اعتبار طرح یسنا تا کی و برای چه کسانیه؟+روش ثبت نام و استعلام

اعتبار طرح یسنا تا چه زمانی است؟ اینجا از نحوه ثبتنام، استعلام وضعیت و مشمولان طرح مطلع شوید و از مزایای آن بهرهمند شوید.

طرح یسنا ۱۴۰۴ با هدف ایجاد تحول در مسیر پیشرفت اقتصادی و اجتماعی کشور طراحی شده است. این بسته حمایتی که با تمرکز بر نیازهای مختلف جامعه تدوین شده، چه تغییراتی را به ارمغان خواهد آورد؟ آیا می تواند به ارتقاء کیفیت زندگی افراد و رشد پایدار کمک کند؟ این سوالات، مخاطب را به اندیشه و تحقیق درباره اثرات احتمالی این طرح فرا می خواند. در ادامه نمناک با ما همراه باشید تا به جواب این سوالات خود برسید.
اعتبار طرح یسنا
این طرح بر اساس ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اجرا می شود و هدف اصلی آن تقویت معیشت مادرانی است که نیازمند حمایت هستند. از تاریخ ۲۷ فروردین ۱۴۰۴، مبلغ ۲۰۰ هزار تومان به حساب بانکی حدود ۲ میلیون مادر باردار، شیرده و دارای کودک زیر ۲ سال واریز شده است. افراد مشمول می توانند با وارد کردن کد ملی خود در سامانه مربوطه یا پورتال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وضعیت یارانه خود را استعلام کنند.
طرح یسنا تا کی ادامه دارد
این طرح همچنان ادامه دارد و به تازگی با تخصیص هزار میلیارد تومان اعتبار جدید از سوی ستاد ملی جمعیت تقویت شده است. به گفته زهرا قیومی، مدیرکل دفتر امور حمایتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تاکنون به حساب حدود ۲ میلیون مادر واجد شرایط مبالغ حمایتی واریز شده است؛ اما یارانه طرح یسنا کی واریز می شود؟ مطابق اطلاعرسانی های انجام شده، پرداخت این یارانه بر اساس بهروزرسانی اطلاعات خانواده ها در سامانهها صورت می گیرد.
جزییات و مبلغ طرح یسنا
طرح یسنا در راستای اجرای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، ابتدا به صورت آزمایشی در هشت استان کشور آغاز شد و در مرحله نخست، ۲۷ هزار مادر شناسایی شدند که ۲۲ هزار نفر از آنها مشمول دریافت یارانه شدند. این یارانه در سال گذشته مبلغ ۴۰۰ هزار تومان بود و به مادران امکان خرید اقلام ضروری از سبد کالایی را فراهم می کرد.
در مرحله جدید این طرح که از ۳۰ فروردین به سراسر کشور گسترش یافته است، مبلغ یارانه به ۶۰۰ هزار تومان افزایش یافته و مشمولان می توانند از کالاهای اساسی و بهداشتی به صورت رایگان بهرهمند شوند.
این طرح تاکنون در استان های کمبرخوردار مانند ایلام، لرستان، هرمزگان و فارس برای تعداد زیادی از مادران شناسایی شده اجرایی شده است. خانواده های واجد شرایط علاوه بر دریافت یارانه نقدی، به بسته های حمایتی و سبدهای غذایی رایگان نیز دسترسی دارند.
همچنین پرداخت های انجام شده شامل اعتبار ویژه طرح یسنا کالا برگ است که فقط برای خرید کالاهای مشخص شده از فروشگاههای طرف قرارداد قابل استفاده خواهد بود.
طرح یسنا شامل چه کسانی میشود؟
طرح یسنا، بهعنوان یارانه ویژه مادران باردار و دارای کودک زیر دو سال، اکنون به یک برنامه کشوری تبدیل شده است. این طرح از دی ماه سال گذشته با همکاری وزارت تعاون و بنیاد کرامت آستان قدس رضوی آغاز شد و هدف آن بهبود تغذیه و تأمین امنیت غذایی برای مادران و فرزندان کم درآمد در دهک اول اقتصادی است.
در چارچوب این طرح، مادران باردار و دارای کودک شیرخوار بهصورت ماهانه یارانه دریافت می کنند.
بهتازگی، هزار میلیارد تومان اعتبار جدید به این طرح اختصاص یافته که بهواسطه آن پرداختهای بیشتری انجام شده است. در دور اول ۱.۵ میلیون مادر و در دور دوم ۵۰۰ هزار مادر، یارانه خود را دریافت کردند. همچنین ۵۰۰ هزار مادر که از پرداختهای پیشین جا مانده بودند، پس از بهروزرسانی اطلاعات در سامانهها شناسایی و مشمول دریافت این یارانه شدند.
این طرح بخشی از سیاستهای کلان دولت سیزدهم برای تقویت امنیت غذایی جامعه است و با هدف ارتقای کیفیت زندگی خانوادهها و کاهش سوءتغذیه کودکان ادامه دارد.
نحوه ثبت نام طرح یسنا
برای ثبت نام این طرح، نیازی به اقدام از سوی مادران مشمول نیست. اطلاعات مربوط به شناسایی مادران و فرزندان از طریق سامانه های رسمی بهروزرسانی شده و پرداختها به صورت خودکار انجام می شود؛ اما در مواردی که ثبت نام ضروری باشد، مدارک مورد نیاز شامل کارت ملی مادر برای احراز هویت، شناسنامه برای تأیید وضعیت مادر و فرزند، مدارک پزشکی مانند گواهی شیردهی و کد ملی فرزند جهت ثبت اطلاعات او است. برای اطلاعات بیشتر در مورد دستورالعمل های جدید یا شرایط ثبت نام، مراجعه به سامانه hemayat.mcls.gov.ir یا مراجع محلی توصیه می شود.
نحوه استعلام طرح یسنا با کد ملی
این امکان از طریق کد دستوری #۵۰۰۱۴۶۳:از طریق تلفن همراه ثبت شده به نام سرپرست خانوارو اپلیکیشنهای رسمی فراهم شده است. شما می توانید با وارد کردن کد ملی مادر یا فرزند، وضعیت واریز یارانه را مشاهده کنید. لازم به یادآوری است که مبلغ یارانه به حساب سرپرست خانوار واریز می شود و این اطلاعات در سامانهها بهروزرسانی می گردد.
برای اطمینان از صحت اطلاعات، پیشنهاد میشود از اپلیکیشنهای رسمی معرفیشده توسط وزارت تعاون یا سامانههای معتبر برای استعلام استفاده کنید.
نحوه استعلام یارانه مادران شیرده از طریق اپلیکیشن
از طریق اپلیکیشن «شما» نیز این استعلام قابل پیگیری است که پس از دانلود و نصب برنامه، کاربران با وارد کردن شماره تلفن همراه، کد ملی و تکمیل پروفایل توسط سرپرست خانوار می توانند وضعیت یارانه خود را بررسی کنند.





مطالب مرتبط
- تخریب جایگاه سوخت ولیعصر (عج)اراک
- خاطرات و درس آموزی های امین آقا فرزانه از زندان و عواقب اوباشگری + ویدئو
- دیدار سرپرست معاونت عمرانی استانداری قزوین با معاون دهیاریهای وزارت کشور
- برداشت باقلا از مزارع سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه آغاز شد
- حال و هوای مزار شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی
- رویداد نوآورانه «تحول دیجیتال در صنعت پتروشیمی» برگزار میشود
- وزیر خارجه آمریکا: به دنبال جنگ با ایران نیستیم
- سفیر ایران در لبنان احضار شد، اما نرفت