هر چند محمد طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد با گفتن این جملات که «هیچ کسی به خاطر شهرت یا غیره نمیتواند به شکل غیر قانونی وارد دانشگاه آزاد شود.» به صحبتهای بیرانوند واکنش نشان داد اما اثرگذاری صحبتهای این دروازهبان فراتر از این قبیل واکنشهاست.
گفتگوی تصویری با بیرانوند مفصل است اما بخشی از آن که مجری در مورد وضعیت خدمت سربازی از بیرانوند میپرسد، نقطه شروع ماجراست. بیرانوند که به قول مجری برنامه«۱۸ سال است که سرباز است»، در ادامه بحث نکاتی در مورد تحصیلش بیان میکند که باید تحصیل را به عنوان راه فرار او از سربازی عنوان کرد.
اما متأسفانه نقطه تاریک گفتگو به همین بخش ختم نمیشود، او در ادامه بحث به نحوه تحصیلش در مقطع دکترای رشته فیزیولوژی ورزشی دانشگاه آزاد خرم آباد میپردازد:«من همین چند ماه پیش کنکور دکترا دادم و چیز عجیب و غریبی بود. نام کسانی را که کنکور میدهند روی برگهشان تایپ شده است اما من نمیدانستم و در برگهام دنبال جایی میگشتم که نام و نام خانوادگیام را بنویسم. یک جزوه امتحانم کامل به زبان انگلیسی بود، همه تستها را با روش ده، بیست، سی، چهل جواب دادم! اما خدا را شکر که به من گفتهاند نمرهام خیلی خوب بوده است.»
دنیای واقعی با زندگی سلبریتیها، فاصله معناداری دارد، به همین دلیل باید به بیرانوند یادآوری کرد که درس خواندن بدون اندکی تلاش و همراه با رانت؛ شاید برای او راه حلی برای گریز ۱۸ ساله از سربازی باشد اما برای بسیاری نشستن پشت صندلیهای دانشگاه آرزوی دست نیافتنی است.
دانشگاهها دولتی شناخته شده با صف طولانی داوطلبان و دانشگاه آزاد -که محل تحصیل آقای ورزشکار است- با هزینههای بالای شهریه، تبدیل به خرماهایی بر نخیل شدهاند که دست بسیاری به راحتی نمیتواند به آنها برسد.
باید قبول کنیم که این موضوع یک شوخی ساده نبود، چنین حرفهایی علاوه بر اینکه ترفندهای این دسته از سلبریتیها را برای دور زدن قانون سربازی نشان میدهد، در سوی دیگر ماجرا تصویر دانشگاه و تحصیل را زیر سئوال میبرد و آنهایی که برای قبول شدن در مقطع دکترا شب و روز تلاش کردند، بدون شک از این شوخی تلخ، لبخندی بر لبهایشان نخواهد آمد و فقط ناامیدتر به راه خود ادامه میدهند.