این مسؤول آمریکایی مدعی شد: دولت ترامپ به دنبال تعیین مرز نبوده است بلکه میخواهد در منطقهای که درگیریهای مرزی، آن را چند تکه کرده، اعتماد متقابلی را ایجاد کند.
به نوشته این نشریه آمریکایی نزدیک به کنگره، سالهایی که این مسؤول آمریکایی به آنها اشاره کرد، به مقاطع زمانی در حدفاصل جنگهای اسرائیل از جمله جنگ سال ۱۹۴۸، جنگ سال ۱۹۶۷ که اسرائیل، جولان سوریه را اشغال کرد و جنگ ۱۹۷۳ اشاره دارد و او این اظهارات را در پاسخ به این سوال بیان کرد که آیا دولت ترامپ حاکمیت اسرائیل را بر اراضی که با زور به اشغال خود درآورده، به رسمیت میشناسد یا نه.
در حالی که رژیم صهیونیستی از بازگرداندن جولان به سوریه امتناع کرده و حتی حضور خود در این منطقه را توسعه داده است، این مسؤول آمریکایی تاکید کرد: مرز جدا کننده به اندازه اینکه چه کسی در اطراف آن حضور دارد، اهمیت ندارد، اگر اعتماد میان ۲ طرف وجود نداشته باشد، هیچ توافق صلحی صرف نظر از طرح کلی آن، موفقیتآمیز نخواهد بود.
مسؤول یاد شده ادعا کرد: آنچه به آن نیاز داریم، توافقی مشابه توافق سیناء میان اسرائیل و مصر است، زمان آن رسیده که ایدههایی را که در طول یک قرن موفقیتآمیز نبودند، رها کنیم و به فکر راهحلهای جدید باشیم.
او از افشای ایده دولت ترامپ برای مرزهای اراضی اشغالی خودداری کرد و گفت: برای ما خط آبی، قرمز یا سبز و نه توافقنامههای ۱۹۶۷ یا ۱۹۷۴ و یا ۱۹۷۹ اهمیتی ندارد، تمامی آنها جزئیاتی بدون پایان هستند، ما میخواهیم طرفهای درگیر دور هم جمع شوند و توافق کنند و اگر بتوانیم به آنها کمک خواهیم کرد.
مسؤول یاد شده در ادامه با انتقاد از مفهوم دولت-ملت و تمجید از امپراتوری عثمانی گفت: عثمانی متشکل از دولت-ملتها نبود بلکه به هر منطقه اجازه داده بود امور خود را در چارچوب یک سیستم قضایی مرکزی مدیریت کند، دولت-ملتها موفق نبودند و ممکن است در آینده به مدل دیگری نیاز پیدا شود.
او در پایان نیز با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی به احمد الشرع، رئیس دولت موقت سوریه اعتمادی ندارد، مدعی شد: ترامپ به دنبال توقف اقدامات خصمانه، برقراری صلح و رفاه و ایجاد امیدی واقعی برای این ملتها جهت آغاز گفتوگویی جدید است.