به گزارش ایرنا، سید انور رشیدی جمعه شب در اختتامیه هفته فرهنگی سنندج، با تأکید بر اهمیت پاسداشت فرهنگ و ریشههای عمیق شهر اظهار کرد: فرهنگ باید از بطن جامعه بجوشد و مردم نقش مهم و تعیین کنندهای در احیای فرهنگ دارند.
وی با بیان اینکه سنندج متعلق به تمامی کردها در سراسر جهان است و همواره مورد ارادت آنان بوده است افزود: مردم کردستان همواره مردمانی مهربان، صلحدوست و آرامشطلب بودهاند و کاهش برنامههای هفته فرهنگی نیز در راستای ابراز همدردی با بازماندگان حادثه بندرعباس صورت گرفته است.
شهردار سنندج حضور مدیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران در این مراسم و برگزاری نشست تخصصی شهرهای خلاق ایران را از رویدادهای برجسته این هفته فرهنگی برشمرد.
وی گفت: سنندج تنها شهر خلاق موسیقی در ایران است در حال حاضر ۳۵۰ شهر خلاق در جهان وجود دارد که ۶۰ شهر در حوزه موسیقی فعالیت میکنند و سنندج این عنوان را به دلیل غنای فرهنگی و موسیقیایی خود کسب کرده است.
وی با اشاره به رویکرد توزیع جغرافیایی برنامههای هفته فرهنگی و مشارکت نواحی منفصل و کمبرخوردار، گفت: بخش عمدهای از اجرای برنامهها به خود مردم واگذار شد، زیرا معتقدیم فرهنگ باید از بطن جامعه بجوشد.
شهردار سنندج ادامه داد: شهرداری سنندج با تکیه بر ظرفیتهای مردمی و همراهی دستگاههای مختلف، تلاش خواهد کرد تا راه فرهنگ را با قدرت بیشتری ادامه دهد.
رییس شورای اسلامی شهر سنندج نیز در این آیین اظهار کرد: در هفته سنندج، بار دیگر به ما یادآوری شد که فرهنگ موتور محرک توسعه شهری است و باید از ظرفیت هنرمندان، فرهیختگان و دانشگاهیان در راستای توسعه فرهنگ و هنر این دیار بهره ببریم.
بهروز ابراهیم آبادی با اشاره به اجرای ۲۶ برنامه متنوع فرهنگی و هنری در نقاط مختلف شهر در هفته سنندج، گفت: این برنامهها بازتاب گسترده و مثبتی در میان مردم و در سراسر کشور داشت و تلاشهای اصحاب رسانه در این زمینه بسیار مؤثر بود.
وی با بیان اینکه تقویت فرهنگ بومی، نقش مهمی در پیشبرد اهداف توسعهای شهر ایفا میکند، ادامه داد: شورای اسلامی شهر خود را نماینده همه مردم با هر زبان، گویش و آئینی میداند و همواره شنوای نظرات، پیشنهادات و انتقادات شهروندان است تا بتواند شهری در شأن مردم فرهیخته شهر سنندج بسازد.
رییس شورای شهر سنندج با اشاره به تلاشهای اخیر مدیریت شهری افزود: اقدامات مؤثری در حوزههای مختلف از جمله توسعه فضای سبز، احداث تفرجگاهها، بهرهبرداری از پروژههای عمرانی و ترافیکی انجام شده که بخشی از آنها نیز در آینده نزدیک به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی اضافه کرد:پروژههای مهمی نظیر زیرگذر تکیه و چمن طی روزهای آینده افتتاح میشود و همچنین پارک محمدی،پارک ۳۶ هکتاری پیرچنار و پارک ۳۰ هکتاری نیشتمان نیز در سال جاری به بهرهبرداری خواهند رسید تا فضاهای شهری با طراحی نوین و امکانات مناسب در اختیار مردم قرار گیرد.
ابراهیم آبادی یادآور شد: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند هم افزایی هستیم که هفته سنندج نشان داد که وقتی باور،همت و همراهی وجود دارد می توان بهتر و بیشتر کار کرد.
قدمت سنندج به قبل از میلاد مسیح بر میگردد، این شهر بر اثر تحولات سیاسی مانند جنگهای متعدد و همچنین حوادث طبیعی نظیر زلزله چندین بار آسیب دیده و در سال ۱۰۴۶ قمری باز تاسیس شده است.
برابر اسناد موجود، شهر سنندج در تاریخ ۳۰ ذیقعده ۱۰۴۶ قمری مصادف با ششم اردیبهشت ۱۰۱۶ شمسی به فرمان سلیمان خان اردلان احداث شد.
براین اساس در راستای هویت بخشی شهری و رونق فعالیتهای فرهنگی و هنری و با همت شهرداری و شورای اسلامی، ششم اردیبهشت با نام روز سنه در تقویم محلی ثبت شده است.