به گزارش تجارت نیوز، محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتوگو با تجارتنیوز درباره ناترازی برق در کشور و اهمیت سرمایهگذاری بخش خصوصی در این حوزه عنوان کرد: همه نیاز کشور حدوداً ۹۰ هزار مگاوات برق است. در حال حاضر چیزی حدود ۲۵ تا ۳۰ هزار مگاوات کمبود داریم. البته اگر شرایط به همین منوال باشد این مقدار میتواند در آینده افزایش پیدا کند. باید در این روند فرسودگی، رشد جمعیت، واحدهای تولیدی و … را هم در نظر گرفت که موجب افزایش مصرف میشوند.
لازمه سرمایهگذاری در کشور اعتمادسازی است
این نماینده مجلس با تاکید بر لزوم سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه تامین برق کشور، افزود: باید حتماً سرمایهگذاری انجام شود چون منابع دولت جواب نمیدهد. لازمه این کار هم اعتمادسازی است.
بخش خصوصی باید مطمئن باشد که سرمایهگذاری او جواب خواهد داد
رضایی کوچی در ادامه درباره ضرورت به وجود آوردن اعتماد برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در صنایع گفت: بخش خصوصی باید مطمئن باشد که سرمایهگذاری او جواب خواهد داد اما این اطمینان در حال حاضر خیلی کمرنگ است.
مردم پول نقد خود را از بانکها خارج و به ارز و طلا تبدیل میکنند/ سوددهی سرمایهگذاری باید تضمین شود
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس عنوان کرد: اخیرا گزارشی دیدم که براساس آن مردم پول نقد خود را از بانکها خارج و به ارز و طلا تبدیل میکنند. چرا مردم این پولها را به سمت برق، آب و زیرساختهای کشور نمیبرند؟ باید این اعتمادسازی انجام شود و از طرفی سرمایهگذار باید مطمئن باشد که جایی که سرمایهگذاری را انجام میدهد برای او سوددهی دارد، یعنی سوددهی هم باید تضمین شود.
اقتصاد کشور کاملا دولتی است / اگر قرار باشد مشکل برق را حل کنیم حتما باید در این حوزه سرمایهگذاری انجام شود
این نماینده مجلس با اشاره به سرمایهگذاری بالای بخش دولتی در زیرساختهای کشور، تاکید کرد: الان اقتصاد کشور کاملا دولتی است. باید اجازه داده شود که بخش خصوصی هم حضور پررنگتری در این عرصه داشته باشد. به نظرم اگر قرار باشد مشکل برق را حل کنیم (بحث فرهنگسازی و بحثهای دیگر مانند رمزارزها به جای خود) باید بخش خصوصی در این حوزه سرمایهگذاری انجام دهد.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره تخریبها و نظرات منفی که نسبت به حضور بخش خصوصی در اقتصاد وجود دارد، توضیح داد: مشکل اینجاست که همه فکر میکنند وقتی پای بخش خصوصی به میان میآید یعنی قرار است دزدی صورت گیرد. این در حالیست که با وجود دستگاههای نظارتی این شرایط قابل کنترل است.
باید صلاحیت سرمایهگذاران برای پروژهها بررسی شود / سیستم نظارتی کشور وظیفه نظارت را بر عهده دارد و باید کنترل کند تا افراد سالم وارد کار شوند
او افزود: باید صلاحیت سرمایهگذاران برای پروژهها بررسی شود. به هر حال این سیستم نظارتی کشور است که وظیفه نظارت را بر عهده دارد و باید کنترل کند تا افراد سالم وارد کار شوند. اما آنچه من به آن تاکید دارم این است که نباید از این حرفها ترسید , باید سرمایهگذاری انجام شود. البته دستگاههای نظارتی هم باید نظارت کنند تا حاشیه درست نشود.