لوبیا چیتی در روزهای اخیر تبدیل به مساله شده است

سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران گفت: لوبیا چیتی باید حداکثر با قیمت ۲۰۰ هزار تومان در هر کیلو در اختیار مصرفکننده قرار بگیرد و در عمدهفروشیها حدود ۱۵۰ هزار تومان قیمت داشته باشد در حالی که اکنون قیمت عمدهفروشی این کالا ۲۷۰ هزار تومان در هر کیلو است.

ایلنا: سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران گفت: لوبیا چیتی باید حداکثر با قیمت ۲۰۰ هزار تومان در هر کیلو در اختیار مصرفکننده قرار بگیرد و در عمدهفروشیها حدود ۱۵۰ هزار تومان قیمت داشته باشد در حالی که اکنون قیمت عمدهفروشی این کالا ۲۷۰ هزار تومان در هر کیلو است.
قیمت لوبیا چیتی در جایگاه یکی از حبوبات پرمصرف کشور تا ۵۰۰ هزار تومان در هر کیلو افزایش یافته است؛ حسین فرهادی، سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران این افزایش قیمت بیرویه را تائید کرد و توضیح داد: در اواخر سال گذشته با تغییر نرخ ارز نیمایی به بازار توافقی این سیگنال به واردکنندگان حبوبات وارد شد که با افزایش نرخ حبوبات در آینده نزدیک روبهرو خواهیم شد. این اتفاق به کاهش عرضه از سوی تامینکنندگان و افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت انواع حبوبات انجامید. علاوه بر این افزایش نرخ ارز در بازار آزاد در اواخر پارسال نیز به این گرانی دامن زد. این افزایش قیمت در مورد لوبیای چیتی بیشتر از دیگر حبوبات مشهود بود و افزایش قیمت این قلم کالا تا ۲۰۰ درصد پیش رفت.
وی افزود: با این حال با فروکش کردن نرخ ارز در هفتههای گذشته قیمت انواع حبوبات از جمله لوبیا چیتی حدود ۲۰ درصد کاهش پیدا کرد اما همچنان قیمت این کالا بیرویه گران است. لوبیا چیتی باید حداکثر با قیمت ۲۰۰ هزار تومان در هر کیلو در اختیار مصرفکننده قرار بگیرد و در عمدهفروشیها حدود ۱۵۰ هزار تومان قیمت داشته باشد در حالی که اکنون قیمت عمدهفروشی این کالا ۲۷۰ هزار تومان در هر کیلو است.
فرهادی تصریح کرد: هر رقمی بالاتر از ارقام یادشده برای لوبیا چیتی حبابی است که به دلیل عرضه قطرهچکانی از سوی واردکنندگان ایجاد شده است.
سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی اظهار کرد: در شرایطی که بازار در کمبود به سر میبرد، واردکنندگان که عرضهکننده نیز هستند بدون توجه به تقاضای بازار با عرضه دوفاکتوره کنترل قیمتها را در اختیار میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: البته لوبیاچیتی در داخل کشور در حوالی شیراز و خمین کشت میشود اما خشکسالی شیراز در سال گذشته تولید این کالا را کاهش داد و دولت باید برای جبران کاهش تولید داخل جریان واردات این کالا را تسهیل میکرد اما این اتفاق نیفتاد و بازار با کمبود روبهرو شد و تعادل آن بر هم ریخت.
فرهادی اضافه کرد: در این شرایط تنها وزارت جهاد کشاورزی میتواند با ورود به بازار حباب قیمت لوبیاچیتی را از بین ببرد.
وی همچنین از چین، قرقیزستان و ازبکستان به عنوان اصلیترین مبادی واردات لوبیا چیتی به ایران نام برد.





مطالب مرتبط
- دست رونالدو از جام کوتاه ماند/ صعود کاوازاکی ژاپن به فینال لیگ نخبگان با شکست النصر
- اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در واحدهای تولیدی زنجان رصد و پایش شود
- یک مسوول قوه قضاییه: همه دستگاهها در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی تکلیف دارند
- بارش باران، گرد و غبار و ترافیک نیمه سنگین در برخی جادههای کشور
- صالحی: صنعت چاپ پیشران تحولات ۵ قرن گذشته است
- میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را میخورم!
- حوادث شغلی دومین عامل مرگ در کشور/نبود آمار بیماریهای شغلی
- خوشخبریها در سالروز یوزپلنگها؛ «فیروز» سرحال و قبراق است + عکس