ساختن برای ماندگاری

برنا - گروه اقتصادی؛ معماری هنر و دانش ساختن یک تمدن، شکل دهندهی زندگی روزمره و فضاهای شهری کارآمد و زیبا در آینه فرهنگ، تاریخ و نوآوریهای بشر، نشاندهنده بالاترین و ماندگارترین آثاری است که هویت هر سرزمین را به تصویر میکشد.

مرجان گلیپور، دبیر کمیسیون شهرسازی و معماری مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران: معماری هنر و دانش ساختن یک تمدن، شکلدهندهی زندگی رزمره و فضاهای شهری کارآمد و زیبا در آینه فرهنگ، تاریخ و نوآوریهای بشر، نشاندهنده بالاترین و ماندگارترین آثاری است که هویت هر سرزمین را به تصویر میکشد و معماران در راستای بهبود کیفیت زندگی شهری، سازندگان فضاهایی هستند که انسانها را به تجربه، تعامل و رشد تشویق میکنند و شهرها را از مجموعهای از بناها به محیطهایی زنده، الهامبخش و دارای حس و هویت تبدیل مینمایند.
سوم اردیبهشت ماه مصادف با سالروز ولادت محمدبن حسین عاملی معروف به شیخ بهایی بهدلیل خدمات ارزنده این دانشمند در حوزه معماری بهعنوان روز معمار در ایران در تقویم رسمی ثبت شده است. این روز نه تنها نمادی از خلاقیت و نوآوری در زمینه معماری است، بلکه یادآور تعهدی مستمر در پاسخگویی به چالشهای پیش روی کلانشهرها میباشد.
در این زمینه، معاونتهای شهرسازی و معماری شهرداریهای کلانشهرهای ایران دارای نقش مهمی در هدایت فرآیند توسعه شهری و بهبود زندگی شهروندان هستند. این نقش با هماهنگی، مشاوره و همفکری مستمر با سازمانهای دولتی، بخش خصوصی و مشارکت فعال شهروندان در شناسایی نیازهای واقعی، تدوین و اجرای سیاستهای کلان شهری، ارتقای استانداردهای معماری و ایجاد فضاهای عمومی کارآمد تحقق مییابد. استفاده از فناوریهای نوین و دادههای کلان در ارائه راهکارهای خلاقانه نظیر تدوین و اجرای برنامههای جامع، طراحی پایدار شهری، بهرهگیری از سیستمهای هوشمند و تقویت تعامل میان نهادهای مرتبط، جامعه علمی و نهادهای تخصصی شهری در این زمینه حیاتی است. این نقش به تغییرات سریع جمعیتی و افزایش تراکم شهری اهمیت ویژهای میبخشد که با همفکری و اراده مشترک شاهد شهرهایی خواهیم بود که علاوه بر زیبایی ظاهری، الگویی هماهنگ و کارآمد در مقابل بحرانهای زیستمحیطی، کاهش فضای سبز، تراکمهای ترافیکی، آلودگیهای محیطی و حفظ هویت تاریخی و فرهنگی شهری ارائه دهند.
کمیسیون شهرسازی و معماری مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران تلاش دارد تا با دستیابی به اهداف مشترک در سیاستگذاریهای کلانشهرهای کشور، تعامل مؤثر بین سطوح تصمیمگیری و اجرایی را فراهم کند، تصمیمات کلان و راهبردهایی که در بالاترین سطح تنظیم میشوند با توجه به شرایط و نیازهای محلی هر کلانشهر از طریق ایجاد ارتباطات قوی نظیر نشستهای تخصصی مشترک به اجرا در خواهند آمد.
استفاده از فناوریهای نوین در جمعآوری، تحلیل و تبادل دادههای شهری بین سطوح مختلف امکان بازخورد دقیق و به موقع را فراهم کرده و با پیادهسازی سیستمهای نظارتی شفاف، امکان شناسایی نقاط قوت و ضعف را میسر ساخته و مبنایی برای بهبود عملکردِ آینده ایجاد میکند. چنانچه بررسی نمونههای موفق در سایر کشورها نشان میدهد که همکاری میان نهادهای تصمیمگیرنده و اجرایی موجب شکلگیری سیستمهای مدیریتی پاسخگو و شفاف شده است.
نوآوریهای مدیریتی، بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته و سیستمهای مشارکتی در تنظیم و اجرای طرحهای شهری این تعامل را به مدلی موفق تبدیل کرده است. همچنین حفظ ارزشهای بومی همراه با بازنگری در آموزش معماری و تقویت دانش بومی نقش مؤثری در بررسی بحران هویت در معماری معاصر، تحول فضای معماری کشور، پاسخگویی به نیازهای امروز و انتقال آنها به نسل آینده ایفا میکند.
انتهای پیام/





مطالب مرتبط
- روسیه ورود ۲۱ قانونگذار بریتانیایی را ممنوع کرد
- شهردار تهران: پارسال ۶۰۰۰ نفر در تهران بر اثر آلودگی هوا جان باختند
- مجوز پتروشیمی میانکاله باطل شد
- اعتراف کره: ما باختیم، ژاپن آقای فوتبال آسیاست
- دومین پیروزی گرگانیها در نیمهنهایی لیگ برتر بسکتبال
- بزرگداشت سعدی شیرازی در دانشگاه اصفهان برگزار شد + فیلم
- در دنیای شجاع ساعت چند است!
- صرفهجویی انرژی نیاز به تغییر ساعت ندارد / چرا مجلس با تغییر ساعت رسمی مخالف است؟