پادکست| لبنان؛ کانون فعالیت سرویسهای جاسوسی؟

در هفتادوششمین شماره از پادکست «در عمق»، به این موضوع میپردازیم که چرا فعالیت جاسوسان به ویژه جاسوسهای اسرائیل در کشور لبنان زیاد است؟
گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم ـ هفتادوششمین شماره از پادکست «در عمق» که به بررسی مهمترین روندها، تحولات و همچنین شخصیتها در غرب آسیا میپردازد، روز سهشنبه 30 اردیبهشت ماه 1404 ضبط و منتشر شد. در این شماره «منصور براتی» میزبان «محمد حسین امیدی»، کارشناس مسائل لبنان است. موضوع این شماره فعالیت گسترده جاسوسها در لبنان خواهد بود.
برای دههها، اصطلاح «بهشت جاسوسان» در رسانههای منطقهای و بینالمللی برای توصیف لبنان به کار گرفته شده است. این عنوان، سؤالی اساسی را پیش روی ما قرار میدهد: چرا لبنان به چنین لقبی شهرت یافته است؟
پاسخ این پرسش در موقعیت ژئوپلیتیکی حساس لبنان، تاریخچه درگیریهای منطقهای، و حضور گروههای مختلف سیاسی و نظامی در این کشور نهفته است. لبنان به دلیل این ویژگیها، به عنوان یکی از کانونهای اصلی فعالیتهای جاسوسی شناخته میشود.
به طور سنتی، فعالیتهای گسترده جاسوسی در لبنان، بهویژه از سوی رژیم صهیونیستی، ایالات متحده آمریکا و دیگر بازیگران منطقهای نظیر عربستان سعودی امری مسبوق به سابقه است. از سوی دیگر، همسایگی لبنان با فلسطین اشغالی و وجود بحرانهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در این کشور، بستری ایدهآل برای انجام فعالیتها و عملیاتهای جاسوسی فراهم کرده است.
فعالیتهای جاسوسی رژیم صهیونیستی در لبنان، پدیدهای تاریخی و ریشهدار است. لبنانیها برای اشاره به جاسوسان اسرائیلی از واژه «عَمیل» (به صورت مفرد) و «عُملا» (به صورت جمع) به کرات استفاده میکنند که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.
از دهه 1980 میلادی، رژیم صهیونیستی شبکههای گسترده اطلاعاتی را در لبنان ایجاد کرده است تا اطلاعات راهبردی و مهم درباره حزبالله و سازمانهای فلسطینی جمعآوری کند. این فعالیتها نه تنها امنیت ملی لبنان را به مخاطره انداخته، بلکه روابط منطقهای و درگیریهای نظامی را نیز تحت تأثیر قرار داده است. همین امر نشاندهنده نقش پیچیده و چندوجهی لبنان در معادلات امنیتی و سیاسی منطقه است که یکی از پیامدهای آن همین حضور گسترده جاسوسان خارجی در جای جای این کشور است.
انتهای پیام/