به گزارش ایرنا، جعفر مردانی شامگاه پنجشنبه در نشست شورای هماهنگی راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری افزود: قیمت تمام شده عملیات راهسازی در استانهای کوهستانی مانند چهارمحال و بختیاری به دلیل ویژگیهای اقلیمی این مناطق، بالاتر از دیگر استانها است.
وی با اشاره به مشکلات عمده در زمینه راهسازی و شرایط اقلیمی خاص استانهای کوهستانی، خواستار تخصیص اعتبارات ویژه برای حل مسائل مربوط به احداث و بهسازی راههای روستایی شد.
مردانی اظهار داشت: وضعیت ماشینآلات راهداری چهارمحال و بختیاری نامطلوب و متناسب با شرایط کوهستانی استان نیست.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: بیشتر مناطق این استان به خصوص در شهرستانهای اردل و لردگان به دلیل وجود گردنههای سختگذر تامین ماشینآلات به روز راهداری الزامی است.
وی همچنین تکمیل پروژههای نیمهتمام راهسازی، روکش آسفالت، تامین قیر رایگان مورد نیاز و ایمنسازی نقاط حادثهخیز را از مهمترین مطالبات چهارمحال و بختیاری عنوان کرد.
استاندار چهارمحال و بختیاری با تقدیر از مجمع نمایندگان استان و حمایتهای آنها در پیگیری مسائل استان گفت: بیشترین دغدغه و نارضایتی مردم این استان مربوط به نبود راههای مناسب روستایی به ویژه در مناطق اردل، لردگان وکوهرنگ منطقه بازفت و موگویی است.
وی تامین بخشی از مطالبات پیمانکاران بخش راهسازی، تامین منابع مالی برای پروژههای راهسازی، استفاده از اوراق اسلامی خزانه برای سرعتبخشی در روند اجرای پروژههای راهسازی تاکید کرد.
مردانی خواستار تکمیل پروژههای نیمهتمام تونل کره بس و چهارطاق از جمله مهمترین مطالبه مردم چهارمحال و بختیاری شد.
وی تاکید کرد: برای ایمنسازی و رفع نقاط حادثهخیز محورهای ترانزیتی از جمله شهرکرد- بروجن – لردگان - و ایذه و شهرکرد - شلمزار به سمت اردل و کارون 4 به حمایت مالی بیشتری نیاز است.
تقویت ماشینهای راهداری
معاون وزیر و رییس سازمان رهداری و حمل و نقل جادهای گفت: فاز جدیدی از توسعه راههای روستایی با تجهیز گسترده استانها به ماشین آلات راهسازی در دستور کار است.
رضا اکبری این اقدام را گامی راهبردی برای محرومیتزدایی، روانسازی روند امدادرسانی و شتاببخشی به توسعه زیرساختهای مناطق کمبرخوردار عنوان کرد.
وی اظهار داشت: با وجود پیشرفتها و گامهای برداشته شده در راستای توسعه راههای روستایی در کشور اما تا رسیدن به شرایط مطلوب فاصله وجود دارد.
اکبری با اشاره به وجود بیش از ۲۵ هزار کیلومتر راه خاکی روستایی در کشور، افزود: این مسیرها بیشتر در مناطق با جمعیت بالای ۲۰ خانوار و حتی کمتر قرار دارند که به دلیل محدودیت منابع، کمتر در اولویت اجرایی بودهاند.
رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: راههای روستایی در هنگام بروز بحرانهایی مانند سیل، زلزله و آتشسوزی، نقش کلیدی در امدادرسانی دارد.
اکبری اضافه کرد: حضور ماشینآلات راهداری در استانها امکان واکنش سریع و کارآمد را فراهم میسازد، چنانکه در حادثه آتشسوزی شهید رجایی، شاهد اثربخشی این تجهیزات بودیم.
وی گفت: با توجه به نیاز مبرم برخی استانها از جمله کرمان، سیستانوبلوچستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و کردستان به ماشین آلات راهداری تلاش میشود این ماشین آلات به صورت عادلانه، هدفمند و براساس نیاز و اولویت در بین استانها توزیع شود.
رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای افزود: چهارمحال و بختیاری سال گذشته با دریافت اعتبار برای خرید ۲۵ دستگاه ماشینآلات و اضافهکردن ۶ دستگاه دیگر، حرکت مثبتی در مسیر نوسازی ناوگان خود برداشته است.
اکبری با اشاره به پروژههای نیمهتمام در حوزه راهسازی، بر ضرورت جمعبندی این طرحها توسط مدیران و ارائه آنها در قالب برنامههای مشخص تأکید کرد و گفت: تمرکز اصلی ما در سال جاری بر تکمیل پروژههای نیمهتمام و شروع فوری طرحهای اولویتدار است.
به گزارش ایرنا، رضا اکبری معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای روز پنجشنبه برای بازدید از طرحهای این بخش به چهارمحال و بختیاری سفر کرده بود.