لزوم ترویج گفتمان محوری و تبیین فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها

 لزوم ترویج گفتمان محوری و تبیین فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها

 مدیر کل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: ترویج گفتمان‌محوری و تبیین فعالیت‌های فرهنگی باید به‌عنوان یک اصل در دانشگاه‌ها پیگیری شود.

نشست هم‌اندیشی با حضورابوالفضل مرشدی مدیر کل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، جمال فتح‌اللهی ریاست دانشگاه رازی، وکیل احمدی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، نمایندگان و دبیران کانون‌های فرهنگی-اجتماعی، انجمن‌های علمی-دانشجویی، تشکل‌های دانشجویی و کارشناسان معاونت فرهنگی و اجتماعی، در سالن جلسات حوزه ریاست برگزار شد.

تأکید بر منزلت فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه

براساس گزارش وزارت علوم، در این نشست، مرشدی با ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه رازی، این دانشگاه را دارای زیرساخت‌های نوساز و معماری زیبا توصیف کرد و سپس به رویکرد معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اشاره کرد و گفت: دغدغه اصلی ما ارتقای منزلت فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌هاست. باید به دانشجویان میدان داد، این امر موجب افزایش مهارت‌های عمومی، توانمندی در کار تیمی، ایده‌پردازی و اجرای طرح‌ها می‌شود و در نهایت، دانشجو را به یک شهروند توانمند تبدیل می‌کند.

گفتمان‌محوری و تبیین فعالیت‌های فرهنگی

مدیر کل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر گفتمان‌محوری، خاطرنشان کرد: ترویج گفتمان‌محوری و تبیین فعالیت‌های فرهنگی باید به‌عنوان یک اصل در دانشگاه‌ها پیگیری شود.

وی همچنین اهمیت توجه به «عدالت» به‌عنوان یکی از شعارهای دولت وفاق را مورد اشاره قرار داد و گفت: ایجاد حس عدالت در میان دانشجویان و افزایش بهره‌وری در فعالیت‌های فرهنگی از اولویت‌های ماست.

در ادامه فتح‌اللهی اظهار کرد: از دکتر مرشدی به جهت پذیرش دعوت دانشگاه برای حضور در این نشست تشکر می‌کنم. همچنین سالروز شهادت شهید رئیسی و شهدای خدمت را گرامی می‌داریم.

رئیس دانشگاه رازی در ادامه به معرفی دانشگاه رازی پرداخت و گفت: دانشگاه رازی با بیش از نیم قرن قدمت پرافتخار، در بهمن‌ماه ۱۳۵۱ تأسیس شد و هم‌اکنون با ۱۱ دانشکده در مساحتی بالغ بر ۵۰۰ هکتار در حال فعالیت است و دانشگاه رازی با بهره‌گیری از دانش و تخصص ۴۸۳ عضو هیئت علمی در ۵۷ گروه آموزشی و حدود ۱۲ هزار دانشجو در مقاطع مختلف به پیشرفت خود ادامه می‌دهد.

رتبه‌بندی ملی و جایگاه دانشگاه رازی در میان دانشگاه‌های کشور

وی با اشاره به جایگاه دانشگاه رازی در رتبه‌بندی ملی اظهار داشت: درحالی که استان کرمانشاه به لحاظ شاخص توسعه انسانی در جایگاه هجدهم کشور قرار دارد، دانشگاه رازی رتبه ۸ در میان ۶۸ دانشگاه جامع دولتی به خود اختصاص داده است.

فتح‌اللهی با بیان چالش‌های مالی دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: همه دانشگاه‌ها با مشکلات مالی مواجه هستند، اما ارزیابی شاخص‌ها نشان می‌دهد که دانشگاه رازی جایگاه قابل دفاعی دارد که برای استان و دانشگاهیان مایه افتخار است. امیدواریم با همراهی یکدیگر بتوانیم نقاط ضعف را برطرف کنیم.

تأکید بر برنامه‌محور کردن بودجه فرهنگی دانشگاه

رئیس دانشگاه رازی با اشاره به دغدغه‌های خود در حوزه فرهنگی گفت: تلاش کردیم تا بودجه سال ۱۴۰۴ را به‌عنوان یک برنامه یک‌ساله تنظیم کنیم. بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، پیش‌بینی می‌شود حدود ۱۱ میلیارد تومان به حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه اختصاص یابد. هدف ما این است که فعالیت کانون‌ها منسجم‌تر شده و گامی به سوی برنامه‌محور شدن در سال ۱۴۰۴ برداشته شود تا از حالت روزمرگی خارج شویم.

تأکید بر برنامه‌محور کردن فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی

در ادامه ‌احمدی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ضمن خیرمقدم به حاضران، به تشریح چشم‌انداز برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه پرداخت و بر برنامه‌محور کردن فعالیت‌ها تأکید کرد و اظهار داشت: از مهمان گرانقدر دکتر مرشدی که علی‌رغم عدم برنامه‌ریزی قبلی برای حضور در غرب کشور، دعوت ما را پذیرفتند، تشکر می‌کنیم. امیدواریم با نگاه جدید ایشان و همکارانشان به برنامه‌های فرهنگی، شاهد تغییرات مثبت در راستای مطالبات کانون‌ها، تشکل‌ها و انجمن‌های علمی دانشجویی باشیم و تحولی در عرصه فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشجویان ایجاد شود.

گفتنی است در این نشست، نمایندگان تشکل‌های دانشجویی به بیان چالش‌ها و انتظارات خود پرداختند.

انتهای پیام/

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها