طرح صنعتی تولید خودوری هیبریدی و برقی در منطقه سقاوه شهرستان مارگون کلنگزنی شد

طرح صنعتی تولید خودوری هیبریدی و برقی شرکت بین المللی الکتریک خودرو «زاگرس آسیا» با مشارکت سرمایه گذار خارجی در منطقه سقاوه شهرستان مارگون کلنگزنی شد.

به گزارش خبرگزاری برنا از استان کهگیلویه و بویراحمد؛آیین کلنگ زنی طرح صنعتی تولید خودوری هیبریدی و برقی شرکت بین المللی الکتریک خودرو «زاگرس آسیا» با مشارکت سرمایه گذار خارجی با پیشبینی سرمایه گذاری ۶۴ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۰۰۰ نفر و با ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار دستگاه در سال با حضور نماینده ولیفقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد، استاندار کهگیلویه و بویراحمد، نماینده مردم شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی، سرمایهگذار طرح صنعتی و جمعی دیگر از مدیران ارشد استانی و شهرستانی در روز جمعه مورخه ۱۲ اردیبهشتماه سال ۱۴۰۴ انجام گرفت.
محمد بهرامی، در این آیین کلنگزنی با اشاره به اهمیت نگرش و تفکر در توسعه جوامع، گفت: در دنیا، فاصله بین ملتها نه در جمعیت و مساحت، بلکه در نوع نگاه و نگرش آنهاست. در گذشته، جمعیت و وسعت جغرافیایی ملاک توسعه بود، اما امروز، اندیشه و رویکرد افراد تعیینکننده است. یکی از عوامل پیشرفت جهان امروز، توجه به بخش خصوصی است، چرا که دولتها بهتنهایی نمیتوانند موفق عمل کنند.
نماینده شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس تصریح کرد: وظایف دولتها مشخص است و بر همین اساس، همه باید همکاری کنند. دولت در استان عملکرد خوبی داشت و در مدت زمان کوتاهی شرایط لازم را فراهم کرد و سرمایهگذار جذب شد. ما از این اقدام تقدیر میکنیم، اما مردم نیز باید مشارکت داشته باشند. ساکنان این منطقه و سرمایهگذارانی که به استان میآیند، باید همراهی کنند. امروز اگر در برخی شاخصهای توسعه در رتبههای پایین قرار داریم، تنها نباید دولت را مقصر بدانیم؛ بخشی از این مسئله به نگرش و عملکرد خودمان بازمیگردد.
وی ادامه داد: این پروژه با تولید سالانه ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو و سرمایهگذاری ۵۰۴ میلیون دلاری، اشتغالزایی برای ۲۰۰۰ نفر را به همراه دارد و طرحی بزرگ و ارزشمند است. خطاب به سرمایهگذاران عزیز تأکید میکنم که حضور شخصیتها و مردم امروز، نشاندهنده همراهی آنهاست و این پشتیبانی، دلگرمیبخش خواهد بود.
بهرامی خاطرنشان کرد: انتظار داریم برنامهریزی زمانبندیشده این طرح بهدقت اجرا شود. همچنین، انتقال تکنولوژی از طریق سرمایهگذاری مشترک، یکی از راههای موفقیت در جهان است. حتی کشورهایی مانند ژاپن نیز از فناوری دیگران بهره بردند تا به پیشرفت دست یابند.
نماینده شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون در پایان مطرح کرد: درخواست ما این است که دانشگاه یاسوج نیز پای کار بیاید. بر اساس قانون، پس از پنج سال از بهرهبرداری، ۷۰ درصد این تکنولوژی باید بومی شود. دانشگاه باید در این زمینه فعال باشد تا در آینده بتوانیم در بسیاری از حوزهها خودکفا شویم. جوانان ما خلاق و مستعد هستند و امیدواریم جامعه دانشگاهی با ایجاد رشتههای مورد نیاز، همگام با این طرح حرکت کند. قطعاً در تصویب رشتههای لازم در وزارت علوم نیز همکاری خواهیم کرد.
آیتالله سید نصیر حسینی در این مراسم با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری در تولید، گفت: سرمایهگذاری در این طرح، همسو با شعار سال و همچنین پاسخی محکم به توطئهها، دسیسهها و تحریمهای استکبار جهانی بهویژه آمریکا و ترامپ نادان و جاهل است.
نماینده ولیفقیه در استان تصریح کرد: این موفقیت نشان میدهد که علیرغم تمام فشارهای آمریکا و جبهه ظلم، میتوانیم با حمایت از سرمایهگذاران داخلی و خارجی، طرحهای بزرگ صنعتی را راهاندازی کنیم.
امام جمعه یاسوج در ادامه با بیان برکات این طرح برای استان، عنوان کرد: این پروژه آثار مثبت فراوانی در حوزه اشتغال، تولید، توسعه علم و فناوری، آموزش و انتقال تجربه خواهد داشت و باید از چنین طرحهای ارزشمندی استقبال کنیم.
