بازتاب توانمندی نظامی ایران در رسانه آمریکایی/ زیردریایی غدیر؛ چالش بزرگ واشنگتن

اقتصادنیوز: نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» با اشاره به رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش جمهوری اسلامی ایران و به رخ کشیده شدن «توانمندی دریایی ایران» نوشت: «ایران یک رزمایش نظامی مشترک را در هفته گذشته آغاز و تواناییهای دریایی خود را به نمایش گذاشت.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، مرحله اصلی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش از صبح شنبه با رمز «یا بقیة الله الاعظم عجل الله تعالی فرجهالشریف» توسط امیر دریادار «حبیبالله سیاری» فرمانده رزمایش، در گستره سواحل مکران، دریای عمان و شمال اقیانوس هند تا مدار ۱۰ درجه آغاز شد.
در طول این رزمایش، یگانهای پیاده، زرهی، مکانیزه، سامانههای پدافندی، دریایی و شناورهای زیرسطحی و سطحی از روزهای قبل در منطقه عمومی رزمایش حضور یافتهاند و با اجرای تمرینات مختلف از امروز در مرحله اصلی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش عملیاتهای خود را انجام دادند.
با توجه به رونمایی از توانمندیهای نظامی تازه ایران در طول رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳، توجه رسانههای بسیاری به قدرت نظامی ایران جلب شده است.
در همین راستا نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» با اشاره به رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش جمهوری اسلامی ایران و به رخ کشیده شدن «توانمندی دریایی ایران» نوشت: «ایران یک رزمایش نظامی مشترک را در هفته گذشته آغاز و تواناییهای دریایی خود را به نمایش گذاشت. در ذوالفقار ۱۴۰۳، زیردریاییهای طارق، فاتح و غدیر اژدر اکسیژن جدیدی را پرتاب کردند. این پرتابها، نشان دهنده آمادگی عملیاتی و پیشرفت روزافزون نیروی زیردریایی کشور است. قابل ذکر است که ناوگان زیردریایی ایران، پرتعدادترین و از نظر فنی قدرتمندترین بازوی نیروی دریایی این کشور است.»
همانطور که نشریه آمریکایی گزارش کرد در مرحله عملیاتی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش اژدرهای ایرانی اکسیژنی و الکتریکی «والفجر» با شلیک از زیردریاییهای طارق، فاتح و غدیر اهداف خود را در دریای عمان منهدم کردند و این آزمایش موفقیت آمیز بوده است.
اژدر اکسیژنی از سلاحهای راهبردی است که به جای هوای فشرده بهعنوان سوخت از اکسیژن خالص فشرده استفاده میکند. اژدر مشقی الکتریکی هم از زیردریایی طارق علیه اهداف زیرسطحی شلیک شده و طراحی این اژدر نسبت به نسلهای قبلی آن بهروزرسانی و بهینه شده است.
با توجه به آزمایش موفقیتآمیز اژدر اکسیژنی توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، نشنال اینترست افزود: «جاهطلبیهای قدرت دریایی ایران باعث نگرانی است. ایران و گروههای نیابتی منطقهای آن، از جمله حوثیها در یمن، برای حمله به کشتیهای تجاری و سایر کشتیهای عبوری از دریای سرخ، موشکها و پهپادهای مختلف مستقر کردهاند. از آنجایی که تهران نشان داده است که توانایی ایجاد اختلال در سیستم تجارت جهانی را دارد، قدرت دریاییاش بیش از گذشته افزایش خواهد یافت.»
نیابتی خوانده شدن نیروهای محور مقاومت درحالی است که ایران همواره تأکید کرده که هیچ نیروی نیابتی در منطقه ندارد و اعضای محور مقاومت همواره براساس ارزشها و اهداف ملی خود اقدام میکنند.
زیردریایی کلاس غدیر؛ یک چالش عظیم برای آمریکا
نشریه آمریکایی افزود: «ناوگان زیردریایی کلاس غدیر ایران یک چالش فنی برای آمریکا و دیگر دشمنان ایران است. گزارشهای اخیر تخمین می زند که تهران حدود ۲۳ زیردریایی غدیر در اختیار دارد. این کلاس از زیردریاییها با پیشرانه دیزلی-الکتریکی کار میکنند و قادر به شلیک اژدر و موشک هستند.»
نشنال اینترست ادامه داد: «از آنجایی که این زیردریایی برای عبور از آبهای کم عمق خلیج فارس طراحی شدهاند و دارای جابجاییهای سطحی کوچک تقریباً ۱۱۷ تنی هستند، شناسایی این زیردریایی کوچک دشوار است. زیردریایی های غدیر می توانند در تنگه هرمز علیرغم عمق آبراه بسیار کم آن فعالیت کنند.»
این رسانه افزود: «شرایط آبی تنگه هرمز شرایط پسزمینهای پر سروصدا را فراهم میکند که به پوشاندن صدای یک زیردریایی کمک میکند، اما آبهای کم عمق باعث میشود زیردریایی بهطور بصری از هوا یا سطح آب شناسایی شود. اما آبهای محدود و جریانهای قوی خلیج فارس، تنگه هرمز را به مکانی بسیار خطرناک حتی برای زیردریاییهای با تجربه تبدیل کرده است. از آنجایی که کلاس غدیر بسیار کوچک است، زیردریاییهای دشمن اغلب قادر به شناسایی زیردریاییهای کلاس غدیر حتی در این آبهای کم عمق نیستند.»
دیگر زیردریاییهای ایران
نشریه آمریکایی به اشاره به توانمندی دریایی ایران نوشت: «ایران در حال حاضر دارای سه نوع زیردریایی کلاس کیلو است. این زیردریاییها برای انجام جنگهای ضد سطحی در آبهای ساحلی علاوه بر جنگهای ضد زیردریایی طراحی شدهاند. زیردریاییهای کیلو به طور قابل توجهی قادر به شناسایی شناورهای متخاصم در بردی سه تا چهار برابر بیشتر از خود زیردریایی هستند. در حالی که زیردریایی کلاس کیلو از نظر فنی پیشرفتهتر از همتایان غدیر خود هستند، این زیردریاییها به دلیل نیاز به عمق بیشتر، نمیتوانند در نزدیک به ۲ سوم خلیج فارس حرکت کنند.»
نشنال اینترست در پایان نوشت: «پیشرفت ناوگان دریایی تهران قطعا نقش راهبردی در امنیت ملی ایران دارد. ایران روی حضور زیردریاییهای خود در خلیج فارس برای بازدارندگی در برابر حضور نیروی دریایی خارجی در آبراه حساس حساب میکند.»





مطالب مرتبط
- منطقه آزاد ارس؛ دروازه روابط اقتصادی ایران و آذربایجان
- مدیرعامل فناپ در رویداد فناپ رج: علوم انسانی حلقه گمشده تکامل اکوسیستم اقتصاد دیجیتال است
- 500 گیگ اینترنت رایگان واقعی در یک فرصت استثنایی
- یک گروگان پس از ۴۴ روز از چنگال آدم رباها در فارس رها شد
- ثبت شکایات افراد سانحهدیده انفجار در بندر شهید رجایی رایگان است
- معاون وزیر: ترجمان سرمایهگذاری در تولید، سرمایهگذاری روی نیروی کار است
- آماده انتقال نفت خام و سوآپ به کشورهای همسایه هستیم
- صحبتهای داغ شمسایی از سوژه روز فوتسال: اولادقباد