فرشید شبانی روزسهشنبه در گفت وگو با ایرنا نوع ملخ شناسایی شده در چهارمحال وبختیاری از نوع بومی است افزود: این میزان پیشبینی سطح مبارزه نسبت به سال گذشته که هزار و ۱۰۰ هکتار بود، کاهش را نشان میدهد.
وی اظهار داشت: بر این اساس مناطق آلوده به ملخ در منطقه ابواسحاق شهرستان فلارد مرز مشترک با شهرستان سمیرم استان اصفهان از جمله مناطق آلوده چهارمحال و بختیاری است که بخشی از مراتع این منطقه آلوده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: پیشبینی میشود سطح مبارزه با آفت ملخ در شهرستان فلارد به ۳۰۰ هکتار برسد.
وی ادامه داد: تلاش میشود پیش از آلوده شدن مزارع شهرستان فلارد آفت ملخ در سطح مراتع این شهرستان مهار شود.
شبانی آلودگی تنگ کلوره و ارمند منطقه خانمیراز به ملخ شاخک بلند در اراضی جنگلی و ملی را از دیگر مناطق آلوده چهارمحال و بختیاری به آفت ملخ اعلام کرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: برنامهریزی و پیشبینی مبارزه در سطح ۳۰۰ هکتار از مستثنیات شهرستان خانمیرزا با آفت ملخ در دستور کار است.
وی ادامه داد: همچنین منطقه صمصامی شهرستان کوهرنگ نیز از دیگر مناطق آلوده به آفت ملخ در چهارمحال و بختیاری است که پیش بینی میشود نزدیک به ۱۵۰ هکتار مبارزه در این منطقه انجام شود.
شبانی اظهار داشت: همچنین مناطق برنج کاری و گندمزارهای منطقه بارز و شوارز شهرستان لردگان نیز از دیگر مناطق آلوده به آفت ملخ است که پیشبینی مبارزه در این مناطق در سطح ۲۰۰ تا ۳۰۰ هکتار پیش بینی شده است.
چهارمحال و بختیاری در تیررس هجوم ملخ شکم بادمجانی
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: امسال احتمال طغیان آفت ملخ شکم بادمجانی در استان دور از انتظار نیست.
وی ادامه داد: آفت ملخ شکم بادمجانی همه چیز خوار، همدیگر را میخورند و شکارگر است به همین دلیل بحثهای روانی آن بیش از خود آفت خسارت بار است.
شبانی یادآور شد: مناطقی از استان که سالهای گذشته به آفت ملخ شکم بادمجانی آلوده شده بود احتمال اینکه در سالجاری بار دیگر به این آفت مبتلا شوند نیز وجود دارد که منطقه قوچان شهرستان سامان و دوتوی شهرکرد به ویژه اطراف آرامستان جدید از جمله این مناطق است.
چهارمحال و بختیاری آماده مبارزه با آفت ملخ
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: هماهنگیهای لازم جهت مدیریت ملخ ها در استان انجام شده و ناوگان سم پاشهای این استان آمادگی مقابله را با آفت ملخ دارد.
وی یادآور شد: به غیر از هزینه سمی که از محل اعتبارات سال گذشته تامین شده است پنج تا هفت میلیارد ریال اعتبار برای مبارزه با آفت ملخ در چهارمحال و بختیاری نیاز است.
زیستگاههای طبیعی آفتها را از بین نبرید
به گفته شبانی، تخریب مراتع و تبدیل آنها به مزارع دیم کمبازده موجب شده تا بخشی از زیستگاههای طبیعی آفتها تخریب شود.
وی از کشاورزان خواست از تخریب مراتع دست بردارند چون با انجام این کار به محیط زیست آسیب وارد میشود و آفتها حالت طغیانی به خود میگیرند.
خشکسالی و افزایش جمعیت جوندگان
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: به دنبال خشکسالی امسال برخی از مزارع کشور و استان در معرض خطر افزایش جمعیت جوندگان هستند.
وی ادامه داد: هرچند تاکنون با کانون کوبی انجام شده جمعیت این آفت در استان سرکوب شده است و تلاش میشود با انجام اقدامهای پیشگیرانه از افزایش جمعیت جوندگان و تبدیل این آفت به حالت طغیانی مانند برخی استانهای غربی کشور پیشگیری شود.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه احتمال افزایش آفت جوندگان در مزارع یونجه وجود دارد، افزود انتظار میرود کشاورزان براساس دستورالعملها و برنامههای پیشبینی شده همکاری لازم را در خصوص مبارزه با این آفت داشته باشند.
مبارزه با آفت سِن گندم در سطح چهار هزار و ۷۹۰ هکتار
به گفته شبانی، براساس آخرین آمارهای موجود در چهارمحال و بختیاری مبارزه با آفت سِن گندم تاکنون در سطح چهار هزار و ۷۹۰ هکتار از مزارع گندم و جوی استان انجام شده است.
وی ادامه داد: این میزان مبارزه با آفت سِن گندم در مقایسه با سال گذشته ۷۰۰ هکتار بیشتر بوده است. شبانی یادآور شد: کشاورزان آموزشهای صحیح و لازم در خصوص مبارزه با آفت سِن گندم را فرا گرفتهاند.
به گزارش ایرنا، سال گذشته هزار و ۳۰۰ هکتار مبارزه با ملخ در چهارمحال و بختیاری انجام شد و امسال پیش بینی میشود مبارزه با این آفت در سطح هزار هکتار انجام شود.