دانشگاه جامع امام حسین (ع)در مرکز ثقل سپاه پاسداران قرار گرفته است

دانشگاه جامع امام حسین (ع)در مرکز ثقل سپاه پاسداران قرار گرفته است

 شیراز - ایرنا - رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) با بیان اینکه این دانشگاه در مرکز ثقل( گرانیگاه ) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفته، گفت: هیچ مرکزی در این دانشگاه شکل نگرفته مگر اینکه به انجام یکی از ماموریت‌های سپاه کمک کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا حسنی آهنگر چهارشنبه در دیدار با رئیس موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، با اشاره به ماموریت‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اظهار کرد: بر این اساس ما باید از قدرت نرم مانند مسائل اجتماعی و فرهنگی، قدرت نیمه سخت شامل امنیت و اطلاعات و قدرت سخت نیروهای هوایی، دریایی و زمینی بهره مند شویم، در حوزه عمق‌بخشی داخلی، سازندگی و اثر بخشی در سطح ملی و در حوزه عمق بخشی خارجی نیز مسائل بین المللی مد نظر است و سپاه قدس به خوبی این محرومیت را انجام می‌دهد.

او افزود: حوزه‌های ماموریتی دانشگاه جامع امام حسین (ع) همراستا با ماموریت‌های سپاه پاسداران است و سازماندهی مراکز، دانشکده‌ها و پژوهشکده‌های این دانشگاه حول این ماموریت‌ها شکل گرفته است.

حسنی آهنگر با بیان اینکه دانشگاه جامع امام حسین (ع)، ۲۵ پژوهشکده و دانشکده منطبق بر ماموریت‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دارد، ادامه داد: برنامه حرکت این دانشگاه منطبق بر برش برنامه هفتم توسعه تدوین شد و مساله ها مشخص شد.

او با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره اقدامات و دستاوردهای دانشگاه امام حسین (ع)، گفت: در نشست با مسئولان وزارت علوم و اعضای شورای انقلاب فرهنگی، به این نتیجه رسیدیم که این الگوی ساماندهی و حرکت دانشگاه می‌تواند می‌تواند به الگویی ملی تبدیل شود.

رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) با بیان اینکه این الگو به دیگر دانشگاه های جامع کشور و سران قوا نیز ارائه شده، ادامه داد: اگر این دانشگاه برای کمک به سپاه پاسداران، فعالیت می‌کند و نظام مسائل این سازمان را برای پژوهش و فعالیت استخراج کرده، دانشگاه شیراز می‌تواند چالش‌ها و مشکلات شیراز و فارس را احصا کند و به مطالعه آن بپردازد.

حسنی آهنگر اظهار کرد: دانشگاه هر شهر و استان باید بر مسائل آن استان به عنوان محیط اصلی خود تمرکز داشته باشد و پس از ان در محیط دورتر به مسائل ملی و بین‌المللی بپردازد.

او عنوان کرد: دانشگاه امام حسین (ع)، مسائل محیط ملی و بین المللی را تحت عنوان مسائل انقلاب اسلامی دنبال می‌کند .

اگر معضلات و مشکلات صنعت و دانشگاه از سوی دانشگاه، شناسایی و تبدیل به صورت مساله و حل شود، دیگر نگران تحریم، اشتغال و دیگر مشکلات نخواهیم بود.

رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) گفت: اگر بخواهیم دانشگاه‌های کشور را به سمت الگو شدن و تبدیل به دانشگاه تراز اسلامی به پیش ببریم، باید ۲ ماموریت استحکام درونی و انجام ماموریت و حرکت بیرونی به انجام شود.

او با اشاره به مولفه‌های استحکام درونی دانشگاه، افزود: جهت دهندگی، استاد، دانشجو، رشته، دوره، متن ومحتوا، پژوهش، فناوری و نوآوری، فضا، محیط و کالبد فیزیکی و تعاملات و ارتباطات دانشگاه از مولفه‌های این استحکام است.

