پنالتیهای پرشی؛ تاکتیک یا ادا؟/ حجازی: این سبک بیشتر به نفع دروازهبان است

برنا - گروه ورزشی: شیوه پنالتی زدن جورجینیو به یک مد در دنیای فوتبال تبدیل شده است؛ شیوهای شدیدا ریسکی و پرخطر.

تیم سپاهان در بازی یک چهارم نهایی جام حذفی خود در ضربات پنالتی مقابل ملوان شکست خورد و حذف شد. این حذف در حالی اتفاق افتاد که شکاری و اسدی در زدن ضربه پنالتی ناکام ماندند.
به گزارش برنا، مساله از دست رفتن پنالتی مساله عجیبی نیست و برای بزرگترین بازیکنان تاریخ فوتبال هم رخ داده اما شیوه عجیبی که برخی بازیکنان چه در داخل کشور و چه در خارج برای خود انتخاب میکنند بسیار جای سوال دارد.
شیوههای جدید پنالتی زدن؛ تاکتیک یا ادا؟
در سالهای قبل بودند بازیکنانی که قبل از زدن ضربه مکث میکردند و این اوج تنوع زنندگان ضربه بود. چندی بعد پرش قبل از زدن پنالتی توسط جورجینیو، هافبک ایتالیایی فعلی آرسنال قبل از زدن ضربه پنالتی مد شد و حالا ترکیبی از تمام این حرکات توسط بازیکنان انجام میشود؛ اتفاقی که به نظر میرسد هیچ تاثیری در افزایش شانس گلزنی از روی نقطه پنالتی ندارد.
در بازیهای لیگ امسال سردار دورسون شانس این را داشت که با گل کردن پنالتی مقابل استقلال بتواند نام خود را بین گلزنان دربی قرار دهد اما به نظر میرسد او با پرش و مکث خود به حسینی فرصت داد تا جهت ضربهاش را تشخیص دهد و پنالتی وی از دست برود. بدترین نوع اجرای این شیوه ضربه زدن را رضا شکاری در بازی سپاهان مقابل ملوان انجام داد که پس از انجام آن حرکات ضربهای بسیار بد زد.
آتیلا حجازی، یکی از بهترین پنالتیزنهای باشگاه استقلال که آمار بسیار خوبی در این زمینه در اواخر دهه ۷۰ ثبت کرده در این رابطه گفت: اگر در یک بازی حساس من سرمربی باشم و بازیکنم با این سبک پنالتی بزند او را شدیدا جریمه میکمنم. ممکن است برخی در دنیا اینگونه پنالتی بزنند اما دلیل نمیشود که ما کورکورانه از آن تقلید کنیم.
پنالتی زدن اصولی چگونه است؟
فوتبال ایران پنالتی زنان موفقی چون علی دایی، علی انصاریان و محمد نوازی داشته که رمز موفقیتشان زدن ضربات دقیق بود. دایی با ضربه بغل پا توپ را به سمت گوشه دروازه هدایت میکرد، انصاریان کاملا دقیق و حساب شده، بدون قدرت بیش از حد پنالتیها را گل میکرد و نوازی هم همیشه زاویه سخت (سمت راست بالای هر بازیکن) را انتخاب میکرد. هیچکدام از این نفرات به اصطلاح امروزیها «ادا» داخل ژستشان نمیکردند و همیشه موفق بودند. مساله اینجاست که بیشتر از اقدام اصولی، بازیکنان به دنبال ادا و ژست خاص هستند.
آتیلا حجازی که خود همواره به سادگی ضربه میزد درباره شیوه صحیح پنالتی زدن گفت: پنالتی زدن تمرکز بالا میخواهد. باید یک جا را نشانه بگیری و به همان سمت ضربه بزنید. اگر حتی وسط زدن ضربه هم نظرت عوض شود احتمال خراب شدن آن بسیار زیاد است. با شوت محکم مخالفم. با این سبک هم اصلا موافق نیستم. این نوع ضربه زدن بیشتر به سود دروازهبان است نه بازیکن.
در تاریخ فوتبال ایران شکستهایی چون باخت مقابل چین در جام ملتها در ضربات پنالتی رخ داده و برد مقابل کره در نیمه نهایی بازیهای آسیایی سال ۲۰۰۲. در نتیجه ما همیشه نه بازنده مطلق بودیم و نه برنده همیشگی. مساله اما اینجاست که اگر پنالتی زدن را به سادیگ و روی اوصل انجام هیم، شانس موفقیتمان زیاد است و دیگر دل به اتفاقات نمیبندیم. تقلید از پناتیزنان خارجی و اجرای ژستهای خاص اما هیچ کمکی به ما نمیکند.
انتهای پیام/





مطالب مرتبط
- طرف اروپایی اگر عاقل باشد از توافق ایران و آمریکا سهم خود را خواهد گرفت/ به جای تضمین باید اقدام در برابر اقدام انجام شود
- ترمز تعرفهای ترامپ بر صادرات استون مارتین به آمریکا
- دریادار تنگسیری: شناوری با ۱۱۶ نات سرعت ساختیم
- نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ فردا آغاز می شود
- اسلحه عجیبی که در مراسم تشییع جنازه پاپ مشاهده شد چه بود؟/ ویدئو
- عواملی که رشد قیمت نفت را محدود میکند؛ کاهش ماهانه بیسابقه قیمت نفت
- کدام بازنشستگان مشمول متناسب سازی ۷۰ درصدی میشوند؟
- خلاقیت مشاغل؛ ابتکار خندهدار صاحب مغازه باهوش در سورپرایز کردن مشتریان با نصب بنری غشآور+عکس/ اینو کجای دلم بزارم😂👌