ایلان ماسک چگونه زهر خود را ریخت

 ایلان ماسک چگونه زهر خود را ریخت

 برنا - گروه بین‌الملل؛ رویکرد مداخله گرایانه ایلان ماسک سرمایه دار مشهور آمریکایی در انتخابات انگلیس، بر هیچ کس پوشیده نیست. ایلان ماسک قبلا با اتخاذ مواضعی در حمایت از حزب اصلاحات در انگلیس و مخالفت با استمرار حضور کی یر استارمر رهبر حزب کارگر در مسند قدرت، علیه احزاب سنتی انگلیس از جمله حزب کارگر، حزب محافظه کار و حزب لیبرال دموکرات اعلان جنگ کرده بود. اکنون، نتایج انتخابات محلی نشان می دهد که ایلان ماسک توانسته اولین ضربه را به احزاب سنتی در لندن وارد سازد!

حزب اصلاحات به رهبری نایجل فاراژ پس از پیروزی در انتخابات محلی انگلیس، جایگاه خود را به عنوان اپوزیسیون اصلی حزب حاکم (کارگر) این کشور تثبیت کرد. این حزب در انتخابات محلی، از حدود یک هزار و ۶۰۰ کرسی، ۶۷۷ کرسی را از آن خود کرد آن هم در شورا‌هایی که عمدتا در اختیار حزب محافظه‌کار بودند.

نتیجه انتخابات محلی اخیر، هشداری سرسختانه علیه احزاب سنتی انگلیس محسوب می‌شود. حزب اصلاحات علاوه بر اینکه برای نخستین بار کنترل شورا‌های انگلیس را در اختیار گرفت، در نخستین رقابت در انتخابات شهرداری‌ها نیز به پیروزی رسید.

اکنون ایلان ماسک خود را برای مراحل و گام‌های بعدی آماده می‌سازد! قطعا یکی از مهم‌ترین این مراحل، معطوف به برگزاری انتخابات سراسری در انگلیس است. این انتخابات، اگرچه در سال ۲۰۲۹ میلادی برگزار می‌شود، اما ایلان ماسک و ترامپ قصد دارند شرایط را جهت برگزاری انتخابات زودهنگام آماده سازند. در این صورت، نظرسنجی‌ها نه تنها به سود حزب کارگر و حزب محافظه کار نیست، بلکه پیروزی حزب اصلاحات به رهبری فاراژ را تضمین می‌کند. با این حال بعید است احزاب سنتی انگلیس از ترس حضور فاراژ یا فردی مشابه وی در راس هرم قدرت زیر بار برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام بروند.

مشابه این تجربه را بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴ میلادی مشاهده کردیم:جایی که چندین بار دولت‌های محافظه کار در انگلیس مجبور به تغییر شدند، اما در نهایت اجازه برگزاری انتخابات زودهنگام و حضور حزب کارگر در راس معادلات قدرت در کشورشان را ندادند. به طور کلی، جریان رسمی کنونی قدرت در آمریکا خواستار تقویت احزاب ملی گرا و افراطی در اروپا و تشدید تنش‌ها در این قاره است. انحلال یا دگردیسی اجباری در اتحادیه اروپا، همان هدف کلانی است که ترامپ و ماسک قویا به دنبال آن هستند. اگرچه انگلیس به واسطه خروج از اتحادیه اروپا دیگر عضوی از این مجموعه نیست، اما حضور ملی گرایان افراطی در راس آن، نقش یک عامل تسریع کننده را در تشدید تنش‌های اقتصادی -سیاسی میان لندن وبروکسل (و در نتیجه تضیف حوزه یورو و اتحادیه اروپا) ایفا خواهد نمود.

انتهای پیام

برچسب
 

 منبع خبر

از بین اخبار