به گزارش ایرنا، هر چند اقشار و طبقات مختلف مردم در طول هشت سال دفاع مقدس با بصیرت، تعهد و عشق و علاقه به وطن در جبهه های حق علیه باطل و نیز در پشت جبهه ها نقش آفرین کرده و اجازه ندادند دشمن بعثی ذره ای از خاک کشور را تصرف کند، اما شهدای امدادگر به معنی واقعی کلمه جزو شهدای مظلوم، بی حاشیه، شجاع و بی نام و نشانی بودند که تاکنون آنگونه که باید به این شهدای والامقام پرداخت نشده است.
تقدیم سه هزار و ۱۰۰ شهید امدادگر در طول دوران دفاع مقدس نشان دهنده حجم و وسعت فداکاری و نقش آفرینی این گروه از مداخله گران مستقیم و غیرمستقیم در جنگ هشت ساله است که اگر نبودند، سرونوشت جنگ و جان و حیات بسیاری از رزمندگان مجروح مشخص نمی شد.
تبریز امروز میزان بزرگداشت شهدای امدادگر جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به عنوان آخرین همایش زیرمجموعه کنگره بین المللی شهدای امدادگر بود که در آن ضمن تجلیل از مقام شامخ این شهدا، اجرای نمایش و خاطره گوئی، بر بزرگداشت و برگزاری باشکوه کنگره تهران تاکید شد.
جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی در طول دوران هشت سال دفاع مقدس تعداد ۱۰۳ شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرده است.

هدف قرار دادن امدادگران برخلاف قواعد بین المللی است
رییس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه گرامیداشت و برگزاری همایش های شهدا جزو وظایف و ماموریت های اصلی دستگاه های مختلف است، برگزاری کنگره بین المللی شهدای امدادگر جمعیت هلال احمر را یکی از اولویت های مهم این جمعیت در سالجاری عنوان و اظهار کرد: بر همین اساس یادبودهای مختلف در غالب استان های کشور طی چند ماه اخیر برگزار شده و همایش امروز تبریز آخرین یادبود در این راستا است.
پیرحسین کولیوند زمان برگزاری کنگره بین المللی شهدای امدادگر جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران را ۲۴ اردیبهشت ماه جاری در تهران اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه قبل از برگزاری کنگره فوق تصور می شد حدود ۵۰۰ شهید امدادگر در کشور وجود دارد، یادآور شد: اما بررسی و رصد اسناد و مدارک مختلف و نیز قبور شهدای دوران هشت سال دفاع مقدس، این آمار به سه هزار و ۱۰۰ نفر افزایش پیدا کرد.
کولیوند از شهدای امداگر به عنوان مظلومان واقعی هشت سال دفاع مقدس یاد کرد که بر خلاف قواعد و قوانین بین المللی و صلیب سرخ مورد هدف دشمن متجاوز قرار گرفته و به درجه رفیع شهادت نایل گشتند، در حالیکه طبق همین قوانین مصونیت آنها مورد تصریح و تاکید قرار دارد.
وی با بیان اینکه امدادگران در طول هشت جنگ تحمیلی مایه امید و تکیه گاه اصلی رزمندگان بودند، افزود: این افراد که شب و روز برای آنها معنی نداشت در حقیقت سفیران نجات و امید برای رزمندگان اسلام بودند.
کولیوند ادامه داد: این در حالی بود که امدادگران بدون سلاح تا خط مقدم جبهه ها پیش رفته و حضوری فعال داشتند تا همدوش با رزمندگانی که سلاح بر دست و دوش داشتند، همنوا شده و اجازه تعدی به دشمن ندهند.
وی تنها سلاح امدادگران جمعیت هلال احمر در دفاع مقدس را جعبه کمک های اولیه و لوازم و وسایل امدادی دانست و با تاکید بر روحیه فداکاری، شجاعت و دلیری این افراد، اظهار امیدواری کرد: زنده نگه داشتن یاد و نام شهدای این قشر و تجلیل از دلیرمردان و شیرزنان امدادگر همه ساله با شکوه تر از سال قبل برگزار شود.
کولیوند داشتن انگیزه و ایمان قوی، ولایت مداری، اعتقاد عمیق دینی، ملی و انقلابی، شجاعت، جسارت، پیشتازی، ساده زیستی و بی توقع بودن، توجه به نظام و انضباط، ایثارگری و تکلیف مداری را از ویژگی های بارز و برجسته امدادگران جمعیت هلال احمر در هشت سال دفاع مقدس عنوان کرد.
وی یکی از مهمترین برجستگی های امدادگران هلال احمر در دوران جنگ را ابتکار عمل و خوش اخلاقی آنها برشمرد که این خصیصه نقش بسیار مهم و محوری در روحیه دادن به رزمندگان داشت.

شهدای امدادگر کار الهی کردند
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور نیز در این مراسم با تاکید بر ارزش و اهمیت کار امدادگران در دفاع مقدس، گفت: امدادگران در حقیقت کار الهی کردند و شهدای این قشر با نثار جان خود نام و یاد خود را برای تاریخ ثبت و ضبط کردند که تجلیل از آنها جزو وظایف همگانی است.
علی اکبر پورجمشیدیان امدادگری در جنگ را پیچیده ترین و سخت ترین کارها عنوان و اظهار کرد: از آنجائیکه امدادگران بدون در دست داشتن سلاح و ادوات جنگی وارد مناطق عملیاتی می شوند، بنابراین باید ضمن دفاع و جان خود، نسبت به تجدید حیات و درمان رزمندگان مجروح نیز اقدام کنند که این ماموریتی بس دشوار و سخت است.
وی از شهدای امدادگر به عنوان شهدای مظلوم، بی دفاع و خستگی ناپذیر دوران دفاع مقدس یاد کرد که اگر رشادت ها و از جان گذشتگی های آنها نبود، شمار شهدای رزمنده افزایش چشمگیر یافته و سرنوشت خیل عظیمی از مجروحان نیز مشخص نمی شد.
پورجمشیدیان یکی از فعالیت های بسیار سخت و پیچیده امدادگران را انتقال اجساد شهدا به پشت خاکریزها و خط مقدم دانست و ادامه داد: مشاهده صحنه هایی از این دلاوری ها و نقش آفرینی امدادگران زبان هر بیننده ای را به تحسین وار می دارد.
وی تاثیر روانی فعالیت های مستمر و بی وقفه امدادگران در جبهه های نبرد را بسیار مهمتر از رسالت های درمانی آنها خواند و با تاکید بر اینکه حضور آنها در کنار رزمندگان قوت قلب آنها بود، گفت: مشاهده لباس های ویژه امدادگری در بین رزمندگان اسلام موجی از غرور و انگیزه ایجاد می کرد.
پیشکسوت دوران دفاع مقدس و فرمانده پیشین لشکر عاشورا، عمق و ژرفای کار امدادگری را بسیار وسیع و غیر قابل وصف خواند و ادامه داد: بر اساس آیات قرآنی نجات یک فرد از مرگ همچون نجات کل عالم و بشریت معنی شده است که این آیه نشانه ای آشکار و بی واسطه از ارزشمندی امدادگری است.
پورجمشیدیان کار امدادگری را در ردیف ماموریت های پیامبری قلمداد کرد که هچون رسولان خدا برای نجات انسان ها ماموریت دارند.
وی با اشاره به نامه اخیر رییس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی برای حضور و کمک به نجات صدمه دیدگان آتش سوزی در ایالات متحده، یادآور شد: این نامه نشان می دهد که برای امدادگری و نجات جان انسان ها هیچ حد و مرز و قومیت و علایق سیاسی و اجتماعی وجود ندارد.

موفقیت های حوزه امدادگری هلال احمر آثار داخلی و بین المللی دارد
فرمانده لشکر عاشورا با اشاره به اینکه امدادگران در طول هشت سال دفاع مقدس وفای به عهد با شهدا را معنی و تفسیر کامل کردند، گفت: حوزه امدادگری نه تنها در دوران جنگ، که در سال های پس از آن نیز دارای ویژگی های منحصر به فردی است که موفقیت های آن در ابعاد داخلی و بین المللی قابل توجه است.
سردار اصغر عباسقلی زاده جایگاه بسیار بالای امدادگری در دفاع مقدس را مورد تاکید قرار داد و افزود: امدادگران با تخصص های مختلف درمانی و بهداشتی در این دوران نشان دادند که برای دفاع از آرمان های انقلاب هیچ محدودیت زمانی و مکانی نمی شناسند.
وی از جمعیت هلال احمر به عنوان پیشگام ترین نهاد و مجموعه در ارایه خدمات امدادی در داخل و خارج از کشور یاد کرد و ادامه داد: این جمعیت در سال های پس از جنگ در حوادث و اتفاقات مختلف همچون سیل، زلزله، تصادفات جاده ای و سایر رویدادهای همواره در کنار مردم ایستاده است.
عباسقلی زاده امنیت و اقتدار امروزی جمهوری اسلامی را ناشی از رشادت های شهدای دفاع مقدس و در این میان شهدای امدادگر دانست و یادآور شد: امروز به برکت رهبری داهیانه فرماندهی کل قوا، ایران اسلامی بسیار پرصلابت و باثبات تر از هر دوره ای به سمت قله های توسعه و سعادت پیش می رود که این مسیر جز با خون پاک شهدا طی نمی شد.
وی با اشاره به اینکه دشمنان ایران اسلامی توان رویارویی سخت با مردم این کشور الهی را ندارند، افزود: بر همین اساس اکنون دشمنان روی به مواجهه نرم و سایبری آورده اند تا بلکه با نفوذ بر خانواده ها و نسل جوان و نوجوان ما را زمین گیر کند که هرگز به این هدف شوم خود نخواهند رسید.
عباسقلی زاده گفت: جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده است که کشوری مقتدر و مومن در خدمتگذاری به نظام بشریت و دفاع از مظلومان جهان است و هلال احمر و امدادگران این مجموعه در نقطه اصلی و مرکزی این دایره قرار دارند.