفرهنگی، بررسی و ارائه مشاوره فرهنگی و اجتماعی به منظور اجرای مطلوب برنامههای پژوهش، حفظ و احیاء، معرفی و آموزش میراث فرهنگی، سعی در شناسائی و شناساندن وجوه ناشناخته میراث فرهنگی محل، تشویق و ترغیب مردم برای رعایت احترام به میراث فرهنگی و حفظ و صیانت آن عنوان کرد.
جلیلی همچنین مشورت و ارائه راههای عملی برای جلوگیری از هرگونه اقدام غیرقانونی در زمینه حفاریهای غیر مجاز، تخریب آثار تاریخی، خرید و فروش اموال فرهنگی، همکاری با نهادها و ارگانهای محلی و جلب مساعدت همه جانبه برای دستیابی به اهداف انجمن را از دیگر اهداف این نشست برشمرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۱۷ نفر عضو انجمنهای میراث فرهنگی این شهرستان هستند که انجمنها در شهر ملایر، بخشهای چهارگانه، دهستانها و روستاهای این شهرستان تشکیل شده و در حال فعالیت هستند.
به گزارش ایرنا؛ در این نشست از «معصومه موسوی» به عنوان خبرنگار برتر در حوزه میراث فرهنگی و حافظ میراث فرهنگی تقدیر به عمل آمد.
همچنین از انجمنهای میراث فرهنگی شهرستان ملایر نیز تجلیل شد.