وی با تقدیر از همراهی مسئولان و مردم، افزود: خوشبختانه مسئولان استانی همکاری خوبی داشتند و مردم نیز از این طرح استقبال شایانی کردند. امروز شاهد هستیم که طبیعت نیز همچون فرشی سبز، میزبانی گرمی از سرمایهگذاران کرده که نشانهای از پربرکت بودن این طرح است.
آیتالله حسینی در ادامه با اشاره به انتظارات مردم از مسئولان و سرمایهگذاران، اظهار داشت: مردم توقع دارند مسئولان همانگونه که در آغاز راه با جدیت عمل کردند، در ادامه نیز با همان انگیزه پیش روند و سرمایهگذاران نیز با سرعت و دقت، روزبهروز بر کیفیت و کمیت تولید بیفزایند.
نماینده ولیفقیه در استان در پایان افزود: از حاضران در این آیین تشکر میکنم و امیدوارم که این طرح بهزودی به نتایج مطلوب و حرکتهای سازنده منجر شود.
امیرتیمور موسویان، در این آیین با بیان جزئیات اجرای این پروژه، اظهار داشت: با افتخار اعلام میکنم که تمام مراحل اخذ مجوزها، از واگذاری زمین تا صدور جوازهای لازم، تحت مدیریت ارشد استان و با پیگیریهای مشترک جناب آقای دکتر رحمانی و اینجانب در وزارتخانه، ظرف تنها یک هفته به سرانجام رسید. این اقدام، بیسابقه و بینظیر در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بوده و انتظار سرمایهگذار برای صدور سریع و روان مجوزها محقق شد.
مدیرکل پارک علم و فناوری استان با اشاره به پیام مقام عالی وزارت به حاضرین در مراسم، تصریح کرد: انشاءالله با تداوم چنین سرمایهگذاریهایی در سراسر استان و تصمیمسازیهای کارگروههای تخصصی، شاهد رشد سرمایهگذاریهای مولد و پایدار در تمامی حوزهها خواهیم بود. یکی از ارکان کلیدی این موفقیت، بستر امن سرمایهگذاری است که با همکاری قوه قضاییه، دادستانی محترم، و دادگستری استان فراهم شده است. این هماهنگی بین قوه مجریه، قوه قضاییه و حمایتهای نمایندگان مجلس در سطح ملی، باعث شده تا امروز در دولت وفاق ملی شاهد تحقق چنین پروژههای بزرگی باشیم.
وی با تقدیر از سرمایهگذاران این طرح، خاطرنشان کرد: علاوه بر اشتغالزایی مستقیم، این پروژه منجر به ایجاد فرصتهای شغلی غیرمستقیم نیز خواهد شد. همانطور که جناب آقای دکتر نصیرزاده و سرکار خانم نصیرزاده اشاره کردند، ما «فرش قرمز» تسهیلات را برای سرمایهگذاران پهن کردهایم و این روند را با قدرت ادامه خواهیم داد.
موسویان در ادامه به دغدغههای امامجمعه محترم اشاره و تأکید کرد: به دستور جناب آقای دکتر رحمانی، برنامههای چهارشنبههای «ستاد تسهیلگری» و پنجشنبههای «سرمایهگذاری و رفع موانع تولید» با قوت پیگیری خواهد شد.
مدیرکل پارک علم و فناوری استان بیان داشت: انشاءالله با حمایتهای مقام معظم رهبری و همکاری نمایندگان مجلس، شاهد ثبت برگهای زرین دیگری در خدمترسانی به صنعت و سرمایهگذاری کشور خواهیم بود.
وی در پایان با ابلاغ سلام و پیام جناب آقای دکتر اتابک، مقام عالی وزارت، بیان داشت: امیدواریم این سرمایهگذاری، خیر و برکت برای سرمایهگذاران و مردم شریف شهرستان مارگون به همراه داشته باشد و شاهد پیشرفت، سرسبزی و سربلندی این منطقه عزیز باشیم.
حمید محمدیکشکولی در این آیین گفت: این طرح در راستای تولید خودروهای هایتک و پیشرفته در صنعت خودروسازی طراحی شده است. همانطور که میدانید، صنعت خودروسازی برقی در دنیا در حال رشد است. سال گذشته در سفر به چین مشاهده کردیم که ۷۰ درصد خودروهای شانگهای برقی بودند و این روند همچنان در حال گسترش است. ما نباید از فناوری جهانی عقب بمانیم.
مدیر اجرایی پروژه، تأکید کرد: تیم ما سالها تجربه در صنعت خودروسازی و تولید قطعات دارد. با همت مدیران و مسئولان استان، بهویژه آقای دکتر رحمانی و آقای دکتر بهرامی که تلاش بیوقفهای داشتند، توانستیم در مدت کوتاه ۸۵ روز مجوزهای لازم را اخذ کنیم و امروز شاهد کلنگزنی این پروژه هستیم.
