قیمت جدید خانه در غرب تهران (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول

با وجود کاهش نرخ ارز و مخابره شدن سیگنالهای مثبت از مسیر مذاکرات سیاسی، بازار مسکن تهران همچنان در وضعیتی ایستا و سرد بهسر میبرد و نشانی از تحرک یا خروج از رکود در آن مشاهده نمیشود.

با وجود افت محسوس نرخ ارز در روزهای اخیر و انتشار اخبار امیدوارکننده از روند مذاکرات سیاسی، بازار مسکن تهران همچنان در فضای سنگین رکود و بلاتکلیفی به سر میبرد. بررسیهای میدانی حکایت از آن دارد که اگرچه کاهش ارزش دلار میتواند به طور بالقوه بر بازار داراییها از جمله مسکن اثرگذار باشد، اما فعالان این بازار هنوز برای ورود به فاز خرید و فروش جدی، منتظر نتایج قطعیتر و شفافتر از تحولات سیاسی هستند.
در حال حاضر، جو غالب در بازار، ترکیبی از احتیاط و تردید است؛ بهطوری که بسیاری از خریداران و فروشندگان ترجیح دادهاند تصمیمات خود را به تعویق بیندازند تا چشمانداز آینده اقتصاد و مناسبات بینالمللی ایران روشنتر شود. همین انتظار دستهجمعی، باعث شده سطح معاملات در بازار مسکن به شدت کاهش یافته و رکود عمیقتری نسبت به ماههای گذشته بر این بخش سایه بیفکند.
در این میان، کارشناسان بازار مسکن معتقدند در صورتی که مذاکرات سیاسی به نتیجهای ملموس منجر شود و انتظارات تورمی به طور جدی مهار گردد، ممکن است شاهد یک بازتنظیم قیمتی و آغاز تدریجی رونق در بازار ملک باشیم. اما تا آن زمان، سکون و رکود، تصویری است که همچنان بر بازار مسکن تهران حکمرانی میکند.
بازار مسکن فعلا تاثیر خاصی از کاهش ۲۲ هزار تومانی قیمت دلار نگرفته و به گفته فعالان این بازار، خرید و فروش چندانی صورت نمیگیرد.
به گفته واسطههای ملکی، بازار در شرایط فعلی دچار نوعی سردرگمی شده است. هرچند قیمت مصالح ساختمانی و وجود تقاضای انباشته، زمینهساز افزایش قیمتها هستند، اما فضای سیاسی و امنیتی، خرید و فروش را در وضعیت تعلیق نگه داشته است. برخی مشاوران ملکی بر این باورند که اگر مذاکرات به نتیجه برسد، ممکن است در کوتاهمدت بخشی از سرمایهها از بازارهای طلا و ارز به سمت مسکن منتقل شود. با این حال، رشد قیمتها در این سناریو محتمل است که بهمراتب ملایمتر از جهشهای سنگین سالهای گذشته(۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱) باشد.
در حال حاضر، خریداران و فروشندگان بهطور کلی در وضعیت «صبر و نظاره» قرار دارند. نه تعداد فایلهای فروش رشد خاصی داشته و نه تحرک چشمگیری در معاملات دیده میشود. تنها گروهی که با احتمال جهش قیمتها اقدام به خرید میکنند، خریداران دارای نقدینگی هستند. در مقابل، بسیاری از مالکان یا سرمایهگذارانی که داراییشان بهصورت ارز یا طلاست، به دلیل کاهش قدرت خرید، فعلاً از معامله خودداری میکنند.
از سوی دیگر، کارشناسان معتقدند کاهش نرخ ارز بهتنهایی نمیتواند باعث افت قیمت مسکن شود؛ چرا که هزینههای ساخت همچنان بالاست و سازندگان توان فروش زیر قیمت تمامشده را ندارند. به همین دلیل، حتی اگر نشانههایی از افت قیمت مشاهده شود، عمق رکود ممکن است بیشتر شود.
در مجموع، چشمانداز بازار مسکن در ماههای پیشرو به شدت وابسته به تحولات سیاسی است. در نبود تقاضای موثر و با توجه به سطح بالای هزینههای ساخت، بازار همچنان در وضعیت رکود باقی خواهد ماند. بهنظر میرسد بدون تحول مشخص در شرایط کلان، تغییر جهت بازار مسکن - چه در جهت رونق و چه کاهش قیمت -در کوتاهمدت بعید باشد.
مطالب مرتبط
- ۶ کشته در پی سقوط هواپیمای پلیس در تایلند
- ستاره گل گهر به یاد روزهای خوب نساجی (عکس)
- اعلام سه روز عزای عمومی در هرمزگان
- روسیه میخواهد تا سال 2030 تراشه 28 نانومتری بومی تولید کند
- سخنگوی دولت: شرایط حادثه انفجار بندرعباس تحت کنترل است
- تخریب هیرکانی با خنجر معدنکاوی
- بیماریهای قلبی و عروقی عامل ۴۳ درصد فوتیها در آذربایجان شرقی است
- ببینید: ستاد جنگ نرم «یک گروهک» علیه ایران در دل صداوسیما