«مودی» از نقش اس-۴۰۰ در درگیری با پاکستان پرده برداشت

«مودی» از نقش اس-۴۰۰ در درگیری با پاکستان پرده برداشت

 تهران- ایرنا- درحالیکه ناظران بین‌المللی در درگیری نظامی میان دهلی‌نو و اسلام آباد، نوع تسلیحات مورد استفاده دو قدرت هسته‌ای را زیر نظر دارند، نخست وزیر هند نقش سامانه پدافند هوایی اس-۴۰۰ ساخت روسیه در درگیری اخیر با پاکستان را تشریح کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از راشا تودی، نارندرا مودی در بیانیه‌ای که در تارنمای رسمی دولت هند منتشر شد، اعلام کرد: پدافند هوایی این کشور که شامل سامانه‌های اس-۴۰۰ ساخت روسیه نیز می‌شود، نقش تعیین‌کننده‌ای در «عملیات سیندور» ایفا کرده است.

نخست وزیر هند در بیانیه مورد اشاره از سامانه‌های موشکی «آکاش» ساخت داخل نیز تمجید کرد.

پیش از این، روزنامه تایمز هند گزارش داده بود که مودی از پایگاه هوایی آدامپور در ایالت پنجاب در شمال غربی هند بازدید کرده و در مقابل سامانه اس-۴۰۰ خریداری شده از روسیه، ظاهر شده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز شنبه در گزارشی در رابطه با سلاح‌های مورد استفاده دو کشور در این مناقشه نوشت: درگیری هند با پاکستان استفاده از تسلیحاتی همچون موشک‌های چینی، جنگنده‌های فرانسوی و پهپادهای اسرائیلی را به همراه داشت.

روابط هند و پاکستان پس از حمله تروریستی ۲۲ آوریل (۲ اردیبهشت) در منطقه جامو و کشمیر که منجر به کشته شدن ۲۵ شهروند هندی و یک نپالی شد، تیره و تار شد.

در شب ۷ مه (۱۷ اردیبهشت)، هند در عملیاتی موسوم به سیندور به نقاطی در پاکستان که آنها را مقرهای تروریستی توصیف کرده، حمله کرد. پاکستان نیز در پاسخ، اقدامات تلافی‌جویانه انجام داد.

در ۱۰ مه (۲۰ اردیبهشت)، دهلی نو و اسلام‌آباد بر سر آتش‌بس توافق کردند. پس از مذاکرات در سطوح بالای نظامی، توافقی حاصل شد تا هر دو طرف تمام آتش‌افروزی‌ها و اقدامات نظامی را متوقف کنند.

با این حال، ساعاتی بعد، پهپادها در چندین نقطه از جامو و کشمیر و همچنین در ایالات پنجاب و راجستان مشاهده و سامانه‌های دفاع هوایی فعال شدند. در ۱۲ مه (۲۲ اردیبهشت)، روزنامه هندوستان تایمز به نقل از منابع خود نوشت که هند فقط در سطح نظامی با پاکستان مذاکره خواهد کرد و هیچ گونه تماس سیاسی امکان‌پذیر نیست.

طبق گزارش هندوستان تایمز، وزارت امور خارجه هند امروز چهارشنبه ادعای دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا درباره میانجیگری واشنگتن در مناقشه هند و پاکستان و جلوگیری از جنگ هسته‌ای از طریق فشار تجاری را بی‌اساس خواند و بر دوجانبه بودن مساله کشمیر تاکید کرد.

دستگاه دیپلماسی هند اعلام کرد که موضع دیرینه ملی این کشور بر این است که هر مساله‌ای مربوط به منطقه اتحادیه جامو و کشمیر تنها باید به‌صورت دوجانبه میان دهلی‌نو و اسلام‌آباد حل و فصل شود.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها