به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از این روزنامه پرشمارگان انگلیسی، برخی منابع آگاه فاش کردهاند که اروپا برای بسیج ۲۵ هزار سرباز با هدف ایجاد بازدارندگی در اوکراین با مشکل مواجه خواهد شد، زیرا ارتشهای اروپایی خود با کمبود نیرو و بودجه روبرو هستند. از جمله روزنامه انگلیسی تایمز که به گفتوگوهای بین وزیران دفاع و روسای نظامی اروپا دسترسی پیدا کرده است. براساس گزارش این روزنامه، دریاسالار سر تونی راداکین رئیس ستاد دفاع بریتانیا از همتایان اروپایی خود پرسیده است در صورت توافق صلح آیا قادرند در مجموع یک نیروی ۶۴ هزار نفری برای اعزام به اوکراین تشکیل دهند.
مطابق با گزارشها، این مقام ارتش بریتانیا اعلام کرده است که کشورش ۱۰ هزار پرسنل اعزام خواهد کرد. اما در نشستهای بعدی، وزیران دفاع سراسر اروپا گفتند که «هیچ شانسی» برای رسیدن به این تعداد وجود ندارد و حتی اعزام ۲۵ هزار نفر در کل نیز دشوار خواهد بود.
روزنامه تایمز همچنین هفته گذشته فاش کرد که بریتانیا و فرانسه از بیم خطرات احتمالی، به احتمال زیاد به جای یک نیروی زمینی چندملیتی برای محافظت از شهرهای مهم و زیرساختهای حیاتی اوکراین، نیروهای آموزشی خود را به غرب این کشور در حال جنگ می فرستند.
گفته میشود که وزیران دفاع اروپایی در جلسه «ائتلاف کشورهای داوطلب» در تاریخ ۱۰ آوریل (۲۱ فروردین)، نگرانیهایی در مورد جاهطلبی بریتانیا برای اعزام ۶۴ هزار نیرو به اوکراین مطرح کردهاند. متحدان در این ائتلاف نسبت به اظهارات جان هیلی وزیر دفاع انگلیس ابراز تردید و خاطرنشان کردند که نیرویی با این تعداد، با احتساب نیروهای چرخشی، در طول دو سال باید به ۲۵۶ هزار سرباز برسد.
گفته میشود دوویل ساکالین وزیر دفاع لیتوانی نیز به همتایان خود گفته است: «روسیه ۸۰۰ هزار نیرو دارد. بگذارید به شما بگویم، اگر حتی نتوانیم تعداد سربازان را به ۶۴ هزار نفر برسانیم، این ضعف خواهد بود».
تایمز این گفتوگو ها را نشانه وابستگی بسیار زیاد بریتانیا و اروپا به آمریکا در زمینه ایجاد بازدارندگی در برابر روسیه می داند.
براساس گزارشها، استونی و فنلاند نیز در این جلسات ابراز نگرانی کرده اند که هرگونه اعزام نیرو به اوکراین دفاع مرزی آنها را «تضعیف» کند و لهستان، اسپانیا و ایتالیا نیز به صراحت اعلام کردند که هیچ سربازی اعزام نخواهند کرد. گفته میشود تنها فرانسه گفته است که به همان تعداد بریتانیا، حدود پنج هزار تا ۱۰ هزار نیرو اعزام خواهد کرد. گفته می شود آلمان نیز مخالف اعزام نیروی زمینی به اوکراین است.
این روزنامه در پایان تشریح کرده است که به نظر میرسد اکراه کشورهای اروپایی برای اعزام نیرو به اوکراین منجر به تغییر فکر در مورد چگونگی شکلگیری آن در صورت توافق صلح شده است.
از سوی دیگر سخنگوی وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرد: «برنامهریزی عملیاتی پیشرفته در چارچوب «ائتلاف کشورهای داوطلب» برای گزینههای زمینی، دریایی و هوایی و بازسازی نیروهای مسلح اوکراین همچنان در حال انجام است. ما همچنان از تلاشها برای صلح حمایت میکنیم و در عین حال حمایت نظامی از اوکراین را با توجه به ادامه تهاجم غیرقانونی پوتین افزایش میدهیم».
به گزارش ایرنا، اروپاییها و متحدان آنها قصد دارند در صورت برقراری صلح در اوکراین نیروی حافظ صلح به این کشور اعزام کنند. انگلیس و فرانسه برای اعزام نیروی حافظ صلح به اوکراین اعلام آمادگی کرده و کشورهایی مانند استرالیا، کانادا، فرانسه و فنلاند نیز گفتهاند آماده هستند به شیوههای دیگر به این نیرو کمک کنند.
اما روسیه بارها مخالفت خود را با حضور نیروهای از ناتو در اوکراین اعلام کرده است. در این میان دولت دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا نیز تاکنون تمایلی برای حمایت تسلیحاتی و نظامی و ارائه ضمانتهای امنیتی به اوکراین به منظور حفظ صلح نشان نداده است.