محمد زمانیان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به اینکه تحقق اهداف ملی و توسعه پایدار بخش کشاورزی از مهمترین وظایف موسسه متبوع به شمار میرود افزود: محققان موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، در سال ۱۴۰۳ موفق شدند ۳۰ رقم جدید از محصولات کشاورزی را برای فرآیند تجاریسازی به موسسه ثبت و گواهی بذر و نهال ارسال کنند.
به گفته وی، به عبارتی ۲۶ رقم نامگذاری و در کمیته ملی رقم تایید شده و ۴ رقم باقی مانده در مرحله نامگذاری و تایید کمیته ملی رقم است.
رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر اظهارداشت: این دستاورد بزرگ، نتیجه تلاشهای مستمر پژوهشگران و متخصصان این موسسه است که با هدف افزایش بهرهوری و مقاومسازی محصولات کشاورزی در برابر شرایط محیطی و آفات به دست آمده است.
زمانیان تصریح کرد: این ارقام شامل محصولات استراتژیک مانند غلات آبی(گندم نان و گندم دورم) ۳ رقم، دانه های روغنی مانند سویا، آفتابگردان ۵ رقم، ذرت و گیاهان علوفه ای ۱۲ رقم، سبزی و صیفی و حبوبات آبی ۱۰ رقم است که هر یک با ویژگیهای منحصر به فرد خود میتوانند تحول چشمگیری در صنعت کشاورزی کشور ایجاد کنند.
رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر گفت: این ارقام پس از گذراندن مراحل دقیق ارزیابی علمی و فنی در کمیتههای تخصصی موسسه، برای ثبت نهایی و عرضه به بازار معرفی شدهاند.
زمانیان خاطرنشان کرد: ثبت و تجاریسازی این ارقام گام مهمی در جهت افزایش تولیدات داخلی، کاهش وابستگی به واردات و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی است. ما همچنان به برنامهریزیهای بلندمدت خود برای معرفی ارقام جدید و پاسخگویی به نیازهای بخش کشاورزی ادامه خواهیم داد.
رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر گفت: چنین موفقیتی در حالی به دست آمده که موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در سال گذشته ۴۶ رقم دیگر را به ثبت رسانده بود.
وی اضافه کرد: این امر نشاندهنده ظرفیت بالای تحقیقاتی و توانمندیهای فنی موسسه در راستای خودکفایی و توسعه فناوریهای نوین کشاورزی است.
به گزارش ایرنا، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، یکی از موسسات پژوهشی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است که سابقهای طولانی در افزایش ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی داشته است.