غول پرنده ارتش چین با توان پرتاب ۱۰۰ پهپاد | «جیو تان» با قابلیت‌های تهاجمی بی‌سابقه به پرواز درمی‌آید | تصاویر

غول پرنده ارتش چین با توان پرتاب ۱۰۰ پهپاد | «جیو تان» با قابلیت‌های تهاجمی بی‌سابقه به پرواز درمی‌آید | تصاویر

 در حالی که تنش‌ها در تنگه تایوان و منطقه اقیانوس آرام رو به افزایش است، چین پهپاد «جیو تان» را معرفی کرد؛ پهپادی با قابلیت حمل موشک‌های پیشرفته و پرتاب دسته‌جمعی پهپادهای انتحاری، که می‌تواند معادلات نبرد هوایی را به نفع پکن تغییر دهد.

به گزارش همشهری آنلاین، چین آماده است تا پهپادی جدید با نام «جیو تان» را به پرواز درآورد؛ پهپادی که به عنوان «پهپاد مادر» طراحی شده و توانایی پرتاب یک دسته ۱۰۰ فروندی از پهپادهای تهاجمی انتحاری را به صورت همزمان دارد.
به گزارش روزنامه انگلیسی تلگراف، این تحول، گامی بزرگ در توانمندی‌های جنگ هوایی و هوش مصنوعی نظامی محسوب می‌شود.
به نوشته این روزنامه، این اقدام بخشی از تلاش‌های پکن برای تقویت برتری نیروی هوایی چین است، به ویژه در شرایطی که تنش‌ها در تنگه تایوان و مناطق پیرامون اقیانوس آرام و هند افزایش یافته است.

«جیو تان»: طراحی پیشرفته و توانمندی‌های استراتژیک

تلگراف اشاره می‌کند که «جیو تان» (به معنای آسمان بلند)، پهپادی با برد بلند و ارتفاع پروازی بالا است که قادر به حمل مهمات و تجهیزات اطلاعاتی است.
بال‌های این پهپاد ۲۵ متر گستردگی دارند و توان پرواز تا ۱۲ ساعت با برد عملیاتی حداکثر ۷۰۰۰ کیلومتر را دارد.
طبق گزارش «تلگراف». وزن برخاست آن ۱۶ تن و ظرفیت حمل بار آن ۶ تن است که به آن اجازه می‌دهد از تجهیزات نظارتی گرفته تا موشک‌ها را حمل کند

غول پرنده ارتش چین با توان پرتاب ۱۰۰ پهپاد | «جیو تان» با قابلیت‌های تهاجمی بی‌سابقه به پرواز درمی‌آید |  تصاویر


توان تهاجمی پیشرفته با دسته‌های پهپاد

پهپاد جدید چینی به دلیل توانایی‌اش در پرتاب همزمان تعداد زیادی پهپاد تهاجمی، کار دفاع هوایی هر دشمنی را دشوار می‌کند، زیرا این دسته‌ها رصد و هدف‌گیری را بسیار پیچیده می‌سازند.
فیلم‌هایی که توسط رسانه‌های رسمی چین منتشر شده‌اند، نمایشی از عملکرد احتمالی این عملیات را نشان می‌دهند، جایی که پهپاد می‌تواند دسته‌ای از پهپادهای انتحاری تهاجمی را در ماموریت‌های شناسایی یا رزمی پرتاب کند.

کاربردهای چندگانه اطلاعاتی و تهاجمی

بر اساس گزارش این روزنامه انگلیسی، «پهپاد مادر» برای جمع‌آوری اطلاعات، نظارت و شناسایی بسیار کاربردی است که در صورت تشدید تنش‌ها میان چین و تایوان وظایفی حیاتی محسوب می‌شود.
علاوه بر این، توانایی حمل موشک‌های کروز و موشک‌های میان‌برد هوا به هوا را نیز دارد که آن را به سکوی تهاجمی چند منظوره تبدیل می‌کند.
پرواز در ارتفاعات بالا نیز موجب دشواری رهگیری آن توسط رادارهای زمینی می‌شود و امکان نفوذ به سامانه‌های دفاع هوایی را افزایش می‌دهد.

تولید و آزمایش‌های میدانی

طبق گزارش تلگراف، شرکت «Shaanxi Unmanned Equipment Technology» توسعه این پهپاد را بر عهده داشته است و برای نخستین بار در نمایشگاه هوایی «ژوهای» – بزرگ‌ترین نمایشگاه هواپیمایی چین – در نوامبر گذشته رونمایی شده است.
رسانه‌های رسمی چین همچنین اعلام کرده‌اند که نسخه چهارم این پهپاد کامل شده و در حال حاضر در مراحل آزمایش‌های داخلی است تا مقدمات نخستین پرواز آزمایشی آن در ماه آینده فراهم شود.

 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها