به گزارش خبرنگار ایرنا،معاون فرهنگی و امور رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس چهارشنبه در این آیین گفت: امسال برای نخستین بار تلاش شد تا این نگرش که زبان و ادبیات فارسی میتواند مسیری روشن برای دیپلماسی فرهنگی از مسیر گردشگری باشد محقق شود و و در این میان گردشگری ادبی بیش از سایر گردشگریها مورد توجه قرار گرفت.
حسن دهقان ادامه داد: جا دارد از راهنمایان گردشگری نیز قدردانی ویژه داشته باشم که در روز اول اردیبهشت دغدغهمندانه و با عشق به گردشگران در آرامگاه سعدی خدمات رایگان ارائه دادند.
امیرحسین حکمت نیا مسئول میز ملی ادبی کشور هم گفت: حدود یک دهه است که میز ملی گردشگری ادبی در حال فعالیت است؛ بدون شک یکی از دلایل راهاندازی میز ملی ادبی در شیراز این است که سفره ادبیات ایران در این شهر زیبا پهن است.
او ابراز کرد: جای بسی خوشحالی است که با همکاری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس برنامه «ملک ملاحت» در شیراز رقم خورده است.
طراحی ۲۰ مسیر گردشگری ادبی در شهر شیراز
حکمتنیا ادامه داد: تاکنون ۲۰ مسیر گردشگری ادبی در شهر شیراز طراحی و کار شده و کتاب تحت همین عنوان نیز به چاپ رسیده اما مسیر گردشگری امروز مسیر شیراز روزگار سعدی است که اینفوگرافیک آن طراحی شده و به صورت نرمافزاری هم در شبکههای اجتماعی ارسال خواهد شد.
مسئول میز ملی ادبی کشور گفت: شیراز روزگار سعدی در قالب سه مسیر طراحی شده که مسیر امروز از باغ قتلغ که بوستانی مشهور در سدههای پیشین بوده آغاز میشود، از بقعه شیخ روزبهان، آستانه سیدعلاءالدین حسین(ع)، آبش خاتون، تکیه سید میر آخور، حرم شاهچراغ (ع) میگذرد و تا خانه منسوب به سعدی و مسجد نو ادامه مییابد.