وزیر امور خارجه اسپانیا: کمک‌های بشردوستانه باید به صورت گسترده و بی‌طرفانه وارد غزه شود

وزیر امور خارجه اسپانیا: کمک‌های بشردوستانه باید به صورت گسترده و بی‌طرفانه وارد غزه شود

 تهران - ایرنا - در بحبوحه گسترش عملیات نظامی در نوار غزه، وزیر امور خارجه اسپانیا در کنار درخواست از جامعه بین‌المللی برای اعمال تحریم‌ها علیه رژیم صهیونیستی و تلاش برای توقف جنگ در غزه اعلام کرد کمک‌های بشردوستانه باید به صورت گسترده و بی‌طرفانه وارد غزه شود. رویکردی که این رژیم را با یک بحران سیاسی و دیپلماتیک مواجه کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایرنا به نقل از شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، «خوزه مانوئل آلبارس»، وزیر امور خارجه اسپانیا امروز (یکشنبه) در مصاحبه‌ای با رادیو فرانسوی «فرانس اینفو» گفت که جامعه بین‌المللی باید با اعمال تحریم‌های مختلف علیه رژیم صهیونیستی جنگ در غزه را متوقف کند. وی همچنین افزود: کشورهای جهان باید «کشور فلسطین» را به رسمیت بشناسند.

آلبارس در این مصاحبه‌ ضمن درخواست از جامعه بین المللی برای اعمال تحریم‌های مختلف گفت: ما باید هر کاری انجام دهیم و همه چیز را در نظر بگیریم تا این جنگ را متوقف کنیم.

وی همچنین با اشاره به مداخله رژیم صهیونیستی در توزیع کمک‌ها بین مردم غزه با هدف نظامی تصریح کرد: کمک‌های بشردوستانه باید به صورت گسترده، بدون دخالت و به شیوه‌ای بی‌طرفانه وارد غزه شود تا اسرائیل تصمیم نگیرد چه کسی می‌تواند غذا بخورد و چه کسی نمی‌تواند. آلبارس افزود: جنگ در غزه دیگر هدفی ندارد.

وزیر امور خارجه اسپانیا ادامه داد: امروز حدود ۱۵۰ کشور در جهان وجود دارند که کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند. تنها اقلیتی هنوز این کار را نکرده‌اند. وی تأکید کرد: اگر به راه‌حل دو دولتی اعتقاد داریم که در عمل غیرممکن خواهد بود، بهترین راه برای دفاع از آن، به رسمیت شناختن «کشور فلسطین» است.

وزیر امور خارجه اسپانیا این سخنان را در حالی بیان کرد که اسپانیا امروز میزبان ۲۰ کشور اروپایی و عربی به همراه سازمان‌های بین‌المللی جهت برگزاری نشست «گروه مادرید» با هدف تلاش برای آتش‌بس فوری جنگ در غزه است. گروه مادرید معروف به «گروه تماس اسلامی و عربی» که امروز چهارم خرداد در مادرید تشکیل شد، گروهی هستند که به رسمیت شناختن بین‌المللی فلسطین، احیای روند صلح و در نهایت دستیابی به راه‌حل دو دولتی را دنبال می‌کنند.

در همین ارتباط، سال گذشته، جلسه مشابهی نیز در مادرید برگزار شد و اسپانیا میزبان کشورهایی مانند مصر، اردن، قطر، عربستان سعودی و ترکیه و همچنین کشورهای اروپایی مانند ایرلند و نروژ بود که کشور فلسطین را به رسمیت شناخته بودند.

در نشست امروز نیز نمایندگانی از اتحادیه عرب و سازمان همکاری‌های اسلامی نیز حضور خواهند داشت و در مورد پیشبرد راه حل دو دولتی بحث و تبادل نظر خواهند کرد.

