معاون وزیر: ترجمان سرمایه‌گذاری در تولید، سرمایه‌گذاری روی نیروی کار است

معاون وزیر: ترجمان سرمایه‌گذاری در تولید، سرمایه‌گذاری روی نیروی کار است

 اصفهان- ایرنا- معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ با عنوان سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» گفت: ترجمان سرمایه‌گذاری در عرصه تولید در این وزارتخانه، سرمایه‌گذاری روی نیروی کار است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامحسین محمدی روز سه‌شنبه در سی و ششمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان در پالایشگاه اصفهان افزود: سرمایه‌گذاری روی نیروی کار معنی مشخصی دارد که در دنیا هم به رسمیت شناخته شده است.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری در راستای رشد اقتصادی انجام و بیش از یک سوم رشد اقتصادی در دنیا از طریق بهره‌وری تامین می‌شود.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای اظهار داشت: از مجموع رشد در نظر گرفته شده در برنامه هفتم توسعه، بیش از یک سوم آن معادل ۲.۵ درصد باید از طریق بهره‌وری تامین شود و عنصر ویژه آن نیز بهره‌وری نیروی کار است.

وی با اشاره به ارائه آموزش‌های تخصصی در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به هنرجویان اضافه کرد: بخشی از بهره‌وری به مهارت و ارتقاء نیروی کار وابسته است و از طریق آموزش می‌توانیم مهارت‌های فردی را افزایش دهیم و درنتیجه هزینه‌ها را کم، کیفیت را اضافه و فرایندها را تسهیل کنیم.

محمدی تاکید کرد: باید یک بدنه کارشناسی و تکنسینی قوی با مهارت‌های متنوع در جامعه کارگری داشته باشیم تا بتوانیم میزان بهره‌وری را افزایش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری در عرصه تولید و رسیدن به «ایران ماهر»، آرمان ما در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور است.

وی با اشاره به اینکه ضربه‌های بدی از طریق واردات به کارگران می‌خورد، بیان کرد: نقش کارگران در توسعه ظرفیت‌های تولید داخلی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با اشاره به اشتغال مولد و کاهش کار غیررسمی گفت: در زمان حاضر فرصت‌های شغلی در بخشی از صنایع کشور وجود دارد اما کارگران بدلیل پایین بودن حقوق و دستمزد خود، حاضر به انتخاب آن فرصت‌ها نیستند.

وی اضافه کرد: کمبود و ناترازی انرژی نیز موجب تعطیلی بسیاری از کارخانه‌ها شده است که بیشترین ضربه و آسیب آن به کارگران وارد می‌شود.

محمدی اظهار کرد: کالایی شدن آموزش و بهداشت از دهه ۷۰ در کشور ما شروع شد و جامعه کارگری ما، بیشترین صدمه را از این طریق خورد.

به گفته وی، بهداشت و آموزش باید در جامعه فراگیر باشد و زیرساخت‌های لازم را در این زمینه باید توسعه دهیم تا مردم بتوانند از امکانات آن بصورت عادلانه استفاده کنند.

وی با بیان‌اینکه برای رسیدن به رفاه اجتماعی در جامعه، نیاز به هم‌آفرینی بزرگ بین‌بخشی داریم، ادامه داد: کاهش فقر و نابرابری با توسعه زیرساخت‌ها، افزایش تولید، تراز شدن انرژی، توسعه عدالت آموزشی و بهره‌مندی همه افراد جامعه از ابزارهای ارتقاء مهارت، رُخ می‌دهد.

محمدی افزود: جامعه کارگری به‌تنهایی نمی‌تواند همه مشکلات خود را حل کند و مسائل مبتلابه آنان بدون مسائل کارفرمایی و مسائل کلان اقتصادی کشور حل شدنی نیست و باید با مشارکت جمعی و وفاق جویانه، موضوع‌های جامعه کارگری و کارفرمایی کشور را برطرف سازیم.

وی همچنین اعلام کرد که پروژه‌ای توسط وزیر کار در حوزه حمایت از مسکن کارگری شروع شده است که امیدواریم به توسعه و تولید بیش از ۳۰۰ هزار مسکن کارگری در کشور منجر شود.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای افزود: البته قرار نیست این ۳۰۰ هزار واحد مسکن توسط دولت ساخته شود بلکه چندین الگو با هم‌آفرینی بین جامعه کارگری و کارفرمایی توسعه پیدا خواهد کرد که کارگران نیز از مواهب آن بهره‌مند خواهند شد.

معاون وزیر: ترجمان سرمایه‌گذاری در تولید، سرمایه‌گذاری روی نیروی کار است

به گزارش ایرنا، سی‌ و ششمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان، امروز با حضور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در پالایشگاه اصفهان برگزار شد.

در این مراسم از ۱۹ گروه از کارگران، گروه‌های کار و واحدهای کار نمونه استان طبق ماده ۱۹۵ قانون کار و با رویکرد ترویج و تقویت فرهنگ کار و به‌منظور تشویق نیروی کاری متخصص و مبتکر تجلیل شد.

اصفهان حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار کارگر بیمه شده دارد که با در نظر گرفتن خانواده‌های آنها، ۷۰ درصد از جمعیت استان را تشکیل می‌دهند.

 

 منبع خبر