وی در ادامه تصریح کرد: ما در دو سال گذشته تمام تلاش خود را برای تهیه نقشههای اجرایی و جانمایی طرح به کار گرفتیم و امیدواریم از امشب فاز اجرایی پروژه روی زمین آغاز شود. پیش از حضور در این مراسم به یاسوج سفر کردم و نقشههای اجرایی و توپوگرافی زمین را بررسی کردیم. انشاءالله در اسرع وقت ساخت سالنهای تولید را آغاز خواهیم کرد.
محمدیکشکولی درباره برنامه تولیدی توضیح داد و مطرح کرد: برنامه ما تولید خودرو در کلاسهای مختلف شامل کلاس A و B برای خودروهای کوچک و خانوادگی، کلاس جی برای خودروهای سدان و سواری، کراساوور، شاسیبلند و ون برای مصارف عمومی و همچنین پیکاپهای هیبریدی و برقی است که در برنامه دو سال آینده قرار دارد.
مدیر فنی پروژه درباره همکاری با شرکت آرین خودرو اصفهان صحبت کرد و ابراز داشت: ما همکاری نزدیکی با شرکت آرین خودرو اصفهان در زمینه توسعه نمایندگیهای فروش و فستشارژرها آغاز کردهایم. آقای مهندس روحالامین همواره همراه ما بودهاند و از ایشان قدردانی میکنم.
وی درباره پیوند دانشگاه و صنعت خاطرنشان کرد: برنامه داریم با همکاری پارک علم و فناوری یاسوج یک مرکز تحقیقاتی و آموزشی ایجاد کنیم که با دانشگاه یاسوج، مرکز تحقیقات خودرو در تهران و مراکز فناوری در چین هماهنگ باشد. این مرکز میتواند بستری برای طرحهای مشترک تحقیقاتی و نمونهسازی خودرو باشد.
محمدیکشکولی درباره زمانبندی اجرایی ابراز داشت: این پروژه در سه فاز اجرا خواهد شد. فاز اول که برنامهریزی اولیه آن ۱۸ ماه بود، با تلاش تیم به ۱۴-۱۵ ماه کاهش یافته است. در این فاز خودروها مونتاژ و عرضه خواهند شد. فازهای بعدی شامل توسعه تولید و افزایش سطح داخلیسازی قطعات از ۱۰ درصد به ۷۰ درصد خواهد بود.
مدیر فنی پروژه درباره ظرفیت تولید افزود: زیربنای کارخانه بیش از ۴۰ هزار مترمربع خواهد بود و شامل خطوط تولید نهایی (رنگ و مونتاژ)، خطوط ساخت بدنه و سیستمهای رباتیک و نیمهاتوماتیک برای انعطافپذیری در تولید مدلهای مختلف است.
وی درباره استخدام و توسعه نیروی انسانی مطرح کرد: تلاش میکنیم از متخصصان بومی استفاده کنیم، اما جذب نیروهای متخصص از خارج استان و حتی خارج از کشور نیز در دستور کار است. هدف ما ایجاد یک بدنه فنی قوی است.
محمدیکشکولی درباره تأثیرات اقتصادی پروژه گفت: این کارخانه میتواند به عنوان کارخانه مادر زمینه را برای ایجاد بیش از ۳۰ کارخانه جانبی در حوزه تولید قطعات فراهم کند.
مدیر فنی پروژه درباره جزئیات فازهای تولید توضیح داد: در مرحله اول خودروها به صورت CBU (کامل) وارد و در بازار عرضه میشوند. در مرحله دوم مونتاژ SKD (قطعات نیمهمونتاژ) انجام خواهد شد و در مرحله سوم تولید CKD (قطعات کاملاً تفکیکشده با ترکیب قطعات داخلی و خارجی) آغاز میشود.
وی درباره امکانات جانبی کارخانه گفت: سالن تولید ۳۰ هزار مترمربع، انبار ۱۰ هزار مترمربع، ساختمان اداری، غذاخوری، سالنهای آموزشی، آمفیتئاتر، ورزشی و نمایشگاه خودرو از جمله امکانات این مجموعه خواهند بود. همچنین سیستمهای ایمنی، آتشنشانی، بهداشتی و فضای سبز در نظر گرفته شده و جاده تست خودرو (روتر) برای بررسی کیفیت محصولات احداث خواهد شد.
محمدیکشکولی در پایان درباره تعهدات زیستمحیطی و اجتماعی گفت: همه تعهدات دادهشده در زمینه فضای سبز و اشتغالزایی انشاءالله محقق خواهد شد.
انتهای پیام





مطالب مرتبط
- ساخت ١۵٠ هزار واحد مسکونی برای کارگران صنعت
- مجوزهای لازم برای برگزاری آزمون استخدامی اخذ شد
- ویژگیهای مرد مورد نظرِ جنیفر لوپز فاش شد
- کیهان: شاید ایران آماده باشد سطح غنی سازی را تا آستانه غیرنظامی کاهش دهد
- عراقچی: توافق در دسترس است
- برنامه خاموشی در ۱۵۴ منطقه قزوین اعلام شد
- ۲۳.۵ درصد از دانشآموزان خراسانشمالی در مدارس مختلط تحصیل میکنند
- هشدار سیلاب در آذربایجانشرقی