کاظم آرمانپور، مدیرمسئول انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی در گفتوگو با ستاد خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره حضور ناشران دانشگاهی در نمایشگاه کتاب امسال گفت: به دلیل مشکلات رفتوآمد خوشبختانه امسال ناشران دانشگاهی تغییر جانمایی داشتند و به رواق شرقی منتقل شدند که اتفاق مبارکی است.
وی ادامه: امسال ۲۳۰ ناشر برای حضور در بخش دانشگاهی ثبتنام کردند که از این تعداد ۲۰۰ ناشر غرفه مجزا دارند و ۳۰ ناشر بهصورت تعاملی حضور دارند. بهاینترتیب سه هزار و ۹۰۰ مترمربع برای جانمایی این ناشران فضا در اختیار گرفتهایم.
آرمانپور با اشاره به اینکه یکی از فعالترین بخشهای نمایشگاه کتاب تهران، بخش ناشران دانشگاهی است افزود: مسائل و مشکلات ناشران دانشگاهی در این بخش بحث و پیگیری میشود و ۴۷ برنامه متنوع در سرای علمی و فرهنگی خواهیم داشتیم.
مدیرمسئول انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی درباره نزدیکی این بخش با کودکونوجوان گفت: ازآنجاییکه خانوادهها بیشتر با فرزندانشان به نمایشگاه کتاب میآیند، سالهای پیش به دلیل جانمایی نامناسب از بازدید بخش دانشگاهی صرفنظر میکردند؛ اما با تغییر جانمایی این امکان ایجاد شده که بخش دانشگاهی در دسترس خانوادهها قرار بگیرد و طبیعتاً اتفاقات خوبی را برای این بخش شاهد هستیم.
۱۲ تن بار ناشران خارجی وارد گمرک نمایشگاه شد
علیرضا نوریزاده؛ مدیرکل اداره مجامع و تشکلهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با ستاد خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، از ورود نخستین محموله بار ناشران خارجی به گمرک نمایشگاه خبر داد و گفت: بهزودی، کار بررسی این کتابها در کارگروه نظارت و ارزشیابی کتابهای خارجی آغاز میشود.
وی ادامه داد: این بار شامل ۲۵ تن کتاب در موضوعات حوزوی و مذهبی و متعلق به ۱۲ ناشر حوزه عربی است، که در کشور لبنان جمعآوری و در قالب ۵۶۵ کارتن کتاب به نمایشگاه تهران ارسال شده است.
به گفته نوریزاده محموله دیگری نیز از ناشران خارجی در راه است که ۱۲ تن کتاب متعلق به ناشران لاتین است، این بار نیز از لندن به صورت هوایی به ایران ارسال شده است. ۱۲ تن بار دیگر نیز از ناشران حوزه عتبات عراق به مقصد ایران ارسال شده که به زودی وارد نمایشگاه خواهد شد، سایر ناشران عراقی نیز بارهای خود را ارسال کردهاند که بهزودی به ایران میرسد.
واسپاری امور اجرایی نمایشگاه کتاب به ناشران اتفاق مثبتی است
محمود آموزگار؛ مدیر نشر «کتاب آمه» و رئیس اسبق اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفتوگو با ستاد خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اظهار کرد: تردیدی نیست که واسپاری امور اجرایی نمایشگاه کتاب به ناشران، اتفاق مثبتی است. من از زمانی که در نمایشگاه مسئولیت داشتیم به دنبال این بودم که این کار بهدرستی انجام شود تا متناسب با مجموعه مسائلی که در اجرا و برگزاری این رویداد وجود دارد، حلقههای مختلف زنجیره نشر با یکدیگر در ارتباط باشند.
وی ادامه داد: از زمان دولت یازدهم این کار آغاز شد و فراز و نشیبهایی هم داشت؛ ولی در نهایت فکر میکنم همکاری بین دولت و بخش خصوصی در این زمینه توفیق زیادی داشته است. سیدعباس صالحی در دولتهای یازدهم و دوازدهم، نقش موثری در کاهش ناهنجاریها، بهبود روشهای مصرف یارانه و تعامل با بخش خصوصی، تعامل با ظرفیت نشر و طرحهای فصلی داشت که امیدواریم این نگاه را در دولت چهاردهم نیز ادامه دهد و حتی بهبود ببخشد.
رئیس اسبق اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران بیان کرد: در دولت سیزدهم به جز موضوع «پایتخت کتاب» سایر موارد یاد شده فراموش شد. برای مثال یکی از دستاوردهای زمان سیدعباس صالحی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصویب آئیننامه بند ج ماده ۹۲ بوده است که میتواند تغییرات بزرگی را در صنعت نشر رخ دهد.
وی در پایان گفت: یکی از اتفاقات نمایشگاه کتاب در دو سال اخیر اجازهدادن به حضور کتابفروشان در آن بود. کتابفروشان در آن دوره اقدام به فروش کتاب همه ناشران میکردند که این موضوع سبب میشد نمایشگاه به انحراف برود که خوشبختانه این مسئله نیز امسال حل شد. البته به نظر من در برگزاری نمایشگاه کتاب بهطورکلی باید به سمت رویداد نمایشگاهی برویم نه رویداد مبتنی بر فروش.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.