برخی هنوز درک درستی از مفهوم حقآبه کشاورزان اصفهان ندارند/ رسانهها ابزاری برای برقراری ارتباط مؤثر میان جامعه و مسئولان

اصفهان- مدیر روابط عمومی و امور بین الملل استانداری اصفهان گفت:در جریان مشکلات آبی استان و حوادث یکی دو ماه اخیر متوجه این نکته شدیم که برخی از دیگر استانهای کشور هنوز مفهوم حق آبه قانونی کشاورزان اصفهان را نمی دانند و لازم است در این زمینه آگاه سازی انجام شود.
اقتصادآنلاین؛ گروه استان ها_ احسان مشکلانی، ظهر امروز (سه شنبه) در همایش «روابط عمومی در تراز قانون؛ از ارتباط تا اعتماد» با بیان اینکه از جمله وظایف روابط عمومی اعتمادسازی در کنار برندینگ است، اظهار کرد: در حقیقت زمانی یک برند ارزشمند می شود که اعتماد مردم به آن نیز افزایش پیدا می کند و در سمت مقابل، این اعتمادسازی از وظیفه روابط عمومی است.
وی با بیان اینکه یکی از بزرگترین مشکلات امروز در ایران، فقدان ارتباط مؤثر است، اظهار کرد: دقت کنید که ارتباط بین مردم و حاکمیت و حاکمیت با مردم به درستی برقرار نیست، این مشکل در بخشهای مختلف از جمله هسته خانواده و روابط خارجی کشور نیز مشاهده می شود که این عدم ارتباط، برقراری ارتباط مؤثر را دچار مشکل کرده است.
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل استانداری اصفهان با اشاره به اینکه نقش وکلا در برقراری ارتباط مؤثر بسیار مهم است چراکه وکیل میخواهد ارتباط موثری بین موکل و قاضی برقرار کند، افزود: اگر ما اصول برقراری ارتباط مؤثر را درک کنیم، میتوانیم به این اعتمادسازی کمک کنیم.
گوش دادن فعال مهم ترین در حوزه ارتباطات موثر
وی یکی از موضوعات مهم در حوزه ارتباطات موثر، را گوش دادن فعال دانست و تاکید کرد: گوش دادن فعال یعنی آنچه که فرد به زبان میآورد و همچنین آنچه که به زبان نمیآورد را درک کنیم و این به معنای تحلیل کردن، درک شبهات و ارتباطات عمیق است.
مشکلانی ادامه داد: ما باید به حرف افکار عمومی و علایق آنها گوش دهیم و آنها را تحلیل کنیم، شما باید بدانید که مخاطب شما چه میخواهد بگوید و در قالب مناسب با آنها ارتباط برقرار کنید که البته این کار نیاز به روایتسازی و مهارت دارد.
وی با تاکید بر اینکه روایتسازی برای ارتباط با نخبگان و مخاطبان خاص بسیار مهم است، گفت: هدف ما باید این باشد که با شنیدن درست و تحلیل صحیح، به انتخابهای خوب و واقعبینانهای دست یابیم.
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل استانداری اصفهان ارتباط در میان مردم برای ایجاد ارتباطات موثر را اساسی برشمرد و بیان کرد: در این راستا، اهمیت برقراری ارتباط مناسب و مؤثر روشن میشود. به عنوان مثال ما در شهرستانها، زمانی که با مردم صحبت می کنیم، ایدههایی برای حل مشکلات از میان صحبتهای خودشان به دست می آوریم.
مشکلانی با اشاره به مشکلات آبی و حوادث یکی دو ماه اخیر گفت: ما در جریان این مسائل متوجه شدیم که برخی کشاورزان از بسیاری از کارشناسان حوزه آب از حوضه زاینده رود اطلاعات بیشتر و دقیق تری دارند، ما متوجه این نکته شدیم که برخی از دیگر استانهای کشور هنوز مفهوم حق آبه قانونی کشاورزان اصفهان را نمی دانند و لازم است در این زمینه آگاه سازی انجام شود.
وی ادامه داد: ما توانستیم با تولید محتوای مؤثر، مانند فیلمها و پادکستها، تا حدی داستانهای واقعی کشاورزان را به جامعه منتقل کنیم تا حقایق بهخوبی روشن شود و این اقدام مؤثر به ما کمک کرد تا ارتباط بهتری با مردم برقرار کنیم.
مشکلات آبی اصفهان نیاز به توجه و اقدامات جدی دارد
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل استانداری اصفهان با اشاره به اینکه چالشها و مشکلاتی که در زمینه تأمین آب وجود دارد، نیاز به توجه و اقدام جدی دارد، گفت: وکلا باید همیشه مدافع حقوق کشاورزان و زاینده رود باشند و به آگاهیبخشی در این زمینه بپردازند
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود بیان کرد: مهم است که وکلا تصویر نیکنامی نسبت به جامعه پیدا کنند و مردم به آنها اعتماد بیشتری داشته باشند. این وظیفه ارتباطات و روابط عمومی است که این اعتماد را برقرار کنند؛ ما باید در تمامی حوزهها و با تخصصهای مختلف همکاری کنیم تا این اعتماد ایجاد شود.
مشکلانی تصریح کرد: برای ایجاد روایتهای مؤثر و قابل فهم برای مخاطب، باید بدانیم که چگونه ارتباط برقرار کنیم. همان طور که بیان کردم گوش دادن فعال یکی از مهارتهای کلیدی است که باید به آن توجه کنیم، زیرا به ما کمک میکند تا درک بهتری از طرف مقابل داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه در این حوزه، باید سرمایه اجتماعی را تقویت کنیم تا بتوانیم بیشتر به یکدیگر اعتماد کنیم، گفت: گاهی اوقات باید سختیهایی را تحمل کنیم تا این اعتماد به مرور زمان ایجاد شود چراکه زمانی که به عنوان وکیل، این اعتماد به دستآمد؛ به راحتی نیز از بین نمیرود، اما نباید فراموش کنیم که این امر نیازمند آگاهی و سواد رسانهای است تا بتوانیم در مواجهه با چالشها بهترین عملکرد را داشته باشیم.
واکنش سریع در موقعیتهای بحرانی ضروری است
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل استانداری اصفهان تاکید کرد: در موقعیتهای بحرانی، باید سریعاً واکنش نشان دهیم و داستانهای واقعی را به اشتراک بگذاریم تا بتوانیم تصویر نیکوی خود را حفظ کنیم. این کمکی به ما میکند تا بحرانها را به فرصت تبدیل کنیم.
وی گفت: بدون شک، ما همه باید روایت اول را داشته باشیم و در این زمینه تأکید میکنم که اگر روایت درستی از نیکنامی یک وکیل ارائه ندهیم، ممکن است نظرات منفی و انتقادی افزایش یابد. به همین دلیل، مهم است که در همه حوزهها کار کنیم و به گونهای روایت کنیم که مردم از آن بهره ببرند.
مشکلانی تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا ارتباطات خود را بهتر کنیم و از رسانهها به عنوان ابزاری برای برقراری ارتباط مؤثر استفاده کنیم. باید سعی کنیم از هر موقعیتی برای بهبود وضعیت عمومی بهرهبرداری کنیم.
وی گفت: به طور خاص، هر جایی که صدای مردم شنیده نشود، وظیفه ما بهعنوان وکلا و کارکنان روابط عمومی این است که صدای آنها را به گوش مسؤولان برسانیم. ما باید باور به بهبود ارتباطات را تقویت کنیم و به نیازهای جامعه پاسخ دهیم.