به گزارش شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، این اولین بیانیه ضد اسرائیلی از اسپانیا نیست. حدود یک هفته پیش، «پدرو سانچز»، نخست وزیر این کشور در کنگره اسپانیا خواستار حذف اسرائیل از «یوروویژن»، رویداد موسیقی در اروپا شده بود.

وزیر امور خارجه اسپانیا: کمک‌های بشردوستانه باید به صورت گسترده و بی‌طرفانه وارد غزه شود

سانچز روز گذشته (شنبه) نیز در جریان سخنرانی خود در افتتاحیه نشست «شورای بین‌المللی سوسیالیست‌ها» در استانبول هشدار داد که اسپانیا نسبت به فاجعه انسانی در غزه سکوت نخواهد کرد. وی همچنین با درخواست جدی از رژیم صهیونیستی برای توقف جنگ غزه تصریح کرد که غزه همواره متعلق به فلسطینی‌هایی است که مجبور به ترک و یا اخراج از این سرزمین شده‌اند.

نخست‌وزیر اسپانیا در ادامه از رژیم صهیونیستی خواست تا به محاصره پایان دهد و به صورت فوری، اجازه ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه و رسیدگی به بحران انسانی غم‌انگیزی که صدها و هزاران نفر با آن روبرو هستند را فراهم کند.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی درباره وی نوشت: سانچز یکی از سرسخت‌ترین منتقدان اسرائیل در پی جنگ غزه است و بارها خواستار آتش‌بس دائمی در نوار غزه و به رسمیت شناختن بین‌المللی کشور فلسطین شده است.

به گزارش این رسانه، با توجه به گسترش دامنه عملیات نظامی در غزه، واضح است که این وضعیت به اسپانیا محدود نمی‌شود و اسرائیل با یک بحران سیاسی و دیپلماتیک که جدی‌ترین و دشوارترین بحرانی که در تاریخ خود تجربه کرده، مواجه است.

ظرف چند روز و چند هفته، بسیاری از کشورها از جمله کشورهایی که متحدان مهم رژیم صهیونیستی در غرب محسوب می‌شدند، رویه خود را تغییر داده‌اند و علیه سیاست این رژیم در نوار غزه به‌پاخاستند.

هفته گذشته، سیل تهدیدهای کشورهای اروپایی به اوج خود رسید و مجموعه‌ای از اقدامات، بیانیه‌ها و تصمیمات از سوی مهم‌ترین چهره‌های اروپا علیه رژیم صهیونیستی صادر شد.

در همین ارتباط، «ژان نوئل بارو» وزیر خارجه فرانسه اعلام کرد که پاریس از بررسی مجدد توافقنامه همکاری، مهمترین توافقنامه‌ای که روابط بین رژیم صهیونیستی و اتحادیه اروپا را تثبیت می‌کند، حمایت می‌کند.

وی امروز نیز حملات به غزه را نقض فاحش حقوق بین‌الملل و اهانت به کرامت انسانی عنوان کرد و خواستار بازنگری در توافق‌نامه شراکت اتحادیه اروپا با رژیم صهیونیستی شد.

همچنین انگلیس نیز تحریم‌هایی را علیه شهرک‌نشینان، پایگاه‌های غیرقانونی و تحرکات شهرک‌نشینان به دلیل خشونت علیه فلسطینیان در کرانه باختری اعلام کرد.

به گزارش ایرنا، به دنبال افزایش فشارهای بین المللی علیه رژیم صهیونیستی به منظور پایان دادن به جنگ غزه، انتقادات داخلی علیه «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر این رژیم تشدید یافته و کابینه اسرائیل را با چالشی بی‌سابقه روبرو کرده است؛ برخی از کارشناسان صهیونیست این چالش‌ها را مقدمه بحران‌های بزرگ‌تر در رژیم صهیونیستی می‌دانند و بر این باورند که تبعات و پیامدهای چنین بحرانی، موجودیت رژیم صهیونیستی را به خطر خواهد انداخت.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها