به گزارش ایرنا رضا رحمانی روز دوشنبه در مجمع مشورتی توسعه استان آذربایجانغربی که در تهران برگزار شد، افزود: برای همه ۲۰ شهرستان آذربایجانغربی بستههای سرمایهگذاری از جمله بهرهبرداری از ۳۲ معدن طلا و مس آمادهسازی شده است.
وی با بیان اینکه مرکز خدمات سرمایه گذاری در استان راه اندازی و کارهای نرم افزاری هم در این زمینه آغاز شده است، گفت: از تمامی امکانات برای استفاده از ظرفیتهای موجود در آذربایجانغربی استفاده شود.
استاندار آذربایجانغربی با بیان اینکه توسعه یک مفهوم عام است و مسایل فرهنگی نکته قابل توجه اصلی در این زمینه است، اضافه کرد: توسعه با وحدت آغاز میشود و جایی که اختلاف باشد، توسعه در آن مکان میسر نیست.
وی فراهم شدن بستر فرهنگی را برای کسب موفقیت مهم ارزیابی و تاکید کرد: لازم است در این زمینه افکار تا نحوه رفتار مورد توجه قرار گیرد.
رحمانی با اشاره به اینکه باید زمینه ماندگاری نیروی انسانی و شهروندان در استان فراهم شود، بیان کرد: اگر انسانها از مکانی مهاجرت کنند، امکان پیشرفت برای آن منطقه فراهم نخواهد شد.
وی با یادآوری اینکه در زیرساختها آذربایجانغربی پیشرفت چندانی نداشته است، گفت: این استان در زیرساختهای فرهنگی وضعیت مطلوبی ندارد و در مسایل آموزشی، فرهنگی، بهداشت و درمان هم نیازمند سرمایهگذاری و بهبود زیرساختهای موجود است.
استاندار آذربایجانغربی با بیان اینکه شهر ارومیه نیازمند هزار تخت بیمارستانی برای رسیدن به میانگین کشوری است، افزود: در بخش آموزش هم نیازمند تحول هستیم چرا که بیشترین مدارس کانکسی در شهر ارومیه وجود دارد.
وفاق و امنیت مهمترین مولفه در توسعه آذربایجان غربی است
وی موضوع وفاق را با توجه به تاکیدات رییسجمهوری مسئلهای مهم عنوان و خاطرنشان کرد: وفاق باید در این استان با جدیت دنبال شود.
رحمانی با تاکید بر اینکه مشکلی در استان آذربایجانغربی از نظر انسجام و امنیت وجود ندارد، تصریح کرد: این استان دارای این دو مولفه مهم است.
وی ادامه داد: تولید و سرمایهگذاری دومین موضوعی است که دولت در این منطقه نسبت به آن توجه خاصی دارد.
استاندار آذربایجانغربی به تعیین شعار سال توسط رهبر معظم انقلاب اشاره و توضیح داد: امسال ایشان راه را برای همه مسوولان مشخص کردند.
وی یادآور شد: بعد از تاکیدات رهبر انقلاب در کشور فضا برای فعالیت در زمینه اقتصادی و سرمایه گذاری مساعد شده است.
استاندار آذربایجان غربی با یادآوری اینکه این استان همه پتانسیلها از جمله مرز، اقلیم، معدن، لجستیک، کشاورزی و حتی بهترین نیروهای انسانی را داراست، اضافه کرد: این ظرفیتها یک فرصت است، بنابراین باید مسیر را با فراهم کردن بستر زیرساختها برای بهرهگیری از داشتهها آمادهسازی کرد.
رحمانی با اشاره به اینکه این استان فاقد آزاد راه است، گفت: بزرگراهها هم اغلب شریانی و به صورت کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب است.
وی با تاکید براینکه امروز با یک عزم جهادی و جهشی باید در حال پیشروی بود، اظهار کرد: برای بخش راه استان ۳۸۰ میلیارد تومان تخصیص داده شده که با پروژه های ملی به ۷۰۰ میلیارد تومان میرسد در حالیکه با توجه به تعداد پروژههایی که تعریف شده، ۲۵ هزار میلیارد تومان برای تکمیل راههای اصلی اعتبار مورد نیاز است.
استاندار آذربایجانغربی با اشاره به پروژههای راهسازی در استان گفت: محورهای ایواوغلی به ماکو، خوی به رازی، سه راه محمد یار به سردشت و تمرچین، میاندوآب به بوکان، بوکان به سقز، میاندواب به شاهیندژ و به تکاب و دندی در حال اجرا هستند.
وی با اشاره به اینکه امروز بانکها هم در میدان عمل برای توسعه استان پای کار هستند، تصریح کرد: در این زمینه اعتبارات مولدسازی بکار گرفته شده است.
رحمانی در ادامه گفت: قرار است به زودی ۱۰ همت سرمایهگذاری در استان آذربایجانغربی انجام شود.
۲۰همت برای توسعه راه آهن در آذربایجان غربی در نظر گرفته شده است
استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: در زمینه توسعه راه آهن در استان نیز اقدامات مطلوبی در حال انجام است که از جمله میتوان به اتصال راه آهن مرند به چشمه ثریا اشاره کرد که برای این منظور ۲۰ همت نظر گرفته شده است؛ این طرح هم اکنون در مرحله مطالعاتی است.
وی با اشاره به اینکه این استان دارای فرصتی بینظیر به اسم مرز است، به سه کشور همسایه اشاره کرد و توضیح داد: طرح جامع پایانههای بازرگان، رازی، تمرچین و سلماس در وزارت راه و شهرسازی هفته گذشته تصویب شد.
رحمانی همچنین یادآور شد: پروژههای سرمایهگذاری به ارزش هفت همت در حوزه برق جذب شده که تمامی آنها مقدمهای برای جذب سرمایهگذار در روزهای آینده است.
وی خاطرنشان کرد: در زمینه توسعه زیرساختها نیز همه دستگاهها و مسوولان استانی نقش دارند که به همت جمعی میسر و در حال انجام است.
استاندار آذربایجانغربی با اشاره به اینکه مرکز خدمات سرمایهگذاری در استان راهاندازی و اقدامات نرمافزاری هم در این زمینه آغاز شده است، افزود: این اقدامات همزمان برای جذب سرمایهگذار در استان انجام میشود تا ظرفیتهای منطقه معرفی شود.
وی با اشاره به اینکه اولویتهای سرمایه گذاری شناسایی و تبیین شده است، افزود: در درآمدها استان در رتبه ۲۹ کشور قرار گرفته و برای تحول در این زمینه مرزها باید در اولویت باشند تا مردم به سرعت تاثیر آن را در زندگی خود ببینند.
رحمانی برحضور تشکلها در این زمینه تاکید کرد و گفت: باید تشکلها و مردم در این زمینه مشارکت کنند. بنابراین لازم است مشکلات تشکلها رفع شود.