قهرمانی نچسب تیتیها زیر سایه شائبهها؛ جشن تولد پزشکیان با لوگوی تراکتور

قهرمانی تیم فوتبال تراکتور در لیگ برتر به لحاظ فنی جایگاه خاص و ویژهای دارد، اما برخی ابهامات بیرون زمین است که روی این قهرمانی سایه انداخته است.

اگرچه طرفداری هیچ شخصیت حقیقی و حقوقی از تیم یا باشگاه خاصی ایراد نیست، اما اگر این طرفداری تبدیل به حمایتهای پنهان شود و حمایتها باعث ایجاد شائبه شود، اول از همه ضربه آن به ساختار همان باشگاه وارد میشود.
به گزارش سرویس ورزشی تابناک، قهرمانی تراکتور دو هفته مانده به پایان رقابتهای لیگ برتر رقم خورد. تیمی که به لحاظ فنی شایسته تقدیر است و در ابتدای فصل جذب بازیکنان با کیفیت و البته «دراگان اسکوچیچ» به عنوان سرمربی، این پیام را به دنبال داشت که تراکتور شانس بزرگی برای قهرمان شدن دارد.
انتخاب سرمربی کروات برای نیمکت تراکتور در شرایطی که او پیش از این در تیمهایی چون ملوان، فولاد و حتی خونه به خونه شایستگیهایی از خود نشان داده بود، هوشیارانه بود. به خصوص اینکه اسکوچیچ در اولین تجربه حضور در یک تیم بزرگ، توانست تیم ملی را از دل یک بحران به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، هرچند با کودتای تعدادی از بازیکنان پیش از جام جهانی از سمتش برکنار شد و یک حسرت بزرگ در دلش ماند. با این حال مشخص بود که دراگان پس از تجربههای تلخ و شیرینی که داشت، اگر روی نیمکت یک تیم مدعی همچون تراکتور، پرسپولیس، استقلال یا سپاهان حضور داشته باشد، برای قهرمان کردن پتانسیل لازم را خواهد داشت.
در شرایطی که تراکتور با شایستگی فنی به قهرمانی رسید، اما برخی اقدامات روی این قهرمانی سایه انداخت. اقداماتی که ابهامات را هر روز بیشتر و بیشتر کرد و البته برخی عوامل نیز دست به دست هم داد تا رقیب قابل احترام مستطیل سبز، بیرون زمین پر ابهام باشد. تراکتور در سالی قهرمانی لیگ برتر را کسب کرد که «مسعود پزشکیان» نماینده سابق مجلس شورای اسلامی از شهر تبریز به ریاست دولت چهاردهم رسید. حمایتهای آشکار «مهدی پزشکیان» فرزند رئیس فعلی دولت در کنار برخی اظهارنظرها فصل را بیرون زمین برای تراکتور سخت کرد، اما با هر شرایطی که بود تیتیها قهرمانی خود را مسجل کردند.
ویدئویی از «مسعود پزشکیان» در زمانی که نماینده مجلس بود وجود دارد که به حمایت آشکار از «محمدرضا زنوزی» مالک باشگاه تراکتور میپردازد و به رقبای این تیم در لیگ برتر با لحن خاص و توهین آمیزی هجمه می کند: «به جای اینکه بگوییم دولت به پرسپولیس، استقلال سپاهان و مس سونگون [ببخشید] مس رفسنجان و مس کرمان پول ندهد، به زنوزی فحش دادیم. باید به آنها فحش بدهیم؛ غلط میکنند که پول دولت را به آنها میدهند. یعنی ما باید به آنها چیزی بگوییم؛ زنوزی نمیتواند با آنها رقابت کند. زنوزی شاید هزارتا ایراد داشته باشد، اما در هر صورت دارد برای تراکتور که نماد منطقه آذربایجان است پول خرج کرده و به جای کمک کردن، شروع کردیم در خیابان به او فحش دادیم.» به نظر میرسد این اظهارات پزشکیان مربوط به زمانی باشد که هواداران تراکتور از شرایط تیمشان ناراضی بودند و علیه زنوزی شعار سر دادند و همین مسئله باعث شده بود حتی زنوزی از ادامه تیمداری منصرف شود و قصد داشت تراکتور را واگذار کند.
این صحبتهای «مسعود پزشکیان» در شرایطی مطرح شد که نام «محمدرضا زنوزی» بارها در لیست ابربدهکاران بانکی مطرح شده؛ صاحب چندین شرکت فولاد و یک شرکت هواپیمایی به شمار میرود که حتی در خصوص فعالیتهای اقتصادی او مسائل مهمتری هم مطرح شده است. امتیازهای ویژهای از دولتهای مختلف از زمان «محمود احمدینژاد» تا به امروز دریافت کرده است. مالک باشگاه تراکتور که در زمان ریاست جمهوری احمدینژاد، خودروی سواری قدیمی رئیس جمهور وقت را در مزایده خرید و بعد داستانهای دیگری پیش آمد. یعنی درست است که تراکتور مالک خصوصی دارد، اما این مالک دور از امتیازهای ویژه دولتی نبوده و فعالیتهای اقتصادیاش نیز با حواشی همراه بوده است.
شائبه حمایتهای خاص از تیم تراکتور در لیگ بیستوچهارم، از پرونده «علیرضا بیرانوند» کلید خورد. دروازهبان فصل گذشته پرسپولیس که کمیته وضعیت فدراسیون فوتبال فسخ یک طرفهاش با پرسپولیس را غیرقانونی دانست، اما حکم محرومیتی برای این بازیکن صادر نشد. از همینرو پرسپولیس پرونده را به کمیته استیناف برد و هنوز دو هفته مانده به پایان لیگ برتر، رأی پرونده صادر نشده است. جالب است در روزهای نخست شکایت پرسپولیس از بیرانوند خبری غیر رسمی منتشر شد که بیرانوند محروم شده است تا این خبر با واکنش شدید زنوزی مواجه شود: «اگر این بحثی که در رسانهها راه انداختند درست باشد (خبر محرومیت بیرانوند) پس آقای تاج و آقای نورشرق بحث مدیریتی شما سوراخ دارد، مواظبش باشید. اگر این رأی بیرون بیاید، من واقعاً متأسف خواهم شد و یکسری ناگفتهها را خواهم گفت.» ناگفته هایی که در نهایت هم معلوم نشد چه بوده است تا بیرانوند با 15 گل دریافتی و 16 کلین شیت تاثیر بسزایی در قهرمانی تراکتور داشته باشد.
پس از تهدید «مهدی تاج» از سوی زنوزی به افشاگری، نه تنها رأی بیرانوند صادر نشد و بررسی پرونده مدت زیادی طول کشید و هنوز هم رأی نهایی صادر نشده است، بلکه فدراسیون هم پاسخی به این تهدیدها نداد و حتی عدم حضور زنوزی در کمیته اخلاق واکنشی را از سوی فدراسیون به دنبال نداشت. حالا اینکه زنوزی قرار بود چه ناگفتههایی بگوید که رأی پرونده بیرانوند را گروکشی کرده و فدراسیون هم در مقابل این تهدید سکوت کرد، خودش یک پرونده جداگانه میطلبد، اما اتفاقات دیگری هم ابهامات را در خصوص تراکتور بیشتر کرد.
در دیدار خانگی پرسپولیس مقابل تراکتور، اتفاقات تلخی رقم خورد. البته که باید فدراسیون فوتبال را مقصر بخش زیادی از بحران ایجاد شده و اتفاقات تلخ آن دیدار دانست؛ وقتی تصمیم گرفته شد فقط ۳۰ هزار نفر به ورزشگاه بروند و ظرفیت ورزشگاه ۷۰ هزار نفری آزادی به یک باره کاهش یافت، در حالی که چند روز بعد در لیگ نخبگان آسیا پرسپولیس و استقلال میزبان بیش از ۷۰ هزار نفر تماشاگر بودند. محدود شدن حضور تماشاگران که سهم تراکتوریها فقط ۱۰ درصد آن [یعنی ۳ هزار نفر بود] باعث شد هواداران پرشور! این تیم پشت درهای بسته بمانند، با شکستن نردهها وارد ورزشگاه شوند، وقتی روی سکوها رسیدند در اوج عصبانیت شعارهای نژادی سر بدهند و همین اتفاقات جرقه درگیریها در ورزشگاه شد. در طول بازی هم سنگپرانی و پرتاب کردن کیسههای ادرار روی سر هواداران پرسپولیس اتفاقات تلخ دیگری را رقم زد و حتی منجر به تخلیه چشم یکی از هواداران پرسپولیس شد.
پس از حواشی دیدار پرسپولیس و تراکتور، کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال سنگینترین آرای خود را صادر کرد. هرچند برخی تنبیهات دو باشگاه یکسان بود، اما برخی تنبیهات فقط مختص باشگاه پرسپولیس شد. از جمله برگزاری دیدار خانگی فقط با حضور تماشاگران زن که البته در تنبیه بودن این تصمیم هم ایراد وجود دارد که چرا باید حضور تماشاگران زن یک تنبیه محسوب شود. همچنین در رأی صادر شده، سر دادن شعار نژادپرستانه فقط به پرسپولیسیها اتلاق شد، در حالی که در فیلمهای منتشر شده مشخص بود که حتی پیش از شروع بازی برخی تماشاگران منتسب به تراکتور علاوه بر سر دادن شعار نژاد پرستانه، شعارهایی هم علیه تمامیت ارضی کشور سر میدادند! که کمیته انضباطی گویا به این مسئله توجهی نداشت.
عدم صدور آرا یا متناقض بودن برخی آرا در جایی که تراکتور و تراکتوریها یک سمت ماجرا بودند، شائبه حمایت فدراسیون از این تیم را بیشتر کرد. به خصوص در سالی که «مسعود پزشکیان» به ریاست دولت چهاردهم رسید. این اتفاقات وقتی جالبتر شد که حرکت ناشایست «شجاع خلیلزاده» در دیدار با چادرملوی اردکان در کمیته انضباطی با محرومیت همراه نشد و صرفاً یک جلسه محرومیت تعلیقی او که برای مدتها پیش بود، پس از برگزاری دو دیدار مهم تراکتور در مسیر قهرمانی مقابل ملوان و فولاد، به اجرا درآمد.
حمایتهای «مهدی پزشکیان» هم در این مدت از تراکتور به ابهامات افزود و انتشار برخی تصاویر در فضای مجازی فضا را غبارآلودتر کرد. حضور «مسعود پزشکیان» در تولد نوهاش که حتی کیک تولد عضو کوچک خانواده پزشکیان با تصویر لوگو و شال هواداری تراکتور طراحی شده بود و بازگشت به صحبتهای چند سال پیش او که میگفت باید به پرسپولیس، استقلال، سپاهان و مس رفسنجان و کرمان فحش داد نه به زنوزی، قهرمانی همراه با شایستگی فنی تراکتور را نچسب کرد. آن هم در شرایطی که سالها قهرمانی پرسپولیس در لیگ برتر را به حمایت «مسعود سلطانیفر» ارتباط میدادند که فرزندش در یک ویدئو پس از برتری پرسپولیس در دربی به شادی پرداخته بود. با این حال حتی پس از تغییر دولت و جدایی سلطانیفر از وزارت ورزش قهرمانی پرسپولیس تکرار شد، اما بسیاری از جمله تراکتوریها از طعنه زدن به رقیب خود دست برنداشتند. حالا این شائبه حمایت و رسیدن به قهرمانی در خصوص تراکتور، نه در سطح یک وزیر که در سطح رئیس جمهور ایجاد شده است که برخی مسائل از جمله آرای عجیب انضباطی به این شائبهها دامن زد. اتفاقاتی که این قهرمانی را بسیار نچسب کرد!





مطالب مرتبط
- عیادت از مصدوم حادثه بندرعباس در سلماس
- اعزام بیش از ۴ هزار زائر مازندرانی به حج تمتع
- هدیه روز معلم واریز شد
- پیشنهاد ۴۰ میلیاردی تراکتور به استقلال تکذیب شد!
- ایران، مسئول شلیک موشک از یمن به اسرائیل است/ باید حملات یمنی ها را با حمله به تهران جواب بدهیم
- بارگیری و خروج ۳۳۰۰کامیون از گمرک شهید رجایی در ۲ روز
- قیمت مرغ منجمد مشخص شد
- مصوبه واردات خودروهای نو و کارکرده به گمرکات ابلاغ شد