به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، ماریا زاخارووا در حاشیه مجمع حقوقی بینالمللی سنپترزبورگ به خبرنگاران درباره نتایج نشست استانبول گفت: موضع کشور ما بهوضوح در تاریخ ۱۴ ژوئن ۲۰۲۴ (۲۵ خرداد ۱۴۰۳) از سوی ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه اعلام شد.
وی تاکید کرد که روسیه «به شیوهای نظاممند، اصولی و منطقی در راستای این رهنمودها عمل کرده است».
به گفته این دیپلمات ارشد روس، در حالیکه مسکو موضعی مسئولانه مبتنی بر قوانین بینالمللی، منافع این کشور و ثبات و امنیت کل منطقه را نشان میدهد، کییف اغلب موضع خود را تغییر داده است.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه تصریح کرد که این مساله «حتی در مذاکرات استانبول هم مشخص بود؛ [اوکراینیها] صبح یک چیز [میگفتند]، عصر چیز دیگری و صبح روز بعد هم یک چیز دیگر و همیشه همینطور است».
طبق این گزارش، رئیسجمهوری روسیه در خرداد ۱۴۰۳ شرایط مذاکره با اوکراین را اعلام کرد که شامل عقبنشینی نیروهای اوکراینی از «دونباس» و «نووروسیا»، خاتمه یافتن اهداف کییف برای پیوستن به ناتو، لغو تمامی تحریمهای غرب علیه مسکو، تعهد اوکراین به رعایت وضعیت بیطرفی و عاری از سلاح هستهای و احترام کامل به حقوق، آزادیها و منافع شهروندان روسزبان خود میشود.
به گزارش ایرنا، روز جمعه نمایندگانی از مسکو و کییف با حضور در استانبول درباره برقراری آتشبس و حل و فصل این مناقشه، گفتوگو کردند. در این نشست که تقریبا بینتیجه ماند، طرفین بر سر تبادل یک هزار اسیر جنگی از هر طرف به توافق رسیدند.
ولادیمیر مدینسکی دستیار رئیسجمهور روسیه و رئیس هیات روسی در استانبول، اظهار داشت که کشورش از نتیجه این دیدار راضی است. این اولین مذاکرات مستقیم میان مسکو و کییف از مارس ۲۰۲۲ برابر با اسفند ۱۴۰۰ بود.