آموزش تهیه شیرینی سجوق یخچالی

آموزش تهیه شیرینی سجوق یخچالی

 شیرینی سجوق یکی از انواع شیرینی‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور تهیه می‌شود. این شیرینی بیشتر در شهرهای مراغه، ملایر، ساوه و اراک تهیه و به عنوان سوغات این شهرها شناخته می‌شود.

سجوق و طرز تهیه بسیار خوشمزه شیرینی سجوق

سجوق از شیره انگور یا همان دوشاب تهیه می شود و با مغز بادام و پسته و گردو یا هسته زردآلو شیرین به همراه گلاب و هل تهیه می شود و در اواسط آذر ماه تهیه سجوق مراغه آغاز می شود. در ادامه دستور پخت شیرینی سجوق آمده است.

مواد لازم برای تهیه شیرینی سجوق:

  • شیره انگور (دوشاب) دو پیمانه
  • نشاسته نصف پیمانه
  • مغز گردو یا بادام به تعداد لازم
  • گلاب نصف پیمانه
  • هل 2 عدد (پودر شده)
  • پودر نارگیل یا پودر قند (برای تزئین)

 شیرینی سجوق

طرز تهیه شیرینی سجوق:

ابتدا نشاسته را در مقداری آب سرد حل کنید تا کاملا یکدست شود.

شیره انگور را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی گرم شود.

محلول نشاسته را به تدریج به شیره انگور اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود.

گلاب و هل را نیز به مخلوط اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا غلیظ شود.

وقتی مخلوط به غلظت مناسب رسید، از روی حرارت بردارید و کمی صبر کنید تا خنک شود.

مغز گردو یا بادام را به مخلوط اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.

مقداری از مخلوط را بردارید و به شکل دلخواه (رول، گرد یا ...) درآورید.

شیرینی‌های آماده شده را در پودر نارگیل یا پودر قند بغلتانید تا کاملا پوشانده شوند.

شیرینی‌ها را در ظرف مناسب بچینید و در یخچال قرار دهید تا خنک و سفت شوند.

طرز تهیه شیرینی سجوق

نکات مهم جهت تهیه شیرینی سجوق :

می‌توانید به جای شیره انگور از شیره خرما یا شیره توت نیز استفاده کنید.

مقدار مغز گردو یا بادام را می‌توانید بر اساس سلیقه خود تغییر دهید.

برای طعم بهتر، می‌توانید از کمی زعفران نیز در تهیه شیرینی استفاده کنید.

شیرینی سجوق را می‌توانید برای مدت طولانی در یخچال نگهداری کنید.

امیدوارم از این شیرینی خوشمزه لذت ببرید.

 

 منبع خبر