حسنی آهنگر اظهار کرد: برنامه جامع و اساسنامه دانشگاه بر اساس مولفه جهت دهنده و وجودی آن تدوین می‌شود، استاد و دانشجو باید هدفمند جذب شوند، رشته، دوره و متن و محتوای درسی دانشگاه‌ها باید منطبق بر آمایش سرزمین و روزآمد باشد و الگوی آن متناسب با نیازهای هر محله، استان و همان مناطق باشد.

او ادامه داد: پژوهش، فناوری و نوآوری در دانشگاه‌ها باید مرجع ساز و به دنبال تولید فکر، علم و دانش باشد ، اقتدار و بازدارندگی را برای کشور به ارمغان آورد و سازماندهی دانشگاه‌ها باید بر اساس تعاملات و ارتباطات دانشگاه با سازمان، جامعه و صنعت باشد.

دانشگاه جامع امام حسین (ع)در مرکز ثقل سپاه پاسداران قرار گرفته است

ضرورت رتبه‌بندی دانشگاه‌های کشور بر اساس ایفای نقش در حل نظام مسائل جامعه

رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) گفت: موسسه اسنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلامی، ظرفیت خوبی برای رصد و پایش میزان ایفای نقش دانشگاه‌ها در احصا و حل نظام مسائل استان‌ها و کشور دارد؛ اینکه هر دانشگاه چقدر توانسته در استقلال کشور نقش آفرین باشد.

او اظهار کرد: در این صورت ISC از اسکوپوس و ISI هدفنمندتر عمل کرده و از این موسسات پیشی می‌گیرد.

حسنی آهنگر با اشاره به خواسته‌های رئیس جمهور در زمینه مولفه‌های مختلف دانشگاه، گفت: دانشگاه امام حسین (ع) توانسته است معضلات، چالش‌های سپاه و انقلاب اسلامی را به عنوان صورت مساله‌های دانشگاه خود تعریف کند و برای حل در اختیار اساتید خود قرار دهد که شاهد اثرگذاری و دستاوردهای آن نیز بوده‌ایم.

پیشنهاد دانشگاه امام حسین(ع) به رئیس جمهور

او پیشنهاد کرد: باید به سازمان برنامه و بودجه ماموریت داده شود تا هدفمند به دانشگاه ها بودجه دهد و رئیس جمهور نیز به چنین الگویی امیدوار است.

حسنی آهنگر گفت: به گفته رئیس جمهور، دانشگاه جامع امام حسین (ع) توانسته است معضلات، چالش ها و مشکلات سپاه پاسداران و انقلاب اسلامی را به عنوان مساله‌های خود تعریف و به اساتید خود ارائه کند تا حل این مسائل مطالعه و اقدام کنند.

رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) اظهار کرد: اگر معضلات و مشکلات صنعت و دانشگاه از سوی دانشگاه، شناسایی و تبدیل به صورت مساله و حل شود، دیگر نگران تحریم، اشتغال و دیگر مشکلات نخواهیم بود.

او گفت: دانشگاه امام حسین (ع) یک دوگانه ماموریت و معیشت اساتید دانشگاه را به رئیس جمهور پیشنهاد داده که بر این اساس دانشگاه و در پی آن اساتید باید ماموریت‌گرا شوند و از سوی دیگر مساله معیشت آنها حل شود.

حسنی آهنگر اضافه کرد: اگر دانشگاه‌ها ماموریت‌گرا شوند و مسائل جامعه و صنعت وارد دانشگاه شود، استاد در کنار حقوق ماهیانه خود، از طریق همکاری در حل این مسائل نیز درآمد کسب می‌کند و وضعیت معیشت او نیز بهبود می‌یابد.

رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) بیان کرد: برای حل مشکل مسکن اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها، دولت باید یک سرمایه‌گذاری اولیه داشته باشد و منتظر اساتید نماند.

 

 منبع خبر