چطور از گزش پشه‌ها در امان بمانیم؟

چطور از گزش پشه‌ها در امان بمانیم؟

 فصول گرم سال زمان زادوولد پشه‌ها هستند و پشه‌های ماده برای خون‌خواری انسان‌ها را می‌گزند. گزش‌ پشه در بهترین حالت آزاردهنده است و در بدترین حالت می‌توانند ناقل بیماری باشد.

به گزارش همشهری آنلاین گزش‌های پشه‌ها در کشورهای گوناگون می‌توانند بیماری‌های مالاریا، تب دنگی، ویروس‌های نیل غربی، تب زرد و زیکا و دیگر بیماری‌ها را منتقل کنند.

بحران اقلیمی و افزایش دماهای جهانی باعث شده است پشه‌های ناقل عوامل بیماری‌زا برای مدت‌های طولانی‌تر زادوولد کنند و حتی در کشورهایی ظاهر شوند که قبلا در آنجاها وجود نداشته‌اند.

برخی از افراد (شاید به دلیل بوی بدن‌شان)‌ پشه‌ها را مانند آهن‌ربا جذب می‌کنند. اما خوشبختانه مجموعه‌ای از مواد دافع پشه و اسانس‌های روغنی وجود دارند که می‌توانید با اسپری کردن آنها روی پوست‌تان پشه‌ها را از خودتان دفع کنید.

کارشناسان پشه می‌گویند «استاندارد طلایی» برای جلوگیری از نیش حشرات ماده دیت (DEET) یا ان‌ان-دی‌اتیل – متا – تولامید است که فراورده‌های حاوی غلظت ۳۰ درصد آن برای دفع حشرات به کار می‌رود.

گرچه قبلا نگرانی‌هایی درباره اثرات جانبی این ماده در کودکان و بزرگسالان وجود داشته است، اما بررسی‌ها بی‌خطر بودن آن را حتی در زنان باردار و شیرده در صورت کاربرد درست نشان داده‌اند، هر چند توصیه می‌شود والدین در کودکان کمتر از ۲ سال از آن استفاده نکنند.

یک ماده دافع حشرات دیگر پیکاردین است که به همان اندازه دیت موثر است و مزیت آن این است که حالت روغنی برخی از فراورده‌های حاوی دیت را ندارد.

افرادی که از کاربرد مستقیم دیت بر روی پوست اکراه دارند، می‌توانند روی لباس‌هاشان به خصوص أستین‌های پیراهن‌های آستین‌بلند و پاچه‌های شلوارهای پاچه‌بلند اسپری کنند. فقط باید توجه داشته باشید که این ماده دافع حشرات نباید در رویه زیرین لباس‌ها به کار رود و همچنین می‌تواند به مواد پلاستیکی و مصنوعی آسیب بزند.

اگر نمی‌خواهید از مواد مصنوعی برای دفع حشرات استفاده کنید، مواد دافع حشرات طبیعی هم وجود دارد از جمله اسانس اکالیپتوس لیمویی اما این اسانس را نباید برای کودکان زیر ۳ سال به کار برد.

وسائل پوشیدنی فراصوتی ندرتا در دفع کردن حشرات موثرند. شماری از دستگاه‌ها هم که با استفاده از پرتوهای ماورای بنفش پشه‌ها را جذب و با جریان برق می‌کشند، نیز به اندازه مواد دافع حشرات کارآیی ندارند.

موثرترین دستگاه‌های دافع حشرات آنهایی هستند که بخاری حاوی ترکیبی مانند متوفلوترین را متصاعد می‌کنند. اما تنها اگر بخار متصاعد شده از آنها تمام بدن شما را فرا بگیرد، می‌توانند کاملا از نیش زدن جلوگیری کنند و گرنه صرفا باعث خواهند شد که پشه‌ها به جای دست‌های شما پاهای شما نیش بزنند.

یک پنکه ساده هم می‌تواند پشه‌ها را دور کند، اما برای تاثیربخشی باید پنکه‌هایی قوی در ارتفاع بالایی قرار داده شده باشد تا مانع پرواز پشه‌ها شوند.

شمع‌های سیترونلا که از روغن سیترونلا ساخته می‌شوند، ممکن است کمی به دفع حشرات کمک کنند، اما به اندازه سایر روش‌های دفع حشرات موثر نیستند.

برای پنجره‌هایتان توری نصب کنید و توری‌ها را از لحاظ نداشتن شکاف وارسی کنید.

همچنین اطراف خانه‌تان را از لحاظ وجود آب راکد، آت و آشغال و ظرف‌ و محفظه‌های خالی که می‌توانند محل تخم‌ریزی پشه شوند، وارسی کنید.

فعالیت‌های بیرون از خانه‌تان را در صبح‌ها و غروب‌ها – یعنی زمانی که پشه‌ها بیشترین فعالیت را دارند محدود کنید.

استفاده از پشه‌بند هم گزینه خوبی برای حفاظت نوزادان از گزش پشه‌ها است.

وقتی پشه شما را می‌گزد، یک واکنش موضعی در پوست ایجاد می‌شود که با قرمزی و تورم بالقوه همراهی دارد.

این واکنش موضعی در پوست ناشی از مجموعه‌ای از پروتئین‌ها و آنزیم‌ها در بزاق پشه است- از جمله یک ماده بیحسی که مانع از احساس درد بوسیله فرد گزیده‌شده می‌شود و یک ماده ضد انعقاد که جلوی لخته شدن خون را می‌گیرد. اگر محل گزیدگی پشه بعد از دو تا سه روز بهبود پیدا نکند یا بدتر شود، به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر پس از گزش پشه علائم شبیه سرماخوردگی و آنفلوانزا در شما بروز کرد باید به نزد پزشکتان بروید.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها