به گزارش ایرنا، محمد جواد زمردیان روز شنبه در آیین تقدیر از عوامل اولین یادواره شهدای غریب خوزستان، رونمایی از پوستر و تمبر شهدای معلم غریب دوران اسارت در استانداری خوزستان اظهار کرد: شهدای غریب دوران اسارت، شهیدانی هستند که مظلومانه و با عزت در زندانهای بعثیها به شهادت رسیده و نزدیک به ۹۰۰ تن از پیکرهای مطهر آنها هنوز به وطن باز نگشته است.
وی افزود: دفترچه مورد نیاز پرونده پژوهشی شهدای غریب شامل ۱۳ فرم است که پیرامون اطلاعات اولیه، دوران حضور در جبهه، سوابق تحصیلی، خاطرات به جامانده از شهید و مصاحبه با خانواده، همرزمان و همبندان شهید است.
دبیر کل شهدای غریب در اسارت کشور تصریح کرد: در ماموریتی جدید رصد خانه کنگره ملی شهدای غریب دوران اسارت موضوع تحقیقات بر روی کیفیت شهادت ۷۲۴ شهید دوران دفاع مقدس که اسامی آنها به رصد خانه کنگره رسیده ولی مستنداتی دال بر شهادت در اسارت آنها به دست نیامده را در دستور کار قرار داد.
وی خاطر نشان کرد: در زمینه تشکیل و تکمیل پروندههای پژوهشی شهدای غریب به دنبال کیفی سازی منابع، تحقیقات و پژوهشهای علمی و یافتههایی برای تولید مقالات و آثار هنری جهت معرفی هرچه بهتر این شهدای مظلوم به جامعه هستیم.
زمردیان گفت: تاکنون چهار اجلاسیه از شهدای غریب دوران اسارت در سطح کشور برگزار شده که این اجلاسیهها مربوط به چهار گروه معلمان، بانوان، روحانیان و پاسداران بوده است.
وی با اشاره به تلاش برای بازگشت پیکر مطهر ۷۰۰ شهید غریب به کشور گفت: اجلاسیه پایانی یادواره شهدای غریب، پس از بازگشت پیکر پاک این شهدا، برگزار خواهد شد.
دبیرکل شهدای غریب در اسارت کشور تصریح کرد: در حال حاضر ۲۲ شهید غریب دوران اسارت از جامعه فرهنگیان در ۱۴ استان شناسایی شده که سه شهید معلم از خوزستان هستند و از شهدای شاخص فرهنگی کشور نیز محسوب میشوند.
شهدا؛ خون تازه در شریانهای انقلاب
معاون امنیتی و انتظامی استاندار خوزستان نیز در این مراسم با اشاره به نقش ماندگار شهدا گفت: شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، میراث گرانبهایی هستند که نظام جمهوری اسلامی را استوار نگه داشتند.
ولی الله حیاتی تاکید کرد: از همان ابتدای انقلاب که مانند غنچهای نیاز به مراقبت داشت، تا امروز که به درخت تنومندی تبدیل شده، همواره توطئههای دشمنان برای نابودی آن وجود داشته است اما مقاومت شهدا و ایستادگی آنها در برابر شکنجهها و ظلم دشمن، الگویی برای نسلهای آینده شد.
ولی الله حیاتی تأکید کرد: امروز نیز که در جنگ تمامعیار اقتصادی و فرهنگی با دشمن مواجه ایم، بیش از هر زمان دیگری نیازمند زنده نگهداشتن یاد و نام شهدا هستیم.
وی یاداور شد: گرامیداشت شهدا، خون تازهای در رگهای انقلاب جاری میکند و باعث رویش جدید میشود.
معاون امنیتی و انتظامی استاندار خوزستان همچنین به نقش رهبری در هدایت انقلاب اشاره کرد و افزود: رهبری امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در شرایط سخت، مسیر درست را به مردم نشان داد و امروز نیز باید با اقتدا به شهدا و رهبری، در برابر توطئههای دشمن مقاومت کنیم.
شهید فرخیراد معلمی که در اسارت هم درس میداد
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان، به خاطرهای از شهید فرخیراد اشاره کرد و گفت: این شهید بزرگوار در اردوگاههای دشمن، با وجود شکنجهها، به تدریس سوادآموزی ادامه میداد و حتی از دیوارهای اردوگاه به عنوان تخته سیاه استفاده میکرد.
حسن نورانی بیان کرد: وقتی از این شهید گرانقدر میپرسیدند چرا با وجود کتکخوردن، باز هم درس میدهی، میگفت که وظیفه من معلمی است و میخواهم در هر شرایطی به رسالتم عمل کنم.
به گزارش ایرنا، آیین رونمایی از پوستر و تمبر شهدای معلم غریب دوران اسارت با حضور رئیس اجلاسیه شهدای غریب در اسارت کشور، مدیرکل بنیاد شهید استان، معاون امنیتی و انتظامی خوزستان ، مدیرکل بنیاد حفظ آثار استان و جمعی از خانوادههای معظم شهدا در خوزستان برگزار شد.
همچنین در این مراسم از دستاندرکاران اولین اجلاسیه استانی کنگره ملی شهدای غریب استان خوزستان که در آبانماه سال گذشته برگزار شد، تقدیر شد.
پیش از این دبیر کنگره ملی شهدای غریب گفته بود که شهدای غریب به شهدایی گفته میشود که در اسارت به شهادت رسیدند. در همین راستا، اکنون ۱۸۳۰ شهید غریب دوران هشت سال دفاع مقدس در کشور شناسایی شدند که از این تعداد اطلاعات ۱۱۳۷ شهید در دسترس است.
محمدجواد زمردیان همچنین اشاره کرد بود که به دستور وزیر علوم تحقیقات و فن آوری مقرر شد تا تمام دانشگاهها برای تشکیل پرونده پژوهشی شهدای غریب با دبیرخانه کنگره مشارکت داشته باشند.
دبیر کنگره ملی شهدای غریب پیش از این اعلام کرده بود که از ابتدای ورود آزادگان سرافراز به میهن اسلامی مان تنها ۴۷۵ شهید در اسارت شناسایی شده بودند که این تعداد هم اکنون به یک هزار و ۸۴۵ شهید رسیده است که به تعداد آنها نیز هر ساله افزوده می شود.
سرکشی از مزار شهدا، دیدار با خانواده شهدا و برنامه ریزی برای شناسایی شهدای غریب خوزستان از دیگر برنامه های دبیرکل شهدای غریب در اسارت کشور در سفر به خوزستان است.