به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، هدف از برپایی این نمایشگاه در حاشیه برگزاری نشست وزیران آموزش عالی کشورهای عضو، آشنایی با دستاوردهای علمی ایران است تا آنها بدانند در عرصه انتقال دانش و تکنولوژی و تولید محصولات دانشبنیان، فناورانه و مواردی مبتنی بر هوش مصنوعی کشورمان از چه توانمندیهایی برخوردار بوده است.
در این نمایشگاه همچنین پارک های علم و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی و شرکتهای دانشبنیان وابسته به وزارت بهداشت و دانشبنیانهای فعال در حوزه نفت و انرژی در این نمایشگاه شرکت دارند.
این نمایشگاه فرصت مناسبی است تا علاوه بر تجارت سازی دانش، ارزش افزوده اقتصادی علمی و فناوری در کشورهای اسلامی ایجاد شود.
غلامرضا ژیان رئیس دپارتمان پزشکی دانشگاه های مجازی جهان اسلام در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا درباره این نمایشگاه گفت: در حاشیه این اجلاس که امروز با حضور وزیران ۲۲ کشور سازمان همکاری های اسلامی در سطح هیات های کارشناسی و وزیران گشایش یافت، نمایشگاه جانبی آخرین دستاوردهای علمی ایران در حوزه هوش مصنوعی با حضور محمداقبال چودهری هماهنگکننده کمیته وزارتی همکاریهای علمی و فناوری سازمان همکاریهای اسلامی (کامستک) و علی کریمی مرید معاون راهبردی اجرایی و نجفی برزگر دبیرکل دانشگاه مجازی جهان اسلام سینوو افتتاح شد.
وی افزود: در نمایشگاه بیش از ۳۰ غرفه دانشگاهی دستاوردهای خود را به نمایش گذاشته اند.
رئیس دپارتمان پزشکی دانشگاه های مجازی جهان اسلام این را همگفت که در حاشیه این نمایشگاه تفاهم نامه های متعددی در حوزه آموزشی، پژوهشی و فناوری بین وزیران کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی به امضا می رسد.
ژیان گفت: در این اجلاس میهمانانی از ۲۲ کشور حضور دارند و قرار است چندین تفاهم نامه ها به امضا برسد.
رونمایی از آخرین فناوری ماهوارهای و پهپادهای کشور
وی افزود که در مرکز این نمایشگاه آخرین فناوری ماهوارهای و پهپادهای کشور هم به نمایش گذاشته شده و همایش امسال حول محور نمایش آخرین تکنولوژیها و هوش مصنوعی ایران است.
رئیس دپارتمان پزشکی دانشگاه های مجازی جهان اسلام یادآورشد: این اجلاس که از امروز در سطح هیات های کارشناسی در هتل اسپیناس پالاس تهران گشایش یافته است، فردا ۲۹ اردیبهشت در سطح وزیران علوم کشورهای عضو همکاری اسلامی و با حضور معاون اول رئیس جمهور ادامه می یابد.
ژیان اضافه کرد: محورهای اصلی اجلاس دوم در مجموع به هوش مصنوعی با هدف جایگاه، چالشها و کاربردهای آن در آموزش عالی و توسعه اقتصادی و تصویب سند چندجانبه به عنوان نخستین سند همکاری در حوزه هوش مصنوعی بین کشورهای اسلامی است. همچنین در کنار آن به مباحثی چون آموزش و توسعه نیروی کار در حوزه هوش مصنوعی، تقویت تحقیقات مشترک و انتقال فناوری و مدیریت اخلاقی و ایمن هوش مصنوعی پرداخته میشود.
وی اظهار داشت: برنامههای اجلاس تهران در نخستین روز برگزاری این رویداد، امروز با نشست خبری وزیرعلوم به عنوان میزبان در هتل اسپیناس پالاس تهران گشایش یافت که در آن حسین سیمایی به موضوع اجلاس پیرامون هوش مصنوعی و طرح ها پرداخت.
وی همچنین از اجرای تصمیمات اتخاذ شده در نخستین نشست وزیران در آلماتی گزارشی ارائه کرد و گفت که در آن تاریخ و محل برگزاری نشست بعدی هم مشخص میشود.
دومین روز اجلاس، دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه در سطح وزیران و با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیران کشورهای عضو سکوی گفتوگوی او. آی.سی با عنوان نوآوری در علم و فناوری از طریق مهار هوش مصنوعی استراتژی برای تعالی، آیندهای روشن جهان اسلام ادامه مییابد و روسای هیاتهای کشورهای شرکت کننده به مدت ۵ دقیقه سخنرانی میکنند و در نهایت با سخنرانی وزیر علوم پایان می یابد.
همچنین پس از پایان نشست دیدارهای دوجانبه بین وزیران شرکتکننده در این نشست با مقام عالی وزارت علوم برگزار میشود.