طب ایرانی برای رفع کسالت فصل بهار چه راهکارهایی دارد؟

طب ایرانی برای رفع کسالت فصل بهار چه راهکارهایی دارد؟

 شهرکرد- ایرنا- یک متخصص طب ایرانی با اشاره به کسالت برخی از افراد در فصل بهار، برای رفع این حالت خلقی گذرا و طبیعی راهکارهایی پیشنهاد داده است.

به گزارش ایرنا، به گفته کارشناسان امر، بی‌حالی، کمبود انرژی و انگیزه، اختلال در خواب یا نیاز بیش از حد به خواب، کاهش تمرکز و بهره‌وری، افزایش استرس، سردرد، درد عضلانی، بی‌اشتهایی یا میل به پرخوری، اضطراب و خلق و خوی نامساعد از علائم خستگی بهاری است که به تدریج ظاهر می‌شود و می‌تواند متناسب با نوع مزاح و سن افراد زندگی روزمره آنها را تحت تاثیر خود قرار دهد.

متخصصان طب ایرانی برای رفع این خستگی و کسالت راهکارهایی ارائه می‌دهند که می‌توان با رعایت آن بر این حالت غلبه کرد.

یک دکترای تخصصی طب ایرانی در همین خصوص روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: از دیدگاه طب ایرانی، کسالت و بی‌حالی در فصل بهار به سبب اینکه طبیعت این فصل که گرم و تر است یک حالت طبیعی است و در افراد مختلف، شدت و ضعف دارد و متغیر است.

پریسا حیدری افزود: در فصل بهار به واسطه طبیعت گرم و تر، خون و اخلاط بدن قلیان پیدا می‌کند و کسالت و بی‌حالی بر فرد غالب می‌شود که بسته به سن و نوع مزاج در افراد مختلف متفاوت است.

وی پاکسازی بدن از تجمع مواد زائد باقی مانده از فصل زمستان را عامل مهمی برای رفع کسالت و بی‌حالی عنوان کرد و گفت: یکی از راهکارهای پاکسازی بدن، پیاده‌روی صبحگاهی است و توصیه می‌شود افراد صبح زود از خانه خارج شده و دقایقی را به پیاده‌روی اختصاص دهند تا در طول روز سرحال و پرانرژی باشند.

این متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تنفس طبی را از دیگر راهکارهای غلبه بر بی‌حالی فصل بهار پیشنهاد داد و اظهار داشت: در تنفس طبی اکسیژن‌رسانی به تمامی ارگان‌ها و اعضای بدن بیشتر می‌شود و حجم زیادی از اکسیژن وارد ریه شده و با اکسیژن‌رسانی بیشتر به بدن، بی‌حالی و کسالت از میان می‌رود.

حیدری ادامه داد: یکی دیگر از روش‌های پاکسازی بدن در فصل بهار استفاده از شربت‌ زرشک است که در اینجا ذکر این نکته ضروری است که این شربت برای همگان توصیه نمی‌شود و نباید در مصرف آن زیاده‌روی شود.

وی به تهیه شربت زرشک با هدف پاکسازی بدن اشاره کرد و گفت: در ابتدا زرشک را برای ساعاتی باید خیساند، سپس آب را گرفت و با شکر مخلوط کرده و نوشید.

حیدری با تاکید بر اینکه افرادی که دارای سوء مزاح هستند برای مصرف شربت زرشک باید با پزشک طب ایرانی مشورت کنند افزود: برای مصرف شربت‌های گیاهی نمی‌توان برای همه نسخه یکسان پیچید و باید افرادی که منع استفاده داشته و یا دارای سوء هاضمه هستند در این خصوص با پزشک خود مشورت کنند.

این متخصص طب ایرانی پرهیز از پرخوری را راهکار دیگری برای رفع کسالت و خستگی فصل بهار عنوان کرد و گفت: اگرچه پرخوری در تمام فصول و زمان‌ها منع شده است و باید از آن پرهیز کرد اما در فصل بهار از اهمیت دوچندانی برخوردار است و چنانچه افراد درصد کمی از غذای مصرفی خود را کاهش دهند سرحال‌تر خواهند بود.

حیدری سحرخیزی و داشتن خواب پیوسته و عمیق را از دیگر راهکارهای سرحالی و رفع کسالت در فصل بهار برشمرد و اظهار داشت: توصیه می‌شود ساعت خواب از ساعت ۱۰ شب تا طلوع آفتاب به صورت پیوسته و عمیق باشد.

وی تاکید کرد: در خصوص خواب در فصل بهار باید گفت که افراد به هیچ عنوان خواب روز نداشته باشند.

دکترای تخصصی طب ایرانی یادآور شد: دوش گرفتن، آبرسانی به بدن و ورزش از دیگر راهکارهای رفع کسالت و بی‌حالی در فصل بهار است.

به گفته متخصصان امر افزایش طول روز و تنظیم نبودن ساعت بیولوژیک بدن در فصل بهار موجب خواب‌آلودگی در این فصل می‌شود. در فصل بهار ساعت بیولوژیک یا محیط زیست بدن افراد که با ساعت‌های طولانی شب تنظیم شده است نمی‌تواند با طولانی شدن روز هماهنگ شود و انرژی آن به سرعت تحلیل می‌رود از همین رو برخی در این فصل دچار خواب‌آلودگی و کسالت می‌شوند.

 

 منبع خبر