ایمن سازی بنای تاریخی امامزاده علی (ع) چرام

ایمن سازی بنای تاریخی امامزاده علی (ع) چرام

 یاسوج - ایرنا -ایمن سازی بنای تاریخی امامزاده علی (ع) به عنوان یکی از یادگارهای دوره صفوی در شهرستان چرام گامی برای حفظ تمدن و هویت ایرانی و اسلامی در کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود.

به گزارش ایرنا، محوطه بیرونی بنای تاریخی امامزاده علی (ع) که در روستای سادات بخش سرفاریاب از توابع شهرستان چرام واقع شده و در روز بیست و چهارم اسفندماه سال ۱۳۵۶ هجری شمسی در فهرست آثار ملی ثبت شده به علت عمر بالای سازه و بر اثر بارندگی های سیل آسا دچار رانش شده بود به همین علت ایمن سازی آن در دستور کار میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفته است.

امری که افزون بر ایمنی زائران پرشمار آن گامی ارزشمند برای حفظ میراث فرهنگی به یادگار مانده از تمدن کهن کشورمان به شمار می رود.

آغاز عملیات اجرایی ایمن سازی

معاون میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد از آغاز عملیات بتن ریزی برای رفع خطر محوطه بنای تاریخی امام‌زاده علی(ع) شهرستان چرام خبر داد.

ایمن سازی بنای تاریخی امامزاده علی (ع) چرام

اصغر آتش فراز تاکید کرد: بهسازی و مرمت اضطراری محوطه بیرونی ساختمان بقعه امام‌زاده علی(ع) با هدف حفاظت بیشتر از این مکان تاریخی در حال انجام است.

معاون میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: محوطه بیرونی این بنای تاریخی به دلیل بارش‌های باران های سیلابی سال های اخیر دچار رانش شده‌ بود، که هم اکنون عملیات رفع خطر محوطه بیرونی امام زاده در مرحله بتن ریزی قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: تاکنون برای ایجاد دیوار حائل حفاظتی در اطراف بنای تاریخی امام زاده علی (ع) 20 میلیارد ریال هزینه شده است.

آتش فراز عنوان کرد: از سال ۱۴۰۰ تاکنون سه طرح مرمت به منظور حفاظت از این بنای تاریخی صورت گرفته است.

روستای امامزاده علی (ع) در گذر زمان

آتشفراز تاکید کرد:روستای سادات امامزاده علی (ع) در روزگار قدیم به دره سامانک و سید چهار راه نشین معروف بوده است.

ایمن سازی بنای تاریخی امامزاده علی (ع) چرام

وی با بیان اینکه بنای بقعه شامل مجموعه‌ای از حرم، صحن، ایوان و گنبدخانه است که در ضلع‌های شمالی و جنوبی نیز دو صفحه ایجاد شده بیان کرد: در وسط این گنبدخانه بارگاه نورانی این امامزاده واقع شده که روی آن را ضریح نفیس آب طلا دیده‌ای محافظت می‌کند.

آتشفراز عنوان کرد:نام این امامزاده در ابتدا ابوعلی یا آل علی و بنا به کثرت الفاظ در گویش محلی به «پیراعلی» سپس به «پیرعلی» بوده و اکنون به امامزاده علی سادات (ع) شهرت یافته است.

در کنار امامزاده چهار قبر دیگر وجود دارد. یکی از آن‌انقبر همسرش گوهر تاج و و دیگر قبرها قبر پسران امامزاده بنام‌های محمد، احمد و سید انبیاء هستند قبر و گنبد ضریح امامزاده را معماران و نجاران سمرقندی به سبک و سلیقه مغولی به دستور میرزا الغ بیگ پسر میرزا شاهرخ ساخته اند.

پیشینه تاریخی کهگیلویه و بویراحمد

کهگیلویه و بویراحمد با وجود آسیاب ها، خانه های تاریخی، قلعه ها، آب انبارها، بقاع متبرکه، گورستان های تاریخی، پل ها، مساجد و کاروانسراها که درفهرست آثار ملی ثبت شده اند دارای پیشینه تاریخی غنی فرهنگ و تمدن ایرانی است.

آثار سنگی چین لوداب، شهر سنگی دلی یاسیر کهگیلویه، قلعه کی نصیر بهادر بویراحمد، قلعه رئیسی کهگیلویه و دو گور دو پا در باشت از جمله بناهای تاریخی مهم ثبت ملی شده این استان است.

کهگیلویه و بویراحمد را به دیار آریوبرزن سردار نامی ایران در دوره هخامنشی می‌شناسند،این استان بخشی از تمدن عیلام بوده و در دوره بعد از اسلام و همچنین بعد از ورود آرایی‌ها جزیی از خاک تمامی حکومت‌های ایران بود.

این استان در دوره‌های تاریخی مختلف با نام‌هایی بلاد شاپور، جبال گیلویه و کهگیلویه شناخته شده است.

کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۶هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد و این استان بیش از ۱۶ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد.

 

 منبع خبر

از بین اخبار