ارتقا علوم انسانی از برنامه‌های آتی دانشگاه تهران خواهد بود

 ارتقا علوم انسانی از برنامه‌های آتی دانشگاه تهران خواهد بود

 برنا - گروه اجتماعی؛ سرپرست دانشگاه تهران گفت: در کشور‌های توسعه‌یافته کسانی که نقش مدیریت و سازندگی را دارند، در رشته‌های علوم انسانی تحصیل کرده‌اند، متاسفانه در کشور ما بی‌توجهی به علوم انسانی عمومیت دارد. دانشگاه تهران در این دوره مدیریتی بتواند به توسعه و ارتقا علوم انسانی کمک کند.

اولین همایش ملی دوسالانه دانشجویی علوم سیاسی با محورهای اندیشه سیاسی، اقتصاد سیاسی، جامعه‌شناسی سیاسی، سیاست گذاری عمومی، مسائل ایران، روابط بین‌الملل، دیپلماسی، سازمان‌های بین‌المللی و مطالعات منطقه‌ای، ۲۳ و ۲۴ اردیبهشت در تالار شیخ مرتضی انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.

براساس گزارش دانشگاه تهران، محمدحسین امید سرپرست دانشگاه تهران در آئین اختتامیه این همایش، با اشاره به اهمیت رشته‌هایی چون علوم سیاسی گفت: به رشته‌های معرفت‌محور همچون علوم سیاسی، آن‌گونه که شایسته است توجه نشده است.

سرپرست دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه در کشورهای توسعه‌یافته کسانی که نقش مدیریت و سازندگی را دارند، در رشته‌های علوم انسانی تحصیل کرده‌اند، افزود: متاسفانه در کشور ما بی‌توجهی به علوم انسانی عمومیت دارد.

وی اظهار امیدواری کرد که دانشگاه تهران در این دوره مدیریتی بتواند به توسعه و ارتقا علوم انسانی کمک کند و گام مؤثری در این مسیر بردارد.

استاد دانشگاه تهران تأکید کرد: چیزی که در دنیا برای اقتصاد تعیین‌کننده است سیاست است و اقتصاد ما تحت تأثیر سیاست‌هایی است که اتخاذ می‌شود.

سرپرست دانشگاه تهران گفت:علم سیاست در واقع ابزاری برای فهم بهتر از جهان و ارتباط بین گذشته و آینده است. امروز جهان را سیاستمداران می‌سازند و آینده جهان را باید دانشجویان و استادان علم سیاست رقم بزنند.

محمدحسین امید اظهارکرد: سیاست‌زدگی با سیاست‌ورزی تفاوت بسیاری دارد و خوشبختانه همه مردم متوجه اهمیت این موضوع شده‌اند.

سرپرست دانشگاه در پایان خطاب به دانشجویان گفت: آنچه اهمیت دارد این است که دانشجویان در دوره دانشجویی پرسشگری را مورد توجه قرار دهند، چرا که همین پرسشگری منجر به حل مشکلات بسیاری در کشور می‌شود.

مهدی فدایی مهربانی دبیر علمی همایش نیز در سخنانی، هدف از برگزاری این همایش را ایجاد فضایی برای مشارکت دانشجویان عنوان کرد، چراکه در همایش‌های علمی اکثراً استادان سخنگو هستند. دکتر فدایی همچنین گفت: «۱۸۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که ۱۴۲ مقاله وارد فرایند داوری و نهایتاً ۵۲ مقاله برای ارائه انتخاب و در طول دو روز برگزاری همایش در ۶ پنل ارائه شد. در این دو روز همچنین پنج کارگاه دایر بود که مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت.

حسین سلیمی رئیس انجمن علوم سیاسی ایران بود. وی ضمن انتقاد از اینکه در دانشگاه‌ها در دوره‌های مختلف بحث دانشگاه کارآفرین مطرح بوده است، اظهارکرد: این سیاست در کشور ما باعث شد بسیاری از رشته‌های اندیشه‌محور تحت‌الشعاع قرار بگیرند و حتی به سمت حذف شدن بروند.

رئیس انجمن علوم سیاسی تأکید کرد: بسیاری از رشته‌های معرفت‌بنیان ممکن است شغل‌ساز نباشند، اما وجودشان ضروری است. محدود کردن این رشته‌ها باعث می‌شود در بسیاری از حوزه‌های علوم انسانی ضعیف شویم تا جایی که تاریخ ما را کشورهای دیگر می‌نویسند. لذا باید دورنمای جدیدی با عنوان دانشگاه معرفت‌محور که در خدمت کارآفرینی باشد، مدنظر قرار گیرد، چرا که تا بنیادهای معرفتی در دانشگاه شکل نگیرد، امکان کارآفرینی وجود نخواهد داشت.

وی در پایان گفت: در حال حاضر به پایمردی بسیاری از استادان و محققان علوم سیاسی، این رشته یکی از کارآمدترین رشته‌های بعد از انقلاب بوده است.

در این مراسم همچنین از نویسندگان مقالات برگزیده همایش تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام/

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها