سناریوهای احتمالی چین در جنگ تجاری با آمریکا

اقتصادنیوز: شبکه سیانبیسی با اشاره به اینکه چین به عنوان دومین اقتصاد برتر دنیا، واردکننده بزرگ کالاهای اقتصاد اول جهان یعنی آمریکا است سناریوهای احتمالی پکن را در جنگ تجاری با واشنگتن بررسی کرد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، این شبکه خبر در گزارش مورد اشاره، نوشت: چین دومین اقتصاد بزرگ جهان و دومین واردکننده بزرگ کالاهای آمریکایی است. نهادهای چینی دست کم ۷۸۴ میلیارد دلار بدهی فدرال آمریکا را در اختیار دارند. این کشور همچنین بخش زیادی از عرضه عناصر کمیاب جهان را که برای فناوری تولید حیاتی است، کنترل میکند.
شبکه سیانبیسی معتقد است: در صورت وقوع یک جنگ تجاری تمام عیار، چین میتواند از این داراییها به عنوان سلاح استفاده کند و این به ضرر مصرفکنندگان و مشاغل آمریکایی خواهد بود.
برد سِتسر، عضو ارشد شورای روابط خارجی ایالات متحده، گفت: چین در واقع یک قدرت مالی بزرگتر از آن چیزی است که در ظاهر به نظر میرسد.
بر اساس این گزارش، از سال ۲۰۱۸، چین ابزارهای نظارتی، از جمله کنترل صادرات، را توسعه داده است که در صورت افزایش تنشها بین دو کشور، میتواند برای فشار بر مشاغل آمریکایی مانند تسلا و اپل مورد استفاده قرار گیرد.
با افزایش نرخ تعرفهها در بهار امسال، بنادر ساحل غربی آمریکا از کاهش فعالیت خبر دادند که این نگرانیهایی را در مورد کمبود واردات منابعی که معمولا در آسیا تولید میشوند، برانگیخته است.
کاخ سفید در ماه آوریل (فروردین- اردیبهشت) افزایش چندین برابری نرخ تعرفه برای واردات آمریکا از چین را پیشنهاد داد که ممکن است تا ۲۴۵ درصد برسد.
بر اساس تحلیلی که توسط موسسه اقتصاد بینالملل پترسون انجام شده است، میانگین نرخ تعرفه برای صادرات چین به آمریکا تا ۱۲ آوریل (۲۳ فروردین) به ۱۲۴.۱ درصد افزایش یافته است. بر اساس این تحلیل، میانگین تعرفههای چین بر صادرات آمریکا بالاتر و حدود ۱۴۷.۶ درصد است.
ستسر، که در دولت جو بایدن رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده به عنوان مشاور ارشد نماینده تجاری آمریکا خدمت میکرد، گفت: ما پیشتر تعرفهها را به حدی بالا بردهایم که با گذشت زمان، تجارت به صفر خواهد رسید.
اعضای دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز پیشنهاد کردهاند که چین باید به میز مذاکره بیاید. اما رهبری چین تاکید دارد که هیچ مذاکره تجاری بین دو ابرقدرت صورت نگرفته است.
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، در ۲۸ آوریل (هشتم اردیبهشت) به شبکه سیانبیسی گفت: این تعرفههای ۱۲۵ و ۱۴۵ درصدی ناپایدار هستند.
ماه گذشته میلادی، سران چین از کشورهای جهان خواستند تا در برابر «قلدری یکجانبه» آمریکا بایستند. آنها همچنین هشدار دادند علیه کشورهایی که با آمریکا به ضرر چین معامله انجام دهند، اقدامهای متقابل میکنند.





مطالب مرتبط
- طلایِ جهان از کجا آمده است؟
- آمریکاییها به زودی به میز مذاکره بازمیگردند
- نصف یامال بارسا را زیر و رو کرد
- هیچکس او را ندید وقتی همه فرار کردند او قهرمانانه ایستاد / فیلم حسن رنجبر اولین آتش نشان در کانون انفجار بندرعباس ! / دخترکش چشم انتظار باباست!
- ارسال پیشنویس نهایی قرارداد برای ماتزاری توسط استقلال
- احداث مقبره شهید گمنام جنتالفردوس در منطقه۵ تهران
- پروازهای حج تمتع از فردا آغاز می شود
- کدام شرکت های هواپیمایی، پرواز به اسرائیل را متوقف کردند؟