به گزارش ایرنا، حسن کیوانپور روز سهشنبه در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه با اشاره به ساختار مصرف انرژی در استان مرکزی گفت: در حال حاضر ۱۲ منطقه توزیع و ۸۱۳ مشترک عمده در سطح استان فعال هستند که ۸۲ درصد مصرف برق استان را در بخشهای مولد کشاورزی و صنعتی به خود اختصاص دادهاند. این میزان مصرف، جمعیتی بالغ بر یکمیلیون و ۵۰۰ هزار نفر را در استان پوشش میدهد.
وی افزود: با توجه به شرایط اقلیمی، خشکسالی و افزایش دما، پیشبینی میکنیم که اوج مصرف برق کشور در تابستان امسال به ۸۷ هزار مگاوات برسد که نسبت به سال گذشته افزایش هفت درصدی را نشان میدهد و این در حالی است که ظرفیت تولید برق کشور حدود ۵۸ هزار مگاوات است و همین موضوع لزوم مدیریت مصرف را دوچندان کرده است.
کیوانپور از مشخص شدن سهمیه کاهش مصرف استان مرکزی برای رفع ناترازی شبکه برق خبر داد و گفت: امسال نصب ۲۰ هزار کنتور هوشمند در سطح استان برنامه ریزی شده که نقش مهمی در پایش و مدیریت مصرف ایفا میکند.
وی افزود: احداث نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت پنج هزار مگاوات نیز در برنامه سهساله استان قرار دارد که تاکنون ساخت بیش از ۲ هزار مگاوات آن آغاز شده است.
وی گفت: این اقدام، گامی مهم در جهت استفاده از انرژیهای پاک و کاهش وابستگی به منابع فسیلی بهشمار میرود.
مجری مدیریت مصرف برق استان مرکزی همچنین در پاسخ به پرسشهایی درباره صادرات برق در شرایط کمبود داخلی گفت: صادرات برق ایران به کشورهای همسایه بهصورت متقابل و در قالب تعاملات بینالمللی انجام میشود.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس آمار رسمی وزارت نیرو، سال گذشته ایران ۲۰۰ مگاوات برق صادر کرده، در حالیکه ۶۰۰ مگاوات برق وارد کشور شده است.
علیردنیوی رئیس اداره برق شهرستان ساوه هم با اشاره به افزایش محسوس مصرف برق در ماههای اخیر گفت: امسال دمای هوا بهطور متوسط پنج درجه بالاتر از مدت مشابه سال گذشته بوده و همین مسئله موجب شده تا تاکنون ۱۷ درصد افزایش مصرف را تجربه کنیم. برآورد ما این است که در صورت تداوم شرایط، کشور با کمبود ۲۵ هزار مگاواتی برق مواجه شود.
وی همچنین با اشاره به نحوه مدیریت مصرف در بخش کشاورزی بیان کرد: برق باغهای کشاورزی بهطور متوسط روزانه پنج ساعت مدیریت میشود، اما چنانچه کشاورزان بتوانند ۸۰ درصد نیاز برق چاههای خود را از طریق سامانههای خورشیدی تأمین کنند، از مدیریت مصرف و قطع برق معاف خواهند شد.
دنیوی افزود: برای تجهیز هر حلقه چاه کشاورزی به سامانه خورشیدی، تسهیلاتی بین پنج تا ۱۲ میلیارد ریال در نظر گرفته شده که با هدف تشویق به استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و کاهش فشار بر شبکه توزیع پرداخت میشود.
۲۰ هزار کنتور هوشمند در استان مرکزی نصب میشود

ساوه - ایرنا - مجری مدیریت مصرف برق شرکت توزیع برق استان مرکزی، با اعلام پوشش جمعیتی ۱.۵ میلیون نفری و ۸۲ درصد مصرف در بخش مولد، از نصب ۲۰ هزار کنتور هوشمند و آغاز ساخت نیروگاههای خورشیدی به ظرفیت بیش از ۲ هزار مگاوات در این استان خبر داد.





مطالب مرتبط
- مدارس این استان برای فردا تعطیل شد
- انتخاب سرمربی استقلال با نظر سیدورف
- عالیشاه در نزدیکترین فاصله به سرمربی پرسپولیس!
- کروس: بعد از ۲-۰ هم میدانستم رئال برنده نمیشود!
- پیشنهاد یک نماینده درمورد کشت قانونی خشخاش
- فرمانده کل سپاه به اسرائیل پیام داد
- گسترش اکتشافات معدنی با تخصیص ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار جدید
- هایجک سپاهان از استقلال؛ مدافع گلگهر با طلاییپوشان به توافق رسید