شناسایی ۱۲۱ نوزاد مبتلا به کم‌کاری تیروئید در همدان

شناسایی ۱۲۱ نوزاد مبتلا به کم‌کاری تیروئید در همدان

 همدان- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: ۱۲۱ نوزاد مبتلا به کم‌کاری تیروئید پارسال با انجام آزمایش غربالگری بدو تولد نوزادان، شناسایی و درمان آنها آغاز شده است.

دکتر محمد به نشان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یادآوری کرد: غربالگری کم کاری تیروئید نوزادی در استان همدان از سال ۱۳۸۵ آغاز شد و با مقبولیت برنامه و استقبال مردم به پوشش ۹۹ درصدی رسید.

وی افزود: ۱۹ هزار و یک نوزاد (۹۹.۹ درصد متولدین) در استان همدان از نظر کم کاری تیروئید سال ۱۴۰۳ غربالگری شدند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: پس از تهیه نمونه‌ خون از پاشنه پای نوزادان بر روی کاغذ فیلتر مخصوص، نمونه ها به آزمایشگاه غربالگری نوزادان ارسال و میزان هورمونTSH اندازه گیری می شود.

به نشان ادامه داد: اگر میزان هورمون بالا باشد فراخوان فوری برای بررسی صورت گرفته و در صورت تشخیص کم کاری تیروئید نوزاد بلافاصله تحت درمان قرار می گیرد.

وی گفت: کودکان مبتلا به کم کاری تیروئید، تحت درمان و مراقبت قرار گرفته و در فواصل زمانی برای بررسی کفایت درمان میزان TSH خون در آنها بررسی می گردد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: همه کودکان در سه سالگی از نظر تشخیص دائمی یا گذرا بودن کم کاری تیروئید ارزیابی می شوند که در صورت گذرا بودن درمان قطع و در صورت دائمی بودن تا پایان عمر نیاز به درمان جایگزینی با لووتیروکسین وجود دارد.

به نشان با بیان اینکه غده تیروئید یکی از مهم‌ترین غدد درون ریز بدن بوده که سوخت و ساز بدن را کنترل می‌کند اظهارکرد: تیروئید غده‌ای کوچک و پروانه‌ای‌شکل است که در جلوی گردن قرار گرفته و عملکرد مناسب آن نقش مهمی در رشد و تکامل مغز در دوران شیرخوارگی دارد.

وی خاطرنشان کرد: کم‌کاری این غده در دوران شیرخوارگی به عنوان حیاتی‌ترین دوره زندگی می‌تواند علاوه بر اختلال در رشد، روی ضریب هوشی نوزاد تاثیر گذاشته و تشخیص و درمان دیر هنگام آن موجب کاهش ضریب هوشی (آی کیو) و عقب ماندگی فرد در بزرگسالی می‌شود.

 

 منبع خبر