به گزارش رکنا، بر اساس پژوهشهای اخیر منتشر شده در مجله «نیچر فود» (Nature Food)، مصرف مواد غذایی حاوی مولکولهای فلاونوئیدی میتواند به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن و افزایش طول عمر کمک کند. این یافتهها نشان میدهند که خوردن طیف متنوعی از غذاهای غنی از فلاونوئیدها، بسیار سودمندتر از مصرف زیاد آنها از یک منبع منفرد است.
مزایای مصرف فلاونوئیدها
دانشمندان، از جمله پژوهشگران دانشگاه کویینز بلفاست، تاکید دارند که مواد غذایی مانند چای، توتها، شکلات تلخ و سیبها میتوانند از ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت نوع ۲، سرطان، بیماریهای قلبی و بیماریهای عصبی جلوگیری کنند.
دکتر «ایدین کسیدی»، متخصص تغذیه، توضیح میدهد که مصرف فلاونوئیدهای موجود در مواد طبیعی، میتواند فشار خون را بهبود ببخشد، سطح کلسترول را کنترل کند و التهاب را کاهش دهد.
منابع غنی از فلاونوئیدها
برخی از مواد غذایی و نوشیدنیهای غنی از فلاونوئیدها عبارتند از:
مواد غذایی مقدار فلاونوئید
بلوبری | زیاد |
توتفرنگی | متوسط |
پرتقال | زیاد |
سیب | زیاد |
چای | بسیار زیاد |
شکلات تلخ | متوسط |
دادههای آماری از مصرف فلاونوئیدها
بر اساس این تحقیق، مصرف روزانه حدود ۵۰۰ میلیگرم فلاونوئید (معادل دو فنجان چای)، با کاهش ۱۶ درصدی خطر مرگومیر ناشی از تمام علتها و همچنین کاهش ۱۰ درصدی خطر بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲ و بیماریهای تنفسی همراه بوده است.
توصیههای عملی برای بهبود رژیم غذایی
به گفته «تیلمان کوهن»، مصرف میوهها و سبزیجات رنگارنگ که سرشار از فلاونوئیدها هستند، میتواند کمک بزرگی به تامین ویتامینها و مواد مغذی برای حفظ سبک زندگی سالم کند.
دکتر کسیدی خاطرنشان میکند: تغییرات ساده مانند نوشیدن بیشتر چای و خوردن بیشتر توتها و سیبها میتواند به افزایش تنوع مواد غذایی مصرفی و تامین فلاونوئیدها کمک کند و در نهایت وضعیت سلامت عمومی را در طولانیمدت بهبود ببخشد.