دکل‌ها بندرامام خمینی معطل مجوز/ ارتباطات معلق در بحران

 دکل‌ها بندرامام خمینی معطل مجوز/ ارتباطات معلق در بحران

  بسیاری از مناطق بندر امام خمینی با وجود استقرار دکل‌های مخابراتی، فاقد سیگنال مناسب هستند. وعده‌های تکراری، مقاومت محلی و نبود عزم مشترک، توسعه ارتباطات در این بندر راهبردی را به بن‌بست کشانده است.

به گزارش خبرنگار تسنیم از بندر امام خمینی (ره)، ضعف گسترده در پوشش تلفن همراه و اینترنت همراه اول و ایرانسل در مناطق مختلف این بندر راهبردی کشور، به شکایت عمومی میان مردم تبدیل شده است. بندر امام خمینی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین شاهراه‌های صادرات و واردات کالاهای اساسی و قطب پتروشیمی کشور، درگیر بحرانی پنهان و ماندگار در حوزه ارتباطات است که تاکنون با واکنشی مؤثر از سوی نهادهای مسئول همراه نبوده است.

شهروندان محله‌هایی مانند فاز 3 و 4، فرهنگیان، کوی مطهری (بلوک‌ها)، مسیر پل سایت 2 تا محدوده پتروشیمی، بارها از قطعی تماس، افت شدید سیگنال و اختلال در اینترنت شکایت کرده‌اند. برخی حتی با وجود نزدیکی به دکل مخابراتی ایرانسل در فاز 3، اعلام کرده‌اند که امکان برقراری تماس ساده نیز وجود ندارد. تماس‌های مکرر آنان با سامانه‌های پشتیبانی اپراتورها نیز تنها به دریافت پیامک بررسی منتهی شده است.

همراه اول: آماده نصب 3 سایت جدید هستیم

سید جابر موسوی، رئیس اداره مخابرات بندر امام خمینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، ضمن تأیید وجود مشکلات ارتباطی در برخی نقاط شهری، اظهار کرد: در دو سال گذشته، توسعه فنی سایت‌های ارتباطی را با نصب سایت‌هایی در خیابان نیلوفر فاز 1 و بلوار ولیعصر فاز 4 پیگیری کرده‌ایم. تمام سایت‌های ما نیز به فیبر نوری متصل شده‌اند و از نظر تکنولوژی به‌روزرسانی شده‌اند.

وی با اشاره به یکی از موانع موجود در مسیر توسعه شبکه گفت: اگرچه شهردار اسبق در برخی نقاط مانند پارک فلکه مادر در فاز 3 یا زمین مدرسه استقلال (واقع در مالکیت شهرداری) همکاری لازم را نداشته و واگذاری زمین را به تعویق انداخته، اما نباید تمام مشکل را به شهرداری محدود کرد و مردم نیز در برابر نصب دکل مخابراتی در مناطق شهری مقاومت کرده و معترض می‌شوند ولی با وجود این پیگیری شفاهی با برخی مسئولان شهرداری انجام شده که نشان از تمایل، به تعامل دارند، اما هنوز نتیجه عملی حاصل نشده است.

موسوی ادامه داد: ما آمادگی داریم تا پایان امسال یا حداکثر پیش از نوروز 1404، سه سایت جدید را در صورت همکاری نهادهای شهری، راه‌اندازی کنیم. با این حال، چالش‌های زیرساختی دیگری نیز داریم.

رئیس اداره مخابرات بندر امام خمینی با اشاره به تغییر الگوی ساخت‌وساز شهری افزود: زیرساخت مخابراتی شهر برای بافت ویلایی طراحی شده بود، اما اکنون اغلب ساختمان‌ها به آپارتمان‌های چندطبقه تبدیل شده‌اند. این موضوع باعث شده نیاز به افزایش تعداد سایت‌ها و نیز افزایش ارتفاع دکل‌ها در دستور کار قرار گیرد.

وی با اشاره به شرایط تحریمی کشور و تأثیر آن بر واردات تجهیزات تخصصی، تصریح کرد: بخشی از مشکلات ما به کندی تأمین تجهیزات نیز بازمی‌گردد. با این حال، ما از مردم می‌خواهیم موارد ضعف پوشش را از طریق شماره 9990 همراه اول ثبت کنند تا اولویت‌بندی برای رسیدگی سریع‌تر انجام شود.

ایرانسل: 3 سایت 5G در صف نصب بندرامام خمینی 

مجاهد لویمی، مدیر منطقه جنوب غرب ایرانسل در گفت‌وگو با تسنیم از آمادگی کامل این شرکت برای نصب سه سایت 5G خبر داد و گفت:‌ برای احداث سایت در تصفیه‌خانه جنوب‌شرق، روبه‌روی شهرداری و روبه‌روی بخشداری، بارها با اداره‌های مرتبط مکاتبه کرده‌ایم ولی عدم همکاری آنها و همچنین راه‌اندازی پروژه مسیر جایگزین انتقال (پروتکشن) در هفته پیشرو از شهر اهواز به شهر بندر امام خمینی که این پروژه باعث عدم قطع ارتباط سایت‌های مخابراتی شهر خواهد شد.

وی افزود: اداره‌های شهری برخلاف مصوبه صریح سازمان تنظیم مقررات، تقاضای هزینه اضافه بابت فنداسیون و ساخت‌وساز دارد. این در حالی است که ایرانسل قرار است در زمین‌های بایر و فاقد ابنیه دکل نصب کند. این موضوع تنها در بندر امام خمینی رخ می‌دهد.

به گفته لویمی، این پروژه با سرمایه‌گذاری بیش از 30 میلیارد تومان می‌تواند کیفیت ارتباطات شهر را متحول کند، اما همکاری شهرداری به مانع اصلی تبدیل شده است.

قطعی برق، کندی اجرای فیبر و رقابت نابرابر

لویمی همچنین با اشاره به قطعی‌های مکرر برق در شهر گفت: باتری تجهیزات نهایت تا یک ساعت جوابگو بی‌برقی هستند. قطعی‌های پی‌درپی باعث آسیب جدی به باتری‌ها شده و ارتباطات را مختل کرده است.

وی درباره پروژه ملی "نجما" و توسعه فیبر نوری اظهار داشت: اجرای این پروژه به شرکت فناپ زیرساخت سپرده شده اما با سرعت بسیار کند پیش می‌رود و بعید است بتواند در ارائه اینترنت پایدار با ایرانسل رقابت کند.

مطالبه جدی مردم؛ ورود فوری وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات

در حالی‌که مسئولان اپراتورها وعده‌هایی برای حل مشکل داده‌اند اما فقدان اراده‌ی کافی در شهرداری برای واگذاری زمین، کندی اجرای پروژه‌ها و نبود تصمیم‌گیری ملی، مردم بندر امام خمینی از روند فعلی رضایت ندارند و خواستار ورود مستقیم وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات برای حل اختلاف میان شهرداری و اپراتورها هستند. آنان معتقدند موقعیت راهبردی بندر، ایجاب می‌کند که نگاه ملی و فرابخشی به زیرساخت‌های ارتباطی این منطقه داشته باشیم.

مردم اکنون به درستی می‌پرسند: آیا ارتباط مطمئن و پایدار، که امری ابتدایی و ضروری برای هر شهروند است، نباید در اولویت تصمیم‌گیران استانی و کشوری باشد؟

انتهای پیام/

 

 منبع خبر