به گزارش روز یکشنبه گروه علمی ایرنا از ستاد ویژه فناوری نانو، این فناوری جدید میتواند مشکل فرسودگی باتریها را حل کرده و بهراحتی در فرآیند تولید باتریهای کنونی پیادهسازی شود.
باتریهای وسایل نقلیه الکتریکی به دلیل فرسودگی و کاهش عملکرد در طول زمان، یکی از چالشهای عمده در این صنعت بهشمار میآید. پژوهشگران در کره جنوبی به تازگی فناوری جدیدی برای افزایش طول عمر و چگالی انرژی باتریهای وسایل نقلیه الکتریکی (EV) ارائه دادهاند که میتواند مشکل عمدهای را در این زمینه حل کند.
این تحقیق که در نسخه ژانویه ۲۰۲۵ مجله ACS Nano منتشر شد، به بررسی تأثیر افزودن نانولولههای کربنی چند جداره به سطح الکترودهای باتری پرداخته است. طبق گزارش دانشگاه Pohang University of Science and Technology، این افزودنی از ایجاد ترکها در داخل باتری جلوگیری کرده و عملکرد و طول عمر آن را بهبود میبخشد.
طبق یافتهها، باتریها پس از یک هزار چرخه شارژ و دشارژ، حدود ۷۸ درصد از ظرفیت اولیه خود را حفظ میکنند. پژوهشگران معتقدند که این فناوری بهراحتی قابل پیادهسازی در فرایندهای تولید باتریهای کنونی است.
کیو-یانگ پارک، محقق اصلی این پروژه، گفت: این تحقیق بهطور مؤثر تغییراتی را که ممکن است در طول فرایند شارژ و دشارژ در باتری رخ دهد، کنترل کرده است. این فناوری میتواند بهطور گسترده در صنعت باتریهای ثانویه و همچنین در صنایع مختلفی که دوام مواد در آنها اهمیت دارد، استفاده شود.
این یافته مهم است زیرا باتریها معمولاً در اثر فرآیند شارژ و دشارژ دچار فرسودگی شده و مواد داخل باتری بهطور مکرر منبسط و منقبض میشود که میتواند منجر به ایجاد ترکها و کاهش عملکرد باتری شود.