تفکیک تصمیم‌سازی مسکن ملی در استان‌ها/ تعهدات را اجرا کنیم

 تفکیک تصمیم‌سازی مسکن ملی در استان‌ها/ تعهدات را اجرا کنیم

  معاون وزیر راه‌وشهرسازی بر لزوم سیاست‌گذاری منطقه‌ای در پروژه‌های مسکن تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، حبیب‌الله طاهرخانی، صبح امروز در جلسه شورای مسکن لرستان با اشاره به ظرفیت‌های متفاوت هر شهر در اجرای پروژه‌های مسکن حمایتی، بر لزوم همکاری همه‌جانبه دستگاه‌های اجرایی برای تحقق این طرح‌ها تأکید کرد.

او تأکید کرد که اگر همکاری میان نهادها و دستگاه‌های مسئول شکل نگیرد، پیشبرد طرح ملی مسکن ممکن نخواهد بود، به‌ویژه آنکه جامعه هدف ما اقشار ضعیف هستند.

معاون وزیر راه‌وشهرسازی با اشاره به بازدیدهای میدانی خود از پروژه‌های در حال اجرای لرستان به مجموعه‌ای از مشکلات ساختاری و اجرایی پرداخت.

به‌گفته طاهرخانی برخی از تصمیمات در روستاهای واقع در حریم شهرها، باید با همراهی و دخالت مؤثر بخش مسکن شهری پیگیری شود تا اراضی پس از رفع موانع قانونی، به‌طور مؤثر تخصیص یابند.

او با بیان اینکه مسئله پروانه‌ها با تعامل شهرداری‌ها قابل‌حل است، بیان کرد که هرجایی که شهرداری‌ها آمادگی داشته باشند، باید امکان واگذاری آماده‌سازی به آن‌ها فراهم شود.

معاون وزیر راه‌وشهرسازی تصریح کرد که دستگاه‌های خدمات‌رسان برق و فاضلاب، باید از ابتدای کار و همزمان با ساخت‌وسازهای مسکن ملی وارد عمل شوند.

در سخنانی که به وضوح حاوی هشدارهایی به مدیران محلی بود، طاهرخانی گفت که نمی‌توان مسکن را در فضاهایی ساخت که فاقد زیرساخت، مدرسه، آتش‌نشانی یا حتی امکان سکونت پایدار باشند.

او تأکید کرد که توسعه مسکن باید با نگاه شهری صورت گیرد و در شهرهایی مثل خرم‌آباد، امکان توسعه باید درون‌زا و متناسب با ظرفیت‌های موجود شهری باشد.

به‌گفته معاون وزیر راه‌وشهرسازی نمی‌توان 50 کیلومتر بیرون از شهر، بدون خدمات، اقدام به ساخت مسکن کرد و انتظار داشت آن منطقه محل سکونت پایدار شود.

طاهرخانی با اشاره به بازدید از برخی سایت‌های متعلق به ارتش در خرم‌آباد، گفت که این زمین‌ها به‌عنوان فضاهای رهاشده درون‌شهری قابلیت آن را دارند که در فرآیند توسعه مسکن شهری به‌کار گرفته شوند و خود ارتش نیز آمادگی لازم برای این همکاری را اعلام کرده‌است.

او اعلام کرد که طرح نهضت ملی مسکن با یک تعهد فراگیر مواجه‌ است و نمی‌توان این طرح را صرفاً به یک وزارتخانه یا ارگان تقلیل داد و همه دستگاه‌های اجرایی باید پای‌کار باشند.

معاون وزیر راه‌وشهرسازی با اشاره به تعهدات دولت برای ساخت واحدهای مسکونی، از تزریق 40 یا 50 میلیون تومان پول مردم به پروژه‌های مسکن خبر داد و گفت که این تعهدات نباید فقط روی کاغذ بمانند.

طاهرخانی به تفاوت شرایط توسعه شهری در استان‌های مختلف پرداخت و گفت که امکان توسعه بروجرد با خرم‌آباد کاملاً متفاوت است و بروجرد به اراضی بیشتری دسترسی دارد که زمین کشاورزی درجه یک یا دو محسوب نمی‌شوند.

او سیاست یک نسخه برای همه را به‌صراحت رد و تأکید کرد که مسکن، به‌ویژه در استان‌هایی چون لرستان، نیاز به سیاست‌گذاری منطقه‌ای و متناسب با ظرفیت‌ها، محدودیت‌ها و بافت اجتماعی دارد.

معاون وزیر راه‌وشهرسازی تصریح کرد که موفقیت طرح نهضت ملی مسکن در گرو چند عامل هم‌افزایی بین دستگاه‌ها، تخصیص بموقع اراضی، صدور سریع پروانه‌ها، تأمین هم‌زمان زیرساخت‌ها و پرهیز از ساده‌سازی‌های سیاست‌گذارانه است.

به‌گفته طاهرخانی، اگر این موارد رعایت نشوند، نه‌تنها پروژه مسکن ملی موفق نمی‌شود، بلکه می‌تواند به تولید سکونتگاه‌های ناسازگار با استانداردهای شهری و پرهزینه برای آینده کشور تبدیل شود.

انتهای پیام/ 644

 
 

 منبع خبر