به گزارش همشهری آنلاین؛ ارائه تصویر ضد توسعه و انزواگرایانه از جمهوری اسلامی ایران، طی تمام ۴۵ سال گذشته همواره در دستور کار کشورهای غربی، در راسشان آمریکا قرار داشته است. سیاست مزبور با سفر ترامپ به برخی کشورهای حوزه خلیج فارس، دور تازهای به خود گرفت.
ترامپ در سفرش به عربستان، امارات و قطر سعی بسیاری کرد تا سرعت توسعه اقتصادی در این کشورها را به ابزاری برای شکاف سیاسی و رو در رویی با تهران تبدیل کند و با این حربهی ایرانهراسانه و در عین حال با تثبیت ایده «امنیت عاریتی» در ذهن حکام عرب منطقه، منافع اقتصادی واشنگتن را سیر صعودی بخشد.
با این وجود، برگزاری چهارمین دوره «مجمع گفتوگوی تهران» با حضور نمایندگان عالیرتبهای از ۵۳ کشور از جمله همه کشورهای اروپایی و همه کشورهای حوزه خلیج فارس، در مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه، نشان داد که طرح منزویساختن ایران، آنچنان که آمریکا و متحدین آمریکا میپندارند، ساده و خطی و سهلالوصول نیست.
به بیان دیگر، ایران با دارابودن موقعیت جغرافیایی بی بدیل، دارا بودن ذخایر انرژی و مهمتر از همه، داشتن نیروی انسانی چشمگیر، به هیچ وجه در معادلات جهانی و منطقه ای قابل حذف شدن نیست و آمریکا نمیتواند با پروپاگاندا و دروغ پراکنی، تهران را گوشه رینگ بگذارد و مدعی شود که در سمفونی منطقه، تنها ساز ناکوک، ایران است.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور کشورمان، امروز در مراسم افتتاحیه «مجمع گفتوگوی تهران»، با بیان اینکه یادداشت «پیام من به جهان» با کمک برادر عزیزم دکتر ظریف انشا و منتشر شد، تاکید کرد: «هدف از نگارش این مقاله این بود که اعلام کنیم ما دست دوستی و وفاق را به سوی همه دراز کردهایم و آنچه آنها میگویند ذهنیت نادرستی است که میخواهند در جهان نسبت به جمهوری اسلامی ایران ایجاد کنند و در منطقه دعوا درست کنند».
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این مجمع، دکترین جمهوری اسلامی نسبت به مقولاتی نظیر صلح و امنیت منطقه ای را اینچنین تشریح کرد: «در نگاه ما به منطقه، امنیت و شکوفایی هر کشور بهطور جداییناپذیر با امنیت و شکوفایی همسایگانش گره خورده است. بر همین اساس، بهجای استمرار رویکردهای تهدیدمحور، ضروری است رویکردی فرصت محور داشته و وابستگی متقابل اقتصادی را بهعنوان زیربنایی پایدار برای صلح و ثبات منطقهای دنبال کنیم».
برگزاری مجمع گفتوگوی تهران، برگزاری رزمایش مشترک سپاه و ارتش جمهوری آذربایجان، یا برگزاری رزمایش های دوره ای با حضور قدرت های بین المللی نظیر چین و روسیه در ایران، تماماً نشانههای آشکاری از شکست ایده ایران هراسی دارند و گواهی میدهند که جمهوری اسلامی ایران برخلاف خواست آمریکا، همچنان سر پاست و بر معادلات تاثیرگذاری دارد.