بیش از ۲۰۰ سد و سازه آبی مورد مطالعه و بهینه‌سازی قرار گرفته است

 بیش از ۲۰۰ سد و سازه آبی مورد مطالعه و بهینه‌سازی قرار گرفته است
 برنا - گروه اقتصادی؛ مدیر پژوهشکده مهندسی هیدرولیک و محیط‌های آبی با اشاره به اجرای مطالعات بهینه‌سازی بر روی بیش از ۲۰۰ سد و سازه آبی، از تمرکز این پژوهشکده بر پایش کمی و کیفی منابع آب، بهینه‌سازی عملکرد سازه‌های هیدرولیکی و توسعه آب‌شیرین‌کن‌ها خبر داد.

شیما قاسمی منش: با توجه به چالش‌های روزافزون در حوزه مدیریت منابع آب، پژوهش‌های علمی و مهندسی نقش مهمی در بهینه‌سازی سازه‌های آبی و افزایش بهره‌وری این منابع ایفا می‌کنند.

پژوهشکده مهندسی هیدرولیک و محیط‌های آبی، با تمرکز بر مطالعات مدل‌سازی، پایش و بهینه‌سازی، در تلاش است تا راهکارهای نوینی برای توسعه پایدار منابع آب ارائه دهد.

شروین فقیهی راد مدیر پژوهشکده مهندسی هیدرولیک و محیط‌های آبی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی برنا، با اشاره به فعالیت‌های این پژوهشکده اظهار داشت: ما در زمینه سازه‌های هیدرولیکی فعالیت داریم و پژوهشکده ما شامل سه گروه پژوهشی است. یکی از این گروه‌ها مدل‌سازی سازه‌های هیدرولیکی است که در آن، پیش از ساخت هر سازه، یک مدل فیزیکی و عددی از آن تهیه شده و مطالعات دقیق برای بهینه‌سازی طراحی و عملکرد آن انجام می‌شود. تاکنون بیش از ۲۰۰ سد و سازه آبی از زمان انقلاب تاکنون در این پژوهشکده مورد مطالعه و بهینه‌سازی قرار گرفته‌اند.

وی افزود: همچنین در حوزه علاج‌بخشی برخی سازه‌های هیدرولیکی که در عملکرد آن‌ها مشکلاتی مشاهده شده است، فعالیت‌های پژوهشی گسترده‌ای انجام داده‌ایم. بررسی عملکرد دریچه‌های مختلف و مطالعه مسائل مربوط به رودخانه‌ها، سواحل و دریاها نیز در حوزه پژوهشی ما قرار دارد.

پایش کمی و کیفی منابع آبی و مسائل زیست‌محیطی

مدیر پژوهشکده مهندسی هیدرولیک و محیط‌های آبی در ادامه به فعالیت‌های مرتبط با محیط‌زیست و پایش منابع آب اشاره کرد و گفت: ما یک گروه تخصصی در حوزه محیط‌زیست داریم که بر پایش کمی و کیفی بدنه‌های آبی فعالیت می‌کند. در این بخش، سدها و رودخانه‌ها از نظر پارامترهای فیزیکی، شیمیایی و میکروبی مورد بررسی و آنالیز دقیق قرار می‌گیرند.

فقیهی راد با اشاره به روند فعلی مدیریت منابع آب در کشور و تأثیر خشکسالی‌های اخیر گفت: در شرایط کنونی، ما به سمت ایجاد تنوع در بهره‌برداری از منابع آب حرکت می‌کنیم. دولت سیزدهم سرمایه‌گذاری کلانی در زمینه آب‌شیرین‌کن‌ها انجام داده و سیاست بازچرخانی پساب را در دستور کار قرار داده است. در حالی که سرمایه‌گذاری در سدسازی و برخی سازه‌های آبی کاهش یافته، تمرکز ما بر بهینه‌سازی مصرف و افزایش بهره‌وری آب قرار گرفته است.

وی همچنین به چالش‌های موجود در انتقال آب از دریای عمان اشاره کرد و گفت: در این زمینه، نشست‌های تخصصی با حضور دانشگاه‌ها و شرکت‌های مرتبط برگزار کرده‌ایم تا چالش‌های این حوزه به‌صورت تخصصی مورد بررسی قرار گیرد.

انتهای یپام/

برچسب
 

 منبع خبر

قیمت روز طلا، سکه و ارز

جدیدترین ها