پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 
ایسنا: مشاور سیاسی رهبر معظم انقلاب با بیان اینکه ۹۰ درصد مشکلات کشور مدیریتی است و به تحریم ربطی ندارد، گفت: قبول داریم مشکلات اقتصادی موجب رنجش مردم شده است و نخبگان در این شرایط رقابتی برای ورود به امور کشور نمیکنند. یک ناهنجاری مدیریتی در کشور موجب ایجاد این شرایط شده و باید مدیران اهتمام خود را بکار بگیرند.
دکتر علی لاریجانی در مراسم گرامیداشت روز استاد و تجلیل از دانشجویان خارجی که در دانشگاه اهل بیت برگزار شد، ضمن بیان این مطلب به اهمیت و جایگاه استاد اشاره کرد و گفت: این دانشگاه یک ماموریت مهم بر عهده دارد و آن هم آموزش دادن به افرادی است که نیازمند هستند که فکر دقیق دینی را بهتر بشناسند؛ بنابراین باید همه کمک کنند تا دانشگاه اهل بیت توسعه پیدا کند.
وی در ادامه به بررسی و تحلیل شرایط ایران و منطقه پرداخت و گفت: این یک و نیم سالی که برای ما و مسلمانان گذشت سال پرماجرایی بود؛ یعنی از نیمه سال ۱۴۰۲ حوادث فلسطین و غزه بسیار داغ مطرح شد و هنوز هم ادامه دارد؛ بهطوریکه برادر مجاهد ما هنیه ترور شد و بسیاری از بزرگانی که در فلسطین نقش آفرین بودند نیز طی یک سال اخیر به شهادت رسیدند.
این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: در واقع شهادت سردار بزرگ و مجاهد ما حسن نصرالله، معاون و برخی از فرماندهان، آیت الله رییسی، رییس جمهور و وزیر امورخارجه کشورمان تا درگیری نظامی اسرائیل با ایران و کشمش های نظامی و امنیتی با یمن، همینطور ماجراجوییهای چند ماه اخیر آمریکا با ایران از اتفاقات مهم ایران و منطقه در این مدت بود. وقوع این حجم از تحولات در گذشته طی یکسال سابقه نداشت.
لاریجانی افزود: برخی مسائل یک سال و نیم اخیر مربوط به انتخابات و شرایط اقتصادی ایران می شود که موضوع داخلی است؛ لذا باید حوادث را از بعد داخلی، منطقه ای و بین المللی مورد توجه قرار داد تا بدانیم وظیفه ما در برابر این اتفاقات چیست و چگونه می توانیم از این میدان مینگذاری شده به نحوی عبور کنیم که حداکثر منافع را کسب کنیم.
لاریجانی ادامه داد: طبعا وضعیت فعلی تحولات و سرعت آن در ایران و منطقه سوالات زیادی برای ایرانیان و مسلمانان ایجاد می کند. همچنان که یکی از ویژگی های شهید مطهری این بود که سوال می کرد و می گفت که نباید از سوال کردن نگران شد؛ حتی اگر این سوالات جنبه های دینی، سیاسی و امینی داشته باشد، باید با وقایع گرایی به آن پاسخ داد.
وی افزود: باید قبول کرد که ایران در برابر این همه ماجراجویی یک سال و نیم اخیر با هوشمندی و صلابت رفتار و این حوادث را هضم کرد و ایستادگی و مقاومت خود را نشان داد. این ویژگی یک تمدن کهن است. همچنان که بسیاری از کشورها در برابر این حوادث کمر خم می کنند و در برابر رفتارهای هیجانی سیاسی فریب می خورند؛ اما ملت ایران با خویشتن داری توانست هدف های خود را پیش ببرد.
وی خطاب به دشمنان مقاومت ادامه داد: نیروهای مقاومت در منطقه علی رغم اینکه ضربه خوردند؛ اما کمر خم نکردند. سوال این است که اگر حماس را از بین بردید پس گروگان ها را از چه کسی تحویل می گیرید؟!
لاریجانی افزود: در شرایط امروز تصوراتی که دشمن به خصوص غربی ها دارند، این است که ایران شرایطی پیدا کرده است که باید با آنها تسویه حساب کرد. می گویند ایران از نظر اقتصادی وضعیت خوبی ندارد، باید فشارها افزایش یابد. دوم اینکه تلاش می کنند به پیکره سرمایه اجتماعی این کشور ضربه بزنند.
این مقام مسئول افزود: دشمنان می گویند دامنه های ایران در منطقه دچار ضربه شده است؛ بنابراین ایران هم از درون و هم از منطقه دچار ضعف است، باید از این فرصت استفاده کنیم. اینکه ما در شرایط اقتصادی اشکالاتی داریم را نفی نمی کنیم. برخی از این اشکالات به تحریم ها مربوط میشود و برخی نیز مشکلات مدیریتی دارد. ما این را قبول داریم و مدیران باید اهتمام خود را بکار گیرند.
مشاور سیاسی رهبر انقلاب تاکید کرد: سال هاست می گویم حکومت و دولت باید چابک و کمهزینه باشد؛ اما الان ۹۰ درصد بودجه کشور صرف امور جاری می شود؛ حتی کارمندان بضاعت کافی را ندارند و این موارد موجب رنجش مردم شده است. شرایط به گونه ای است که نخبگان کشور رقابتی برای ورود به امور کشور نمی کنند. یک ناهنجاری مدیریتی در کشور موجب ایجاد این شرایط است.
رئیس سابق مجلس اظهار کرد: قانون تسهیل فضای کسب و کار سال ها تصویب شده است؛ اما اجرا نمی شود و باید تولیدکنندگان مورد توجه قرار بگیرند و در سیاست گذاری سهیم باشند. نباید ساده از کنار این گونه مسائل گذشت. بنابراین اگر دشمن به این مسائل نگاه دارد ما نیز باید اشکال خود را رفع کنیم. مسئله سرمایه گذاری، تولید و روان سازی باید اولویت کشور باشد. ما مشکلات اقتصادی کشور را قبول داریم همه افراد جامعه دچار مشکل معیشتی هستند.
وی تاکید کرد: یکی دیگر از موضوعات این بود که می گویند ایران امتداد استراتژیک خود در منطقه را از دست داده است؛ بنابراین باید به این کشور فشار آورد. باید گفت در صحنه بین المللی حرکت ها به سوی منطقه گرایی حرکت می کند، کسانی مخالف این وضعیت هستند که معتقدند هژمونی متمرکز دارند؛ لذا مانع می شوند. بنابراین باید بپذیریم مسائل در صحنه بین المللی در حال تغییر است و تنها پرونده روی میز در کشاکش این مسائل صرفا مسئله ایران نیست. به طور مثال یکی از دغدغه آمریکا این است که چین در آینده چه شرایطی پیدا می کند برای مانع شدن در مسیر حرکت چین تعرفه ها را مطرح کردند. یا حتی با کشورهایی که با آنها رفاقت دارند، درگیر